Wednesday, October 28, 2009

DOAkan UnTuK sAyA...

~kesayangan alya~

SALAM SEMUA....

1st... sy nak mgucapkan bbanyak-banyak terima kasih kpd smua kawan2 blog y amat sy sayangi.. Terima kasih juga di atas semua sokongan y diberi.. Pertama kali sy ingin nyatakan, sgala pgalaman yang telah sy lalui/tempuhi yang telah diluahkan di alam maya ini bknlah utk mminta simpati... Tp lebih kpd bkongsi perasaan y smemangnya sy xdpt tanggung seorg diri.. Selain itu, sgala pengalaman y tlh sy coretkn @ akn sy coretkan sdalah sbg pgajaran utk smua agar sntiasa PRIHATIN / PEKA terhadap tubuh badan kita sendiri.. Selain itu,, ianya juga satu pgajaran agar kita lbh mhargai masa, kesihatan & ANAK kita...

ANAK.... sy ckup sensitif utk bincangkan isu ini krn pgalaman yang ckup pahit y telah saya lalui itu.. Atas kesedaran itu juga mbuatkan sy lebih menghargai MAMA yang mgandungkan sy... MAMA turut mgalami nsb sprti sy smasa mgandungkan sy dulu.. Cuma x seteruk sy.. Mama m'hidap darah tinggi ketika mgangdungkan sy dulu.. Dan effect ubat y mama mkn ktika itu turut tkena pd sy.. Sy x salahkn mama.. Mama seorg y ckup kuat & tabah..

Esok, 29/11/2009..sy akan ke HTAA utk follow-up & ambik result darah aritu... Jd sy amat bharap agar result itu mnunjukkan ssuatu y POSITIF... Sy tau ubat y sy mkn akn diambil seumur hidup.. Tp paling kurang, sy bharap dos ubat itu dpt dikurangkan.. Jadi Doakan Agar Semuanya Selamat...

TQ.. kerana sudi berkongsi pengalaman dgn sy.. x lupa juga kpd kawan2 y baru sy kenali... Harap suatu hari nanti dpt berjumpa...


~LOVE U ALL~

14 comments:

cik intan (◡‿◡✿) said...

.dun wori kak
.sumenye akan selamat
.aminnnn :)

♥ QaseH ♥ said...

hpe dpt jumpa gak,,,

law setakat nk turun kuantan nk jumpa tu no hal la ek kak...

IeYzA said...

lya...harap sumernya akan ok...iza sentiasa mendoakan semoga lya sihat...

fieza said...

Insyaallah.....semuanya ok....

lia said...

InsyaAllah... lia doakan yg terbaik utk lya....

apa2 pon, setiap apa yg d takdirkan utk kita ada hikmat & kifarah nyer....

lya mmg tabah.... tabik toing2... senyum skit ;p

oYa said...

insyaallah ada hikmah utk semua yg berlaku... be strong ok..

[-suziey-] said...

salam singgah..baru je katamkan story u yg penuh cabaran dan dugaan..impress bcz u n baby so strong..keep strong ok..kita sama tp xserupa..me also merupakan slh sorang pesakit yg memerlukan utk mkn ubat for the whole life n xde ubat yg bole sembuhkan ia...thts why i am very understanding what do u feel ...

bukhairiah said...

saya doakan sumenya ok n sihat2 sj hendaknya

Asyeida said...

lya..semoga awak sentiasa sihat dah bahagia disamping keluarga tersayang..itu doa eida untuk awak yer..salam perkenalan...

Anonymous said...

salam...
sy doakan lya sentiasa sihat.. sy br je bace kisah lya dlm blog ni.. kisah kite hampir serupa.. n nama anak kite pn lbh kurang same. Nur Fasha Afrina.. baby lya, puteri sy Hasha Afreena... nnt sy register kt blog lya.. hehe boleh msk contest lya.. insyallah nnt sy boleh share experience sy.. sy pn kt kuantan gak..

h4ni3 said...

hope everything will turn out well.. insyaAllah..
doa banyak2 yer lya
cheer up, girl! :)

zieha said...

eh..eh..tak sangka kita satu kampung yek..hope semuanya selamat dan sihat :)

LYaFRINA said...

salam utk semua.. Tq very2 much for ur support... N for suziey n mama hasha afreena... alam maya ini mnemukan kita utk bkongsi rase dan kepayahan yang kita alami.. TQ,,

|| NaFiRaa || said...

zura harap lya akan terus tabah hadapi apa jua rintangan.. bila baca citer2 lya.. zura sendiri yerasa tempias ketabahan dan kekuatan lya hadapi dugaan ini.. moga zura jugak mampu sekuat dan setabah lya..

zura juga doakan result yg akan keluar nanti akan bagi berita baik untuk semua orang yang sayang lya.. termasuk zura.. amin..

take care lya..

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (73) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)