Monday, November 2, 2009

KEBESARAN ALLAH SWT

Pada 31.10.2009 bru ni..... Kawasan sy digemparkan dgn fenomena alam yang agak luar biasa... Sy myedari kjadian tu dlm kul 9 lbh2... Di sekitar kawasan perumahan sy pun riuh dgn org ramai y ingin melihat fenomena ini... Kalau x silap fen0mena, bulan y berada didalam satu galaksi yang sangat besar ini hanya dpt dilihat di negeri Pahang n Terengganu... Kawan ada btanyakan pd adiknya y berada di KL samada melihat kejadian tu, Tp jawapannya..dia hanya melihat bulan biasa.. Begitu juga dgn adik ipar y menelefon kluarganya di Perak... N, jawapannya ttp begitu.. Bulan Biasa Sajer.. Sy pun agk hairan.. Sdangkan kita sluruh dunia melihat pd bulan y sama.. Tp sy just fikir, itu adalah bukti kebesaran Allah SWT.. Mungkin juga 1 pringatan utk kita semua...
JOM TENGOK PIC Y SY SNAP:-
Pic 1

~ Perasan x bulatan besar.. N keadaan bulan itu~

Pic 2

~ Pic ni lg jelas bulatan galaksi (btl k galaksi??) tu... n ekor tu cam dh masuk k dlm bulan~

Pic 3

~ Pic y sy snap kali ke-3, bulan tu dah bentuk biasa, tp bulatan tu still ade cuma dlm pic ni x nmpak~

Kesemua Gambar ini diambil dlm MODE y sama.. x setting2.... n diambil secara berterusan.. sebanyak 5 kali, n hasilnya pic di ats.. Pic y ke 4 & k 5 sama sperti pic ke 3.. Sama2 kita renungkan keajaiban kejadian alam ciptaan Allah SWT.

5 comments:

lia said...

mmg ada kawan msg soh tgk bulan ada pelik ke dak tp mmg xde apa2...

kira mmg rezeki Allah bg kat kalian yg dpt tgk kebesaranNYA itu...

LYaFRINA said...

lia :
Tu ah lia... semua tu bukti kbesaran Allah SWT.. Tp kt ni sbg manusia biasa msti tpikir gak kan... knp bkn semua negeri y mgalami fenomena ni, sdangkn kita seluruh dunia pun hanya melihat pd bulan y sama... xpeah.. itu semua RAHSIA ALAM... RAHSIA PENCIPTANYA..

h4ni3 said...

uishh.. takut la pulak tgk bulan camtu. if i were u.. sure PINGSAN.. hehe.. MasyaAllah..

Anonymous said...

kejadian 2 namenyer Halo.fenomena biasa tp jarang berlaku...

Cik Rose Cute said...

Bestnya dapat menyaksikan keajaiban dari Allah...

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)