Wednesday, October 28, 2009

DOAkan UnTuK sAyA...

~kesayangan alya~

SALAM SEMUA....

1st... sy nak mgucapkan bbanyak-banyak terima kasih kpd smua kawan2 blog y amat sy sayangi.. Terima kasih juga di atas semua sokongan y diberi.. Pertama kali sy ingin nyatakan, sgala pgalaman yang telah sy lalui/tempuhi yang telah diluahkan di alam maya ini bknlah utk mminta simpati... Tp lebih kpd bkongsi perasaan y smemangnya sy xdpt tanggung seorg diri.. Selain itu, sgala pengalaman y tlh sy coretkn @ akn sy coretkan sdalah sbg pgajaran utk smua agar sntiasa PRIHATIN / PEKA terhadap tubuh badan kita sendiri.. Selain itu,, ianya juga satu pgajaran agar kita lbh mhargai masa, kesihatan & ANAK kita...

ANAK.... sy ckup sensitif utk bincangkan isu ini krn pgalaman yang ckup pahit y telah saya lalui itu.. Atas kesedaran itu juga mbuatkan sy lebih menghargai MAMA yang mgandungkan sy... MAMA turut mgalami nsb sprti sy smasa mgandungkan sy dulu.. Cuma x seteruk sy.. Mama m'hidap darah tinggi ketika mgangdungkan sy dulu.. Dan effect ubat y mama mkn ktika itu turut tkena pd sy.. Sy x salahkn mama.. Mama seorg y ckup kuat & tabah..

Esok, 29/11/2009..sy akan ke HTAA utk follow-up & ambik result darah aritu... Jd sy amat bharap agar result itu mnunjukkan ssuatu y POSITIF... Sy tau ubat y sy mkn akn diambil seumur hidup.. Tp paling kurang, sy bharap dos ubat itu dpt dikurangkan.. Jadi Doakan Agar Semuanya Selamat...

TQ.. kerana sudi berkongsi pengalaman dgn sy.. x lupa juga kpd kawan2 y baru sy kenali... Harap suatu hari nanti dpt berjumpa...


~LOVE U ALL~

Tuesday, October 27, 2009

aiksssss Biar Betuiii

SEKADAR GAMBAR HIASAN
~ DEPAN DRY DOCK GSSB ~

Tadi sajer belek2 kat bloglist kot2 ade n3 baru dr geng2 blog smua...
Tiba2 tperasan N3 ni, jawapan teka-teki arituhh :-
Saya pun klik la entry tu, just nak tau jawapannyer sajer... Makkk oiiiii... punyer la tkejuzzzzz.. Nama sy ade dlm list tu... Sbnarnya hanya skadar suka2 sajer... nak mrilekskan fikiran.. Tp dah rezeki kot..
Tq for http://apen-idariana.blogspot.com/ krn mbuat sesuatu y lain dr biasa... & ni la 1st time sy menang d dlm dunia MAYA ni.. Pah ni buat la lagii yer..
Klik cni.... Utk soalan teka-teki aritu:
"

"
"
'
'
N... Ini Jawapan Yang Sy Bg:-

HEHEHE..SUSAHH NI...

- tkar sportrim

-taruk enjin turbo

-masukkan meter turbo

-spray kete kaler baru

-renovate kete

-taruk spoiler utk kasi kelajuan mksimum pd kete

- airbrush kete (byk tu mlayang $$$$)

-pasang ekzos

-tukar tayar baru
@@@@@@@@@@@
TQ IDA

Monday, October 26, 2009

MY WEDDING ANNIVERSARY - 3 YEARS

26 .10. 2009


They say in this world
Nothing last forever
But I don’t believe that’s true
‘Cause the way that I feel
When we’re together
I know that’s the way
I’ll always feel for you
From now until forever
That’s how long
I’ll be trueI’ll make you this well
And promise you now
Until forever
I’ll never stop loving you
There’ll come a day
When the world stops turning
And stars will fall from the sky
But this feeling will last
When the sun stops burning
All I wanna do is love you
Until the end of time
From now until forever
That’s how long
I’ll be true
I’ll make you this well
And promise you now
Until forever
I’ll never stop loving you
It’s gonna take more than a lifetime
To give you all the love
All the love
I feel for you tonight
From now until forever
That’s how long
I’ll be true
I’ll make you this well
And promise you now
Until forever
I’ll never stop loving you

* FAIN & ALYA in love forever *

KLIK LINK NI DULU....


http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com/2009/07/cinta-nusantara.html

http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com/2009/08/love-s-cnta.html

http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com/2009/08/love-s-cnta-6-years.html

~~ TUNNGU N3 SETERUSNYA,,, SEMPENA ULANG TAHUN PKAHWINAN SY & FAIN.. MACAM2 ADAAAAA.....

( SKARANG NI BZ SKET)

Saturday, October 24, 2009

OraNG kAmPUng @ tv9

JUMAAT, 23.11.2009

Baru Jerrr pah mandi........ Tba2... Push...Push..Push.. Gni ler kadaan asya tiap kali nk PUSH... Ciannyer baby mama..

Dalam kul 10.30 pagi..pegi pasar, ambik udang n ketam kat abah Fain... Pah2 g rmh ma Fain jap utk mkn pagi(ma Fain suh mkn c2) ... Balik jer.. Terus terjah k dapur.. myiapkan aper2 y patut.. Skala-skali dapur perlu berasap jugak... Menu hari ni just ketam n udang celup tepung... Sy n Fain simple jd x cerewet bab2 mkn + plak nk maintainkan berat bdn skarang.. Tp Fain ni xleh ah nk ikut stle sy,, dia msti upkan lg berat bdn( Kna Up Byk g Fain...).

~ olololo asya, melegguk kpala tgk layang2
Hahaha... Petang adalah waktu utk bawak asya m'xplore dunia.. Kali ni sy bawa Asya k Pantai Teluk Kalong.. Kbtulannyer, TV9 ade buat program kat c2... Kebtulan mse pegi tu, Ezad Exist tgh duk buat psembahan.. Lain2 aktiviti, p'lawanan Pserta Gadis Melayu & ????xtau dlm pmainan Futsal(bestnyer lame dah x myepak)..

Tgk...Siapa y sy jumpa... ekkk elehhhhhh ( asya y buat bunyi),, jumpa adik fain + husband & Hairi Boy... Cube tgk, ank saper pakai baju biru tu????? Teka..Teka....
"
"
"
Tu dia.......Pic atas blah kanan adelah ibu kpd baby baju biru td... Teka????? Ini la Sheda ibu kpd baby Wafiq ,From Blog http://nurzuriatku.blogspot.com/.... Dan saperrr lagi y berjaya diketemui...... Tgk tu hensem boy y bbaju ijau + baby boy b'cap merah.. Saper tu??? itu la husband n anknyer Oya from blog http://slamzer.blogspot.com/ ...

~ SELESAI~
-------------------------------

SELINGAN AJERRRRR...
~ PELANTAR DAPAT DILIHAT DARI PANTAI~
~ nampak x kapal y beratur utk masuk k Kemaman Supply Base (KSB)
Kapal ini mnuggu ETB ( Estimated Time Berthing).. So wakil kapal, biasanya syarikat logistik akan msuk ke Berth Meeting utk dptkn Baseline... N b4 tu msh tlalu byk prosedur y hrus dilalui... waaaa...bkn snag kijer dibahagian logistik ni.. dulu sy k hulu k hilir turun naik pjabat kastam, jab laut, imegresen n jabatan kesihatan... N paling mcabar, time kapal msuk malam... Tpaksa terjah k port mlm2 buta.. ITU DULU LA...... Skarang dah kejer 100% ofis, just kdg2 jer outstation..
~soriiii.... dah mlencong k lain ~
OKEHHH HAVE A NICE DAYS

Friday, October 23, 2009

Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel


Salam semua... Alamak Contest lagi... Tapi kali ni mesti masuk..Manatau kot2 ade rezekikan... kali ini buat pertama kalinya SMILEYKIDZ ingin menganjurkan
"
"
ONLINE CONTEST~SENYUMAN CERIA SI COMEL


15.10.2009 - 31.10.2009

JAM 11.59mlm

Terbuka kpd sicomel berusia 1 hari - 4 thn


Hadiah yang ditawarkan adalah:
Pemenang Utama x 1 org:
Outdoor fotografi selama 1 jam
~unlimited shots~
~1 sticky album dengan 20kpg gambar terbaik~

******************
Pemenang sampingan x 2 org:
Voucher fotografi SMILEYKIDZ bernilai RM50


Berikut adalah cara2 utk myertai contest ni :-


*Jadi Follower SMILEYKIDZ dan Add SMILEYKIDZ di dalam bloglist anda
*Letak banner contest ini di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
*Buat entri mengenai Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel ini di dalam blog anda
*Kemudian, upload gambar si comel di dalam entry tersebut dengan senyuman yang paling ceria/happy/sweet. TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di nilai.
Jangan lupa nyatakan nama si comel dan umurnya.
*Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke SMILEYKIDZ .
AMARAN: no link back will be disqualified
*Bila anda dah puas hati dengan entry tu, TINGGALKAN komen dan LINK entry tersebut di dalam ruang komen entry online contest ini.


Syarat-syarat Penyertaan dan disclaimer: -

*Terbuka kepada semua mommies/daddies yang mempunyai anak berusia 1hari - 4 tahun.
*Anda boleh upload seberapa banyak gambar senyuman si comel TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di adili.
*Dalam gambar2 tersebut, mestilah gambar INDIVIDUAL. Kalau ada 2 orang dalam gambar itu, secara automatik gambar itu tidak akan di adili.
*Kalau anda ada lebih dari seorang si comel, boleh upload gambar mereka tetapi MESTILAH gambar INDIVIDU tau!!
*Entry anda HANYA akan di adili oleh SMILEYKIDZ.
*Keputusan peraduan ini adalah MUKTAMAD.

SMILEYKIDZ akan memula sesi penilaian pada bila2 masa.
SMILEYKIDZ akan meninggalkan komen di dalam entri anda setelah diadili.
Sebarang pertukaran gambar selepas di adili tidak akan di ambil kira

****************************************

sebarang pertanyaan, boleh tinggalkan komen di entri ini ataupun emailkan ke smileykidz.photo@gmail.com.

JOM TENGOK PIC YANG SAYA PERTARUHKAN


"


"


"


"


pic 1


pic 2


pic 3


pic 4

pic 5

pic 6

pic 7

pic 8

pic 9

pic 10


pic 11


pic 12

pic 13


NAMA : NUR FASYA AFRINA BINTI MOHD FAIN


UMUR : 11 BULAN


-----------------------

~~ SO, INI SAJER PIC YANG DIUPLOAD.. HARAP PIHAK PGANJUR BERPUAS HATI... SEGALA SILAP & SALAH HARAP DIMAAFKAN & REFER BACK TO ME, UTK DIPERBETULKAN..

&

TQ KPD PIHAK PGANJUR KRN MGAMJURKAN CONTEST YANG BEGITU MENARIK..
I LOVE FOTOGRAFI..
GUD LUCK UTK SUMUA YANG JOIN CONTEST NI..

Thursday, October 22, 2009

D.I.L.E.M.A


Semalam tgerak hati utk buat pregnancy test kat klinik...
Bukan krn period lwt tp...ntah la...mmg btl2 nk buat pregnancy test... Satu sbbnyer krn sy slalu bleeding... jd xtau sama ade pregnant @ x... Lg pun ade y bkata ade gak y bleeding tu dia pregnant.. dah hampir sethn sy mgalami prob bleeding ni... Sampai tubuh bdn sy jd lemah.. x larat.. slalu lth krn byk darah y discharge.
Jd smlm pergi la klinik tu..

N resultnyer...

:

:
:
-ve
:
:
:

Jauh disudut hati sy... sy bharap sgt2 resultnyer +ve... Sy tau sy xleh pregnant lg.. Semuanya sy tau.. Tp sy bharap sblum ksihatan sy bertambah teruk... Sy ingin mgandung utk SATU kali lg... For information, slps bpantang sy guna perancang jenis suntikan 2bln skali... Sampai la k bln 4 @ 5, sy stop ambik perancang tu ats arahan doktor.. Dan pd waktu itu baru sy tau, ssiapa y mpunyai msalah mlibatkan pdarahan beku x boleh ambik ape2 jnis perancang pon y melibatkan hormon... Dan ini bmakna sy x blh ambik pil & suntikan perancang. Selps itu sy bcadang utk mmg implanon ( xpsti ejaannya) , y dipasang dibhagian lengan.. & ketika itu juga doktor mberitahu implanon jugak x ssuai utk sy krn ianya juga perancang y melibatkan hormon..

"

"

'
sy bkn mnolak khadiran ank.. ttapi jk sy ingin, sy akn mgandung dalam keadaan sgt2 b'risiko.. Sgt2 mbahayakn nyawa sy.. Dan suami sy sndiri xbnarkan sy mgandung lagi krn msalah ksihatan sy. Smasa sy mgandungkan asya dulu, doc hmpir mbuangnya pd usia kdungan 6bln.. Tp mmg rezeki sy utk memiliki cahayahati sy..
"
"
"

Dan stlah dberi pnerangan o doc, sy hanya ade 2 pilihan shj.. Samada utk memasang alat dlm rahim (IUD) @ ikt peranakan ( 4 information dlu pnah utk ikat peranakn , tp x mjadi..sbbnya xtau..bla pk2 disebalik kjadiaan tu, cam ade rzeki lg kah utk kali ke-2??).
Kalau sy pilih utk mgikat peranakan, ini bmakna smpai bla2 sy x dpt mgandung lg... Dan sy dah buat kputusan utk msang IUD.. Tp sbaik sje sy melihat alat itu & cara mmasukkannya.. Hati sy jd x keruan.. Sy takut.. Dan utk information smua.. info ni bru sy dpt smlm dr doc, jd sesiapa y ingin mmasang iud tu, haruslah diwaktu period.. Tujuannya, pd waktu period, pintu rahim kt akn tbuka luas dan fungsi darah period pula adalah utk melihat kdalaman rahim kt.. jd seblum iud dmasukkan, doc akan mgukur dgn mmsukkan alat utk mlihat kdalam rahim.. So, IUD akn dimasukkan mgikut ukuran paras period itu.. mmg agak mnakutkan bg sy.. Sekarang sy btl2 dlm dilema utk mmilih IKAT PERANAKAN @ IUD... suami myuruh ikt pranakan.. Tp sy tkut sy akn myesal.. & utk msang IUD tu,, sy rase x berani utk mhadapinya..
Pd kwn2 y ade mmakai IUD & ikat peranakan, pls share dgn sy..

Bantu sy selesaikan persoalan ini..

TERIMA KASIH KEPADA SEMUA KAWAN2 YANG AMAT SY SAYANGI..

WALAUPUN KITA HANYA BHUBUNG DI ALAM MAYA..

Monday, October 19, 2009

Sungai Ular.....

1st Day

Hahaha...cam suspen jer dgn title Sg. Ular tu kan... Sbnarnya.... Jumaat baru ni sy sefamily p Kg. Sg Ular kat Pahang... Rmh ayh sedara fain, adakan majlis sambut menantu.. Tp ari Jumaat tu just gotong royong..N yg bestnyer...kt org smua sempat lgbuat " SATAR" utk dmakan beramai... Tmpat mbakar satar tu pun ayh sdara fain y rekakan.. Camner dia buat pon xtau ah.. Tp kat rmh diaorg byk brg2 pelik y direka.. Blh kater cam MC Gyver...


Ni la aktiviti m'buat Satar.... Kadang2 best gak kumpul rmai2 gni... ader jer topik y nk dckp..

Ni pic y dsnap olh Fain.. Ats pmintaannya, sy pon masukknlah dlm blog ni... Ntah ape2.. Xtau motifnyer... Sbnarnya, ni adelah design bangau y x mnjadi... Pun ayh sdara y buat sndiri...

Aksi2 Comel & Cute Asya B'Catwalk
----------------------
2nd Day
Ni pada hari majlis sambut menantu tu... Sy t'lwat sampai.. Dkat kul 5.30 bru sampai.. Cz sy bkerja pd Hari Deepavali... So hbs kejer bru terjah... Sampai2 dh xde org, just sdaramara jer... Menunya Nasi Ayam... Masak scara b'gotong royong..

Tumpang Aura Pengantin Baru

( Pelamin ni pon buat sndiri,, sejibik cam plamin sewa..Save budget)


Alahaiiii nenekkkk... x der gigi lg...
( TUNGGU N3 CONTEST UNTUK BABY SEMPENA BIRTH ASYA Y-PERTAMA)

Saturday, October 17, 2009

" Contest Unik & Aggun Bersama D'Nur Boutique"

askum.... bminat m'join kan diri dgn contest ni utk diri sy sendiri..(biasa utk baby jer kn???)

Contest ni dianjurkan oleh D'Nur Boutique.


Jom tgk syarat2 pyertaannya:-


1) Terbuka kepada kesemua pengunjung secara langsung & tak langsung, mengikuti, terjumpa atau terbaca blog saya ini ............ ( Pelanggan D'Nur Boutique satu bonus )

2) pastu link kan blog D'Nur Boutique kt bloglist korang...

3) mesti join followers D'Nur Boutique

4) Copy logo contest & letakkan kat sidebar blog korang bersama link D'Nur Boutique...

5) buat entry khas kt blog korang dengan tajuk"Contest Unik & Anggun Bersama D'Nur Boutique"....(tajuk nie jer yg diterima k)

6) letakkan gambar yg nak dipertandingkan...

7) lastly, tinggalkan komen anda semua di entry nie berserta nama penuh, alamat, no tpn, email



SO, PIC YANG SY P'TANDINGKAN IALAH:-


""

"'

"

'

" Contest Unik & Aggun Bersama D'Nur Boutique"




~~> Pic ni diambik di hari Konvokesyen sy... Ni dlm Dewan utk memakai jubah konvo, sblum b'arak masuk ke dalam Dewan...

Thursday, October 15, 2009

A GO GO 2009


sAJE upload gambar saje2......
A GO GO VERSI 2009

“They’ve gotA power and a forcethat you’ve never seen before.
They’ve gotthe ablilty to morphand to even up the score.
No one will ever take them down the power lies on their side…”
“Go Go Power Rangers
Go Go Power Rangers
Go Go Power Rangers
Mighty Morphin Power Rangers…”
~~ X TAU LAGU A GO GO...SO.. MAIN REDAH JER LAGU NI...GO GO POWER RANGERS...
ahhhhh.... Fikiran dah melayang k zaman power rangers dulu2.....

Wednesday, October 14, 2009

Check-Up

Kelmarin, 13.10.2009 bwk asya k Klinik utk timbang berat badan... So, dgn usianya 11 bulan... berat badan Asya just 6.8kg... Kalu nk diikutkan pd ptmbahan berat asya dgn y sblum ni, mmg byk naik (800 gram)... Tp nk compare dgn usianya, sgt2 x sesuwaiiiii..... Draf berat badan asya dah makin menurun... Sy sndiri buntu... Takut ape21 tjadi... Mmg sejak awl klahiran lg, asya mgalami msalah berat badan.. Ntah la,, mungkin krn sy.. Kalau hendak ikutkn pmakanannya...Asya dh makan byk.. Tp ape y xkna????

Slepas dh settle urusan asya,, tba2 nurse tu nak buat pap smear... Oh my god... Sy mmg btl2 takut.. Tp sy dlm keadaan,,,k'uzuran.... so, pap smear x dpt dlakukan.. Tba2 mulut sy tringan btnyakan nurse tu bkaitan dgn problem y sy hadapini (bleeding always)... Krn sy mmg ade problem ksehatan y kronik, so nurse trus referkn sy pd doc harini jugak... (TPAKSA AMBIK MC)..Bla dh jumpa doc, skali lg perlu ambik blood test... ( lebam kesan ambik darah hari jumaat baru ni x hilang g, tmbah lg harini)... N mcm biasa, mmg ssh nk ambik darah.. Last2 dpt tp sgt2 sdikit.. Mybe doc tu kesiankn sy, dia just buat HB test jer dulu.. N resulnya, mmg hb sy rendah (7 lbh)... cz bleeding y bterusan... N buat masa ni doc hanya bekalkn ubat utk hentikn bleeding tu.. Sementara buat blood test skali lg.. Harap2 smuanya normal.. Dan harap2 bleeding tu hanyalah krn hormon x stabil.. Sy dh xmampu utk hadapi KEJUTAN...

SAYA HANYA MANUSIA BIASA YANG SANGAT2 INGINKAN KEHIDUPAN NORMAL SEPERTI MANUSIA BIASA.

GiFt From LoVely MAMA

Tq mama... cz bg hadiah h/bag ni.. Biasa ah kalu org pompuan mmg suka kumpul koleksi h/bag kn... Esspecially..utk k ofis.. H/Bag ni mama bli cz ade sale giler2 punyer kat CP... Kalu x sale syg gak nk membelinya.. Bkn kat sy sorang j mama bli... Kat k.long + Diyanah (ank sdra) mama blanja... TQ MAMA

H/Bag brand Bum Equipment... Kaler pink.. Very2 nice

H/Bag brand Polo... Lagi suka.. cz kaler putihnya.. Sy mmg minat h/bag / kasut kaler putih@cream.. Tp cpt la nmpk kotor.... apepun p'berian mama... sy trima dgn ikhlas hati..

Sunday, October 11, 2009

A wALk To ReMemBer

Jumaat,9 Oct 2009
Cerita Pertama :
Destinasi pertama, pegi k HTAA Kuantan utk ambik Blood Test.. Smpai hosp dlm kul 10 lbh2.. Parking penuh.. Jenuh gak mcari car park.. Last2 main sadai jer kete kat area Hostel Jururawat.. jauh plok bjln kaki.. Pahtu, trus daftar n x ramai org.. Duk x smpai 10minit trus pgil msuk bilik utk ambik darah.. N sprti biasa...tiap kali proses msuk2 jarum/drip mde sama blaku.. Hbis tgn dikerjakan.. Hampir 10x kna cucuk..last2 still xdpt darah tu cz darah sy mbeku.. Akhirnya nurse tu gnakan wire butterfly.. Mula2 x njadi gak.. Akhirnya darah ni kuar dah. Tp bla j msuk dlm botol tu, darah trus jd beku.. So, tpaksa ambik smula.. 3x gak ambik.. Mmg sakit.. Tp itu la y terpaksa dtempohi.. Lps settle,, trus k farmasi ambik samb bekalan ubt.. Slps settle urusan hosp.. Pegi k Giant jap.. tgk buat jualan mrah brg2 utk birth party.. Sy xbeli ape2 pun.. Just beli banner Birth saje.. N, trus blik kmn..

Cerita Kedua :
Sampai jer Kmn, trus g rmh mama... Salin baju kurung... Pegi Open House rmh baru 2nd bos... Makkk oiiiiii..BESOR BAPOK rmh... Masa pegi tu dh hbs mknan... Dah xde org, just sy sorang jer.. Hehehe... x ingat nk snap rmh bos...

Cerita Ketiga :
Pah siap makan kat rmh bos.. Trus k Kerteh.. Majlis kenduri Kawen... Gambar y ats tu, adik pompuan Fain + babynya, Hairi Boy...


Cerita Keempat :
Balik jer kenduri, trus singgah kat Pantai Kemasik.. Sy mmg suka bwk asya pegi pantai... So, tiap2 hujung minggu wajib sy bawaknya k pantai @ tmn permainan.. Baju pun just main salin dlm kete jer.. Kesian gak pakai bju pink tu dr pg...

SABTU, 10 Oct 2009
Balik keje... Trus blik rmh n salin baju..... Pahtu bawak asya k pantai Chendor... Asalnya nk k pantai Cherating... Tp nyesal plok x g,, cz kt cherating ade pertandingan Sukan Berkuda.. N y paling best Yg Dipertua Agong n family turut sertainya.. Gni la khidupan stiap hari sabtu.. Letih,, mmg letih.. Tp sy rela demi mluangkan masa utk asya.. Fain ok sket cz ari Sabtu juz halfday.

~~~ Nampaknya, Asya mmg suka kalau pegi pantai.. Mungkin suka dgn hembusan anginnya.. Mungkin gak suka tgk air laut y bgulung-gulung... Nampaknya kami bertiga mpunyai minat n citarasa y sama... (masa zaman berdua dulu2, sblum ngandungkn asya, sy n fain slalu hbiskn masa kat pantai.. Tenang Fikiran..~~~

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (79) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)