Tuesday, December 1, 2009

Vogue Pregnant Mummy Give Away

~ STICKY MODE ~

For new n3, pls scroll down

DATELINE : 4.12.2009


Contest ini dianjurkn oleh NOTTI NETTI sempena anniversary pkahwinannyer yg ke 5 thn 18.11. 2009...

"HAPPY ANNIVERSARY DAY"

Seperti biasa syarat-syarta wajibs contest ialah :-

1. Must be my follower and add my blog at ur blog list (it a must eh)


2. Tepek banner peruts I yang chomels itew di side bar uols (supaya menjadi tatapan dan rangsangan untuk uols mengandung lagi cam I)
3. Buat entry tajuk macam entry ni

4. Ini paling penting!!!! Sila tepekkan gambo anda ngandung yang paling VOGEEE THE VASSS (satu jerkkkkk ye kalau uols ada 3 or empat orang anak, just pilih satu gambar ngandung u yang paling cun yer.......jangan lebey2 daripada gambar I hehehehhe - (tipu jerkkkk- lagi vogue lagi I sukak)


5. Bagi taulah details about ur gambo tu, jangan harap I leh telek kat tok bomoh lakss.....exp, nama penuh, berapa bulan ngandung time gambo diambil (jangan letak belon dalam baju udah), ceritalah sikit kalo dah bersalin-anak apa dll lah...jangan risau...I suka baca cerita uolsssss tanpa jemu....


6. Make sure gambar tu bukan dalam lingkungan 7 thn sebelum diambil yer (Tak wajib sangat gambar baru - kang uols terpaksa ngandung lak just nak masuk contest nie)


7. Make sure ur entry link back to mine.


8. Tarikh tutup penyertaan before 4 Dec 09 sebab past tu I nak gie beranak. (Kang ada yang sambil meneran, sambil update contest nie....)


9. Last sekali sila tinggalkan ur penyertaan kat dalam comment box entry nie.


10. Paling last sekali......selamat menchoba and semoga berjaya....Idup Ibu ngandung!!!! :))))

"

"

"

"

NAME : ALYANI BINTI AMRAN

AGE : 24++

~ Sori NETTI..Lya mmg xde pic y vogue.. Ni pon satu2nyer pic y bpakaian OK.. Yang lain smua bju hospital (adekah itu pon vogue??? heheheh). Pic ni disnap mase usia kandungan 7 bln.. Mmg perut x besar pon.. Ini adalah kandungan pertama n mgkin yang t'akhir lya (hrp2 tuhan masih mberi rzeki utk lya). Pic ni diambil kat playground..tulaaa mlm2 buta ajk FAIN dtg cni.. N skarang tmpat ni jd tmpat asya santai d hujung minggu.. Kisah spanjang mgandungkan asya adalah satu pgalaman dan dugaan yang amat besar ditempuhi. Sepanjang mgandungkan asya, lya koma n paralyse kaki kanan... Sememangnya itu adalah tempoh yang amat sukar utk dtempuhi.. Selain itu, pada usia kandungan 5 @ 6 bulan, baby yang lya kandungkan ini hampir digugurkan..krn tahap ksihatan lya yang sgt kritikal.. Surat utk pguguran itu,,sdh pon d'tandatangani... N akn digugurkan pd petang itu juga.. Tp oleh krn dlm k'adaan x dpt trima hakikat n sedih, lya n suami mtk pguguran itu d'lakukan pd k'esokkannya... Tapi kuasa ALLAH SWT itu tiada siapa yang tahu.. Oleh krn pnangguhan itu,, baby lya slamat dr dgugurkan pd k'esokkannya krn hasil pbincangan pakar2 ONG n perubatan..p'guguran itu di HOLDkn dulu n lya akn di'transfer k HKL.. Tapi alhamdulillah... berkat dr pnangguhan pguguran n kekerasan hati lya utk teruskan kandungan itu..AKHIRNYA...Asya berjaya dilahirkan ke dunia pada usia kandungan memasuki 8 bln, walaupun pelbagai kjadian yang menimpa.. Seandainya lya b'setuju utk truskn pguguran pd ptg itu..lya lah org yang paling menyesal n b'dosa di dunia... Walau apa pun yang mnimpa lya pd saat itu.. melahirkan asya adalah detik yang terindah dlm hidup lya... Kpd yang sihat n slagi diberi pluang untuk mgandung...hargailah peluang yang ada itu.. ANAK ADALAH ANUGERAH YANG TERINDAH ~

7 comments:

h4ni3 said...

phewwwiiittt!! memang gorgeous! bini sape laaa ni? hehehhe

lia said...

alaaaaa comeynyer perut cute lya tu....

dugaan itu kifarah utk lya... InsyaAllah...

lya mmg tabah...

ellis said...

tahniah untuk lya.. seorang yang tabah... syukur alhamdulillah...Asha lahir dengan selamat

zieha said...

byk kenangan manis masa pregnant nie..goodluck ye..wah semakin ligat sekrg bercontest..hehehe

alyyani said...

selalu asya masuk contest. ni mama dia lak ek. heheh.. gud luck lya!

cik zatil said...

gojes sangat gambo tuan penganjur.. adehh tak layak lagi nak join..sob..sob..

nak kawen.. nak kawen..

notti netti said...

dah check for pregnant mommy contest...tgu yerrrrr:)

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)