Thursday, July 9, 2009

Mommy To Be : PART 1

Alhamdullillah...Awal thn 2008 aku disahkan mengandung.. Semua perasaan bercampur baur.. Antara suka,duka n takut.. Bukan krn x menerima kewujudan baby ni... tapi krn terpikirkan risiko yg terpaksa aku tanggung jika aku ingin meneruskan kandungan ini.. Seblm ni, pada tahun 2007,, aku pernah mengandung.. Tapi mengalami keguguran.. Mgkin itu satu hikmah,, krn kalau bkn aku keguguran pun,,mmg kandungan itu akan digugurkan..Namun utk kali ini,,aku ttp dgn pendirian aku utk meneruskan kandungan ni.. Demi untuk melengkapkan kehidupan KAMI berdua. Terlalu besar dugaan sepanjang aku mengangung.. Aku mengalami tekanan perasaan yg amat kuat,, bila semua org sekeliling termasuk doktor, suami n keluarga menyuruh aku menggugurkan kandungan ni.. Aku tau,,semuanya krn bimbangkan keselamatan aku jk aku teruskan kandungan ni. Sejak awal berkahwin lg mmg aku tau x blh mengandung krn masalah ksihatan aku. Mmg pada mulanya aku dan suami sdah berjanji hanya ingin hidup berdua sampai k akhir hayat.. Tp Tuhan itu MAKA KAYA n PENGASIH,, aku diberi kesempatan untuk mengandung..

4 comments:

YucIkA said...

Subhanallah...

dah ditetapkan rezeki olehNya..apa2 pun alasan manusia,, bila dah rezeki tu, tetap rezeki =)

terharu ...

Puan Kutu said...

sy teringat drama kt tv yang dynaz berlakon tu..sebijik macam kisah awk..

QasehnyaRania said...

memang rezeki lya..alhamdulillah

9n0L4 said...

Masha Allah. Luasnya rezeki Allah buat kalian. ;)

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (138) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (62) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Birthday (49) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) Tempat Makan Best Di Terengganu (29) mama+papa+fasya (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) fasyafrinatraveltales (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Papa Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) mama+papa (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) TERENGGANU (1) de (1) fasyafrinavacationtime (1) ma (1)