Monday, November 30, 2009

Baby With Car Contest

STICKY MODE
(pls scrool down 4 new n3)

DATELINE : 1.12.2009 @ 11.59PM
Kategori 2
..: Baby Girl With Car :.

SAPE2 YANG NAK JOIN KLIK JER LINK BAWAH NI:-

http://mrsfaez.blogspot.com/2009/11/baby-with-car-contest.html

"

"

BABY ASYA WITH MYVI PASSO

"

"






NAME : NUR FASYA AFRINA BINTI MOHD FAIN
AGE : 1 YEAR ++
MODEL : PERODUA MYVI (WHITE)

"BABY IN BABYKIDSLOVE APPAREL"

~STICKY MODE N3~

4 new N3,plz scroll down

DATELINE : 30.11.2009

Contest kali ini dianjurkan oleh :Babykidslove Online Boutique ingin menganjurkan satu contest yang bertajuk :

" BABY IN BABYKIDSLOVE APPAREL "
Syarat-syaray penyertaan:
1. Perlulah menjadi follower Babykidslove Online Boutique dan mesti add http://babykidslove.blogspot.com/ kat blog link uols.
2. Uols perlu copy banner diatas dan paste kat entri dan sidebar uols dengan linkback ke blog ini.
3. Buat entri dan Uols uploadlah gambar baby uols dengan menggayakan LEGGINGS@TIGHTS. Tak kisahlah uols beli leggings & tights tu kat mane janji mengikut syarat saja. Jangan lupa letakkan nama baby, tarikh lahir dan nama ibu ye....
4. Sila hantar link entry anda ke babykidslove@yahoo.com......
PIC PILIHAN IALAH
"
"
"
"


"

"

bukti legging

"

"



BABY NAME : NUR FASYA AFRINA BINTI MOHD FAIN

DOB : 3 NOVEMBER 2008

MOTHER NAME : ALYANI BINTI AMRAN

Contest Anak Dara Ku Bertoncang by Sitisifir10

~STICKY MODE~
new N3 plz scrol down

DATELINE : 30.11.2009 (12.00PM)

Haiii...haiii semua.... Sekarang makin meriah dunia blog dgn contestnyer... N sekarang..sy mmg kemaruk contest.. At least t'update la sket blog sy ni... & contest kali ni dianjurkan oleh :Siti Sifir's Supernova Share-Out Space

JOM TENGOK SYARAT-SYARATnya:-

*Sila letakkan link ke blog ini. Pastikan nama yang keluar di bloglist kalian adalah Siti Sifir's Supernova Share-Out Space.
*Sila letakkan linkkan blog anda ke blog penaja Fitrah Cinta dan jadi follower Fitrah Cinta. Sila jengah ke sana dan tinggalkan komen tentang blog k.Sari di entry contest blog masing2.
*Anak anda itu hendaklah perempuan, berumur bawah 3 tahun. Gambarnya hanyalah sekeping sahaja supaya senang untuk dinilai.
*Letakkan banner di sidebar...
*Tolong beri tajuk Contest Anak Dara Ku Bertocang by Sitisifir10 di entry anda.
*Tarikh tutup 30 November 2009 jam 12 pm (tengahari)
*Sebagai menambah perasa, sila rajin singgah dan beri komen. Mungkin ini caranya untuk merasuah Siti Sifir's Supernova Share-Out Space, walaubagaimanapun biarlah gambar bertocang anak anda menyengat ye...
*Tinggalkan link anda dikotak komen.
*Pemenang akan diketahui petang hari yang sama jika tak ada kesulitan lain.
Hadiah pertama :
Baju gown Sarakids &
Voucher free n easy 3 hari 2 malam ke HONG KONG

Hadiah kedua :
Baju gown Sarakids &Voucher dibawah

~errrmmmm...hadiahnyer sugguh lumayan.... harap2 dapat bercuti bersama kluarga~
"


"


"

ANAK DARAKU YANG BERTONCANG ADALAH:-


"


"


"


~ader menyengatttt ???? tersengatttt??? @ disenggatttt????~

NAME : NUR FASYA AFRINA BINTI MOHD FAIN

NICK NAME : ASYA

DOB : 3.11.2009 ( 1 YEAR ++)

Wednesday, November 25, 2009

CERAH YANG GELAP.....


Dlm beberapa hari ni... smangat utk m'publish n3 baru mcm dh hilang...
nTAH... tajuk n3 ni pon main redah... mgikut mood sy waktu ini... dgn prasaan y penuh bkecamuk....
Masih lg mcuba mcri jln y tbaik... Mcari jawapan sgala psoalan... Berada di tengah2 psimpangan rupanya amat ssh skali... utk kali ini sy redha dgn apa y blaku..

Kelmarin... sy bru dperiksa oleh doc... hasil scan... kandungan sy dh nak memasuki 8 minggu..Sbenarnya sy sgt2 keliru.. Krn bln lps... dlm 22.10.09 sy dh buat pregnancy test... tp -ve.. Lg pelik... sy stil period... n awl bln bru ni pn msih period... Tp mcmana blh mgandung??? Dan hsil pjumpaan dgn doc... sy trus dptkn appoitment utk echo... utk mlihat smula tahap masalah jantung(MVP) sy... Refer to OnG specialist n byk lg plan...

Dan kelmarin juga.. doc sdh mberitahu... bmula dr saat ini.. sy hars bsedia utk kerap b'ulang alik k hospital... Harus bsedia utk mghadapi risiko yang lbh tinggi drp kandungan asya dulu.. Dan harus juga bsedia dr segi mental seandainya proses obortion tpaksa dilakukan... Tp utk merelakan diri..rsenya amat payah... Rse mcm tlalu bdosa... Walau pun krn pyakit.. Tp bg sy tlalu ssh.. Sbb ia sama seperti membunuh janin yang sudah bnyawa..

Tp.... perasaan sy hanya kosong sewaktu mdengar penerangan doc... Sudah puas sy menangis sehari suntuk... smpai x msuk ofis.. Awl2 sdh mganggu pjalanan kerja sy di pjbt.. Utk kali ini... sy msih blum nampk petunjuk dari-Nya.. N pd pdpt sy.. sy akn proceed kandungan ni... Ikut jer ckp doc... Ikut jer situasi y blaku.... N ape2 y tjadi itu ada rahmat di sebaliknya... Sy pasti... Tuhan pasti akn tunjukkan yang tbaik utk dri sy... Sy harap... seandainya baby ini ditakdirkan lahir ke dunia.... sy akn trus ptahankannya... N seandainya... baby ini x ditakdirkan lahir k dunia... Biarlah ia pergi dgn sendiri dan bkn krn pergi dr hasil penguguran..

Buat masa ini.... itulah kputusan yang akn sy ambik.. akn trus ptahankan...sbgmana sy pertahankan asya dulu..ape y nak blaku.... itu kmudian kira...

"Allah SWT Maha Adil"


~~ Utk abg...maafkan sy... Rasenya abg dh faham maksud sy.. sy mmg x blh ckp dpn2 abg.. Sy xnak abg ssh hati lg krn sy..
Asya...mama ttp sygkan asya.. Asya ank y tabah..
~ Utk semua kwn2.... Lya ucapkan bbanyak-banyak terim kasih.. Ats smua skongan dan pdpt.. Terima kasih krn hadir pd saat2 Lya perlukan sokongan..


Abortus Provokatus Medisinalis
*Epilepsi, yang luas dan berat
*Penyakit-penyakit dari ibu yang sedang mengandung, misalnya penyakit jantung organik dengan kegagalan jantung, hipertensi,

Monday, November 23, 2009

FOR 2nd TIME IN MY LIFE


~SAYANG SELAMANYA~
Setelah mengambil masa yang agk lama utk memilih kaedah yang terbaik antara :-

* Pemakaian IUD
* Ikat peranakan
& hasil perbincangan dengan Fain..n ats pujukan Fain.... Mengikat Peranakan adalah pilihan terbaik utk sy.. Walau terasa syg n berat hati... tp itu semua tpaksa diketepikan demi kebaikan sy.. Mcm2 pertanyaan yang sy timbulkan...krn bimbang.. takut sy akan menyesal...takut andai ditinggalkan suatu hari nanti.. Agaknya mmg begini nasib seorg WANITA????
" abg....sy takut... kalu sy ikat abg akan tinggal sy.. abg x syg sy..."
" sbb ape abg nk tinggal syg??? abg syg sgt2 kat syg.. abg syag fasya.. abg xboh (xnak) ank lain...abg nak syg fasya sorang je"
" abg x nyesal k??? kalau kita ader sorang jerr anak???"
" sbb aper abg nk nyesal... abg syg syg lagi... xkisah kalu xdok (xada) ank... abg nak syg slamat... kalu syg skit... sape nk jaga fasya?"
"kalau abg tggal sy??"
" sbb ape abg nak tgal??? slama ni slama syg skit... pernah abg tgal syg???"
ok.... stlah yakin inilah pilihan yang terbaik.... sy telah bsedia.. utk mghadapinya... bersedia utk m'korbankan satu2nya harta dlm diri seorg wanita.. Sy juga redha seandainya...di masa hadapan...suatu hari nanti..sy akn ditinggalkan... Tp.. sy yakin... & naluri sy kuat m'nyatakan Fain akn bersama sy hingga k akhir hayat sy ddunia ni..
TAPI....
Dalam sibuk2 utk mbuat psediaan ini... kelmarin sy ( Jumaat:21.11.2009), sy tlh dkejutkan dgn sesuatu yang sgt2 x t'jangka.... buat kali keduanya.... Sy MENGANDUNG lg... Pregnancy Test +ve....
Bila tau jer sy pregnant lagi.. dr panel sy tu trus risau n buatkan surat utk direferkn trus pd doc.. N esk ( ISNIN : 23.11.2009 ) sy akn bjumpa doc utk mgetahui nasib baby ini . Smemangnya sy tau..skali lg.. sy menempuh risiko buat diri sy.. Ptt la sejak akhir2 ni sy kerap kna attack epilepsi.. tangan2 selalu sembap n bila mkn ubt sy akn tmuntah smula... ( simptom y sy alami smasa pregnant asya). Selain itu, ubt yg sy mkn ni sgt bahaya utk baby... Sy takut.. bla condition sy makin teruk... Myusahkan smua pihak.. Myusahkan syrikat... Sy sgt gembira bla tahu sy pregnant... Tp berbeza dgn Fain.. Fain xnak sy truskan kandungan ni.. Dia lbh takut sy akn bertambah truk bla kandungan mula mbesar.. Sy jadi keliru..... jadi ssh hati...smemangnya sy terlalu takut utk tempuhinya smula... tp sy rase ini mcm keajaiban... krn disaat2 sy ingin meneruskan pilihan mgikat peranakan.. sy disahkan +ve mengandung.. Ya..Allah... mcmana nk luahkan ape y tbuku dlm hati ni...



~~ABG,,, SY TAU ABG SUKA BACA BLOG SY... SY NEKAD NK TERUSKAN KANDUNGAN NI,,PLZZ ABG... ABG JGN KATE SY X SYG ASYA KALAU SY TERUSKAN... SY SYG...ASYA ANK SY...MSTI SY SYG... SY JUGA SYG ABG.. & DAH MULA SYG BABY NI...~~

Sunday, November 22, 2009

Anakku Ceria Give-away Contest

~STICKY MODE N3~
4 new n3, plz scrool down

DATELINE : 22.11.2009
Contest kali ini adalah anjuran ibu irfan yang ingin menambahkan kenalan di kalangan blogger..
So..salam perkenalan IZA..
Cara penyertaan:
1. Be a follower of http://mystory-noriza.blogspot.com/
3. Put entry contest in your blog (sticky mode entry ya!) dengan gelagat anak anda yang paling ceria.
4. Copy the contest banner into the blog entry with the contest link in your entry http://mystory-noriza.blogspot.com/
5. Place the Contest banner in your sidebar with link back to the contest entry (no link back will be disqualified)
8. Leave a comment on this post (Anakku Ceria Give away Contest) for me to pick up the winner.
Syarat-syaratnya;
1.Terbuka kepada ibubapa yang mempunyai anak/anak sedara/ di bawah usia 24 bulan.
2. Satu contestant 1 entry sahaja
3. Contest bermula dari 22 October 2009 sehingga 22 November Nov 2009
4. Proses pemilihan pemenang akan dilakukan oleh juri-juri yang dilantik oleh penganjur.
4.Gambar pemenang akan dipamerkan di blog penganjur
5.Proses pemilihan pemenang oleh juri adalah muktamad

HADIAH:-
* 1 Vantage Cookware 3.0L
1.Hanya 1 pemenang akan dipilih dan akan memenangi dan ditaja oleh http://jommainkutu.blogspot.com/
BEST kan..Teruja tak nak dapatkan hadiah tue..
"
"
"
"
ANAKKU YANG SANGAT CERIA
"
"
"
"
Pilihan pertama:-

~ olololoooo cerianyerr muke asya pagi ni~

NAME : NUR FASYA AFRINA BINTI MOHD FAIN

NICK NAME : ASYA

DOB : 03.11.2008

Friday, November 20, 2009

Contest : Aksi Si Comel

~STICKY MODE N3~
4 new N3, plz scrool down

DATELINE : 20.11.2009

HADIAH UTAMA :
Voucher membeli-belah di Comel Lote Collections bernilai RM50 + Sehelai t-shirt muslimah untuk ibu ditaja oleh Muslimah Online Shop (bernilai RM40)

2 HADIAH SAGUHATI:
Voucher membeli-belah di Comel Lote Collections bernilai RM10 setiap seorang.
SYARAT-SYARAT PENYERTAAN:
1. Jadi follower blog ini dan blog 2 penaja contest, add 2 penaja contest dalam blog list anda
2. Letak banner contest ini di blog entry & sidebar dan link kan ke entry ini. Copy html code di sidebar dan tukar width mengikut kesesuaian blog anda.
3. Buat 1 entry dalam blog anda bertajuk Contest - Aksi Si Comel
4. Masukkan 1 gambar si comel anda di dalam entry tersebut. Nyatakan nama, tarikh lahir, umur dan aksi apakah yang dilakukan si comel (mengikut kreativiti anda)
5. Si comel anda MESTI lah berusia 1 hari - 4 tahun.
6. Berikan 1 cadangan/idea bagaimana Comel Lote Collections dan Muslimah Online Shop boleh memberi keistimewaan kepada followers / pelanggan kami.
~ Menyediakan MEMBER KAD
~ Diskaun bagi ahli yang mempuanyai member kad
~ Menyediakan cenderamata daripada Comel Lote Collection & Muslimah Online Shop bg setiap pembelian RM 50.00 keats( Cth harga)
~ Selalu mengadakan Contest bagi memperkenalkan lagi online shop ini...
~ Mengadakan aktiviti outdoor bersama pelanggan online..
7. Pastikan anda mention nama penaja dan link kan dalam entry tersebut;
Comel Lote Collections
Muslimah Online Shop

8. Bila dah siap, add comment dalam entry ini, nyatakan nama, email address & link entry andaItu sahaja, senang kan?

"Berdasarkan kajian, kanak-kanak 1 tahun ke atas suka membuat aksi dan meniru gaya. Jadi apa tunggu lagi sertailah sekarang!Pemenang diadili berdasarkan gambar dan cadangan terbaik oleh para penaja.Perlu mematuhi kesemua syarat yang dinyatakan di atas, peraduan ditutup pada 20/11/09 12mlm.Hanya 1 gambar individu sahaja untuk setiap penyertaan.Keputusan peraduan adalah muktamad ."
"
"
"
"
AKSI SI COMELKU YANG SANGAT COMEL
"
"
"
"
"

NAME : NUR FASYA AFRINA BINTI MOHD FAIN
NICNAME : ASYA
DOB : 3.11.2009
AGE : 1 YEAR ++
~Ermmm ni adelah aksi bibir asya yang sangat seksis..seksisss skali.... Sbenarnyerrr time ni papa asya y buat mulut muncung sambil kate " usyukkkk asya....usyukkkk asya...".. N, x semena-menanyer asya pun tiru aksi papanyer...siap dgn bunyi lagi.... N, skarang bila sebut jer " uyukknyerr asya...usyukkknyerr asya..".. Secara automatik asya pon memuncungkan bibirnyer yang seksiss tu.... MMMMuuuaaaahhhh cayangnyerr usyuk...usyukkk mama ni...~

Tuesday, November 17, 2009

"CUTEST BABY IN BLUE CONTEST"

**STICKY MODE**
~for new N3,plz scroll down~



CUTEST BABY IN BLUE CONTEST

DATELINE : 17.11.20009


CUTEST BABY IN BLUE CONTEST secara rasminya contest ini dilancarkan dari: 24 October 2009 hingga 17 November 2009...dari eliakru.blogspot.com sempena anniversarynya yang k-5....

SO...HAPPY ANNIVERSARY

TERMA & SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :

1. Terbuka kepada kesemua blogger yang menjadi follower elizakru.blogspot.com secara langsung & tak langsung

2. Dengan Sukahati dan rela hati menjadi FOLLOWER elizakru.blogspot.com .

3. Linkkan -elizakru.blogspot.com di blog anda

4. Sila Add kan Banner Contest di side bar blog memasing...banner tersebut mestilah di link kepada entry contest ini

5. Sila buat special entry utk contest ini dan upload 1 keping gambar anak uols in blue..tak kisah la pakai baju biru ke, kasut biru ke, as long ada biru

6. Sila link kan url blog anda di comment saya ini bagi memudahkan saya melihat pernyertaan anda.

7. Pemenang akan dipilih oleh juri profesional berdasarkan kecomelan baby dan kualiti gambar serta gambar yg menarik perhatian jur

8. Had umur baby uols :- newborn ~ 5 tahun

9. Oleh sebab ini kali yg ke 5 punye anniversary, so akan ada 5 pemenang ..

p/s: Jangan lupa tulis nama dan umur baby uols ye!

"

"

"

NAME : NUR FASYA AFRINA BINTI MOHD FAIN
AGE : 1 YEAR 9 DAYS
-------------------
selingan ajerrr.....
CUTEST MUMMY & BABY IN BLUE


Monday, November 16, 2009

mUke buDak2 blajo...FLIZz STAR

~pic y diambil dr FB geng Flizz Star~

http://zati2810.blogspot.com/2009/08/flizz-star.html

Kenangan mase jumpa balik geng Fliz Star... cz masing2 bawak haluan k LI tmpat msing2.... mase ni tgh praktikal kat Vision Global Logistic.... as Shipping Operation Training... Yang bestnyer.. ade rzeki praktikal kat cni cz..last2... bos kat LI tu offer Fain as a Shipping Operation sbg part time job.. ye laaa.. sy kan pompuan y dh bkahwin.. bahye naik2 kapal tu... kdang2 kpl masuk mlm.. sbnarnyer xde ape pun nk dibuat.. just kna ambik doc utk diberi k Jab Kastam.. Jab Laut.. Jab Kesihatan n urusan2 Port Clearance... Tp byk gak kna ajr fain berkaitan Berth Meeting,, Marine Term n mcm2 lg..
Errrmmm... mase ni dah KAWIN pon... Sem 5 kawin... waaaaa gataiiiii!!!!
Tp..... Perkahwinan ni mberi x merosakkan plajaran sy.. malah mberi lbh byk kbaikan dan mjadikan sy student y BERJAYA DENGAN JAYANYA... mybe berkat dari doa suami & mama..Habis blaja, trus dpt offer keje... Errrmm rezeki lagi.. Tp sy x keje lame..cz lps tu sy dpt rzeki yang lagi BESAR NILAINYA... sy PREGNANT.. Tp.. itu bkn faktor sbnar sy bhenti keje... Faktor sebenarnya..... kesihatan saya yang makin merosot di saat sy mgandungkan ASYA... n...KOMA... Tp alhamdulillah.. rezeki tu dimana.. dlm tempoh sakit n pregnant tu pon byak dpt offer keje y smuanya tpaksa ditolak.. Tapi lps klahiran Asya.. dlm tempoh bpantang, sy dpt 2 panggilan interview.. dan ke-dua2nya sy pegi... Dan alhamdulillah.. kedua2nya sy dapat... Tapi sy memilih untuk bkerja ditempat skarang... GELIGA SLIPWAY SDN. BHD.. Akan trus bkerja dicni,,shinggalah dpt jawatan dlm kerajaan...
"Y b'baju PINK itu la saya..."

Sunday, November 15, 2009

MomBloggerPlanet Cutest Baby In Nature

DATELINE : 15.11.2009

Contest yang dianjurkan oleh Mom Blogger Planet ini bertemakan "BABY IN NATURE"..
For more information CLICK:-
PENAJA :-

http://www.photobook.com.my/w.photobook.com.my

http://www.alicewonders.com/

:

:

NAME : NUR FASYA AFRINA BINTI MOHD FAIN
DOB : 3.11.2009

Berlatar-belakangkan Pantai Kemasik, Kemaman Terengganu..
Kira acikan pic dgn papa kan??? Asya x pandai jln lagi...
Cantikkan permandangan anak sungai dari Pantai Kemasik tu...
Terasa aman & damai.. Dengan deruan ombak dan angin yang bertiup..
Tiap2 minggu, mama & papa slalu bawa asya ke pantai..
(byk n3 xtvt hujung minggu dlm blog mama mgenai xtvt asya,mama & papa kat pantai)
Asya suka tgk laut yang meluas.... Langit yang membiru... Terasa dunia ni terlalu besar bagi asya.. Bila asya besar,, bolehla asya bina istana pasir..
ALASAN KENAPA SAYA SUKA DEDAHKAN ASYA DENGAN ALAM SEMULAJADI:-
* Faktor utama, adalah untuk mendekatkan lagi Asya dengan alam semulajadi.. Supaya Asya lebih menghargai dengan persekitaran yang ada.
* Pantai adalah salah satu tempat yang boleh menjana minda kanak-kanak dan mengaktifkan daya pemikirannya dengan faktor persekitaran semulajadinya.
* Pendedahan alam semulajadi juga dapat menenangkan, merilekskan minda kanak2 mahupun kita org dewasa.
* Alam semulajadi dapat memberikan satu idea @ ilham agar kanak-kanak berfikiran lebih kreatif.
~ Ape yang pasti, saya akan terus dedahkan asya dengan alam semulajadi agar asya dapat bermain sambil belajar disamping sebagai aktiviti santainya.. Bila asya dah besar sikit, saya akan mula membawa asya untuk explore di sungai-sungai dan air terjun pula.. Jadi buat masa ini, PANTAI adalah alamsemulajadi yang paling sesuai untuk didedahkan, krn faktor umurnya yang masih kecil~

Friday, November 13, 2009

MY FUNNIEST BABY CONTEST

salam kpd smua blogger.... kali ni skali lagi Lya join Contest y di organized oleh http://umidanishku.blogspot.com/ utk baby Asya... Mmg sgt2 teruja nak join contest ni...



"
MY FUNNIEST BABY CONTEST


20.10.2009 - 13.11.2009 (12.00 t/h)

BERUMUR : 1 BULAN - 3 TAHUN


KATEGORI A: BABY GIRL

KATEGORI B : BABY BOY

Syarat Penyertaan:
- Jadi Follower Umidanish dan sponsor2 serta add Umidanish dalam bloglist anda

- Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini

- Membuat entri mengenai contest ini diblog anda

- Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel anda dengan aksi Funny yang paling menarik hati para juri. Sila nyatakan nama si comel dan umurnya. Sila juga nyatakan apa yang terdapat di semua blog sponsor umidanish.

- Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke Umidanish dan semua sponsor (no link back will be disqualified)


Berikut adalahlah sposor2nyer...so link jugak dgn sponsor2 ni erk :


Sponser 1 : Babyumishop (http://www.babyumishop.blogspot.com/)
Sponser 2 : IT@RLiiT's BeutiQue & Beuty Centre (http://www.hidupharmoni.blogspot.com/)
Sponser 3 : Moms&babyshop (http://www.momsandbabyshop.blogspot.com/)


- Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini.


- Hanya satu sahaja pemenang bagi setiap kategori, jadi pastikan anda meletakkan satu gambar baby anda yang memiliki aksi lucu paling cutes.


- Semua penyertaan akan diadili oleh parajuri yang akan dilantik oleh umidanish sendiri.Hadiah pilihan untuk peserta bertuah akan dicabut oleh baby danish sendiri.. Hadiah ini untuk selain pemenang kategori A dan B.
"
" "
JENG....JENG...JENG..
"
"

Kategori A - Baby Girl


NAMA : NUR FASYA AFRINA BINTI MOHD FAIN


UMUR : 11 BULAN


~~ Pic ni dipilih kerana...bg saya mmg melucukan... Dgn bibir seksis nyer.. N kbetulan plok aksinyer same jer dgn banner contest ni....
------------------------------


SELINGAN AJERR....


BIBIR SEKSI ANGELINA JOLIE




APER YANG ADA DALAM

BLOG SPONSOR UMMIDANISH

"

"
Sponser 1 : Babyumishop (http://www.babyumishop.blogspot.com/)
~ cloth diapers, Lunatots Microfiber Insert, Lunatots Laundry Bag, Lunatots Nappy Wet Bag, Minuman Herba HPA & Produk Kesihatan Ibu Bersalin HPA, Diapers Stackers, Produk Tupperware & Bio Aura Filter.

Sponser 2 : IT@RLiiT's BeutiQue & Beuty Centre (http://www.hidupharmoni.blogspot.com/)
~ Pakaian Wanita & kanak-kanak , Produk Kesihatan ECPI

Sponser 3 : Moms&babyshop (http://www.momsandbabyshop.blogspot.com/)
~ Cloth Diapers, Susu HI-Goat HR & Just Diet Mate 5.

THAT'S ALL

Perjalanan Untuk Ke Examination......MARANG,TRG.

MOOD BERblog KEMBALI

Hari Jumaat baru2 ni(6.11.2009) .. Hujan turun dengan lebatnyer. Bangun pagi tu...just kemas2 barang utk dbawa k TRG... Pahtu, kuar pi cari makanan pagi... Sejuknyerrr beberapa hari baru ni... Pah makan pagi... Bagi asya tdo dulu..sblum mandikan dia..cz suasana y sgt sejuk tu.. Tkut ader effect plok.. Fain truskan dgn keje2 mmasukkan barang2 dlm kete.. Bila asya bgun, trus mandikannyer... n... bertolak k TRG lbh kurang kul 11.30 pg... Singgah kat Kerteh jap... Sempat g mkn t/hari kat c2... N truskan pejlnan.. Mmg lebat t'amat sgt.. Sy pun smpai dah mgeletar kt dlm kete.. Layan PIC on D Way k TRG



~ sampai jerr Marang.. p cari tempat sy bakal duduki Exam tu... Okeyss.. Jumpa Sek.Men.Keb Seberang Marang, TRG.. N, pahtu, pegi rmh abg sy punyer mother in law... Mkn kat c2... ~

HARI KEDUA:7.11.2009
~Sbnarnya ade pic y diambil pd pagi sy nak masuk exam tu... Tp xnak upload....Jiwa Kacau mase tu, x sihat... ~

Ni jer pic yang sy upload.... Dlm perjlnan balik k KMN.....

~ budak ni pon badmood~

Wednesday, November 11, 2009

CuCuK SeTaHuN

~sekadar gambar hiasan...Asya x nangis pun kna inject~
MASUK REHAT TADI, FAIN CALL..... BGTAU PKEMBANGAN ASYA.... ARINI FAIN BAWA ASYA CHECK-UP.... KNA LA INJECTION UTK UMUR SETAHUN.. FAIN KATER ASYA X NANGIS PON.. JUST CAM TKEJUT.... GUD GIRL......... TP YANG BUAT KAN SAYA N FAIN RISAU ADALAH... BERAT BADAN ASYA YANG MAKIN MENURUN... LAST MONTH, BERAT ASYA 6.8KG.... TP TIMBANG HARI NI.... 6.4KG... 400 GRAM HILANG NTAH KMANA....
NURSE ADE SUGGEST SRH TKAR SUSU JNIS..ape x tau...xbrape clear FAIN ckp td... N NEXT MONTH...KNA CHECKUP LAGI.. KALAU,, MCM NI GAK..NMPAKNYA ASYA KNALAH CHECKUP EVERY MONTH... NTAH LA... LYA DAH BAGI YANG TERBAIK... BILA JD GNI... LYA MKIN TFIKIR,, ADAKAH INI SIDE EFFECT SMASA LYA PREGNANT ASYA DULU.. CZ PROBLEM NI, SEJAK LAHIR LAGI ASYA ALAMI... XPENAH ADE PRUBAHAN.. KALU BTUL INI PUNCA DARI MAMA... PLS FORGIVE ME ASYA..
p/s : Izza...TQ... Dh trima gift dr izza td.. CUTE sgt2.. msti asya suker...
(Gift ni hasil drp mjwb soklan tekateki di blog ini:http://ieyza83.blogspot.com/2009/11/pemenangnyer.html)

Tuesday, November 10, 2009

DOWN.....down.....

 
Hari Sabtu bru2 ni msk exam utk Pegawai Tadbir Negeri Gred N41... Pagi tu, sblum pegi exam...mmg sy dah nak tarik diri, cz rase x sht sgt.. Mybe sbb Study Hard NOT Study Smart mlm tu.. Tp Fain pujuk...Last2 msk gak exam wlaupun rase x larat sgt.. Tp alhamdulillah... soalannya blh la djwb.. Cuma rase lgguh tangan n badan cz exam tu bterusan sampai kul 1.45 ptg.. Xde mse rest.

Hbis,, j exam...msk kete terus down... Kalau ikut perancangan awal... sblum blik KMN, ingat nk jln2 kt Bandar Kuala Trg...Nk pegi Pasar Payang... Masjid Kristal... Tp semuanya cancel krn sy mmg dah x larat sgt.. Terus j balik KMN... Smpai KMN pegi Klinik... nk ambik ubt skit kpala n MC utk hari Sabtu.. Budget Ahad tu dah OK...

Pagi esk tu... Bgun tdo,, sy rse pening sgt2... N x tau ape jadi... Fain kater sy pengsan.. Mungkin kot... sbb tu skit kat pinggang n kaki.. N bila sdr cuba nak bjln, tp xleh.. Rase cam x stabil.. Lantai pun rase cam tinggi sblah.. N akhirnya Fain hantar asya kat rmh ma n sy kat rmh mama.. Berpisah lg dgn asya.. Fain kater o d way nk k rmh mama, sy x sdar lagi.. diserang epilepsi.. n sy pun mmg x sdr trus.. Sampai ptg.. Kali ni pun sy x dbawa k hosp, krn takut peristiwa sblum ni blaku lg.. Sy tau puncanya.... sbb sy tinggal ubat... Byangkan skali makan hampir 10 biji... n dlm sehari 30 biji lbih...

3 mlm sy n fain duk rmh mama,,asya plok duk rmh ma fain.. bkn sngaja sy tinggalkn asya kat sana.. Sy pon merayu srh fain ambik asya... Tp ade btlnya kate fain...Kalu Asya ade mcmana Fain nk jaga sy.. nk tumpu kat sy.. Cz asya xnak dgn org lain kcuali Fain n Ma Fain... N asya nk dgn sy hanya apabila Fain n Ma Fain xde.. Sdih tu sedih gak... Tp nak buat camane.. Mybe krn sy slalu skit n byk tgalkan dia..jd dia kurang dgn sy.. Mungkin bila Asya dah besar bru dia akan faham..

Ok la.. Arini bru msuk opis...nk ngadap PC ni pun pening gak kpala... Mata kanan pun dah bengkak akibat skit kpala t melampau ni... K.. Jumpa lagi..

1st Birthday Moment Give Away


Mummy_Ayu Giveaway @ 1st Birthday Moment
(sticky mode..new entry pls scroll down)


Contest kali ini dianjurkan oleh Mummy Ayu b'sempena 1st Birthday Mummy Ayu punyer PRINCESS.... So... Happy Birthday....

JOM TENGOK T&C :

1. Jadi follower Mummy Ayu & add Mummy Ayu dalam bloglist
2. Tepek banner contest nie kan side bar kenkawan...
3. Lagi bagus kalu buat sticky mode entry..senang nak jengah nanti.
4. The most important things....tepek kan gambar waktu baby tu
celebrate her/his 1st birthday..
tak kisah la kat mana, macam mana...
janji nampak baby tu ngan kek....
5. Terbuka kepada kanak kanak di bawah 4 tahun
(so..maksudnya gambar 4 tahun yang lepas pun diterima...)
6. Masukkan nama penuh kanak kanak, tarikh lahir plus
cita la cikit cikit pasal her/his 1st bithday celebration tu...
6. Tarikh contest nie...dari la nie (sekarang)
until my princess nya birthday 10 November 2009
7. Hadiah biarla rahsia but satu je leh kasi tau
my bestest friend dah agree nak jadi one of the penaja
so..satu lagi syarat tambahan..kena link ngan blog Notti Netti &
of coz link jugak ngan blog Mummy Ayu
(tak de link direject)
8. Tinggalkan link entry kenkawan kat komen box nie..
9. Pemenang akan dipilih oleh para juri Mummy Ayu
"


'


pic yang saya pertaruhkan








NAME : NUR FASYA AFRINA BINTI MOHD FAIN
DOB : 03 . 11 . 2008
---------------------
STORY ABAOUT 1ST BIRTHDAY CELEBRATION
Hahahaha... Contest kali ni adelah y paling fresh sy sertai.. Cz, birthday ni baru jer celebrate smlm... Ermmmm sbnarnya ini adelah 1st time buat majlis mcm ni, jd suasananyer mmg kecoh sgt.. Mcm2 hal... Bab2 prepare hidangan utk birthday ni, smua diuruskan oleh mama.. So, TQ mama... N yang melucukan, asya seperti dlm situasi terkezuzzzzzzz,, nak snap pic y ok pun ssah.. Dia asyik nak serangan hendap kat atas kek tu... Sempat lagi nak guna kaki n tangannya utk musnahkan kek tu.. Hwaaaaa... Kecoh la asya ni... Next year, asya dah besar n mybe majlis ni lg terancang.. Pasal tetamu plok... Just paggil, family sebelah sy & family sbelah fain & jiran sebelah rmah.. TAPI.... kejutannya.......... Ntah dari mane datang budak2 ni semua... Semuanya x pernah tgk pon sblum ni.. Alamak, saper punyer kepala la... Tp xpe la.. at least memeriahkan majlis.. Next Year kna buat lbih banyak hidangan cz kanak2 kat tmn prumahan sy tu mmg suka buat serangan hendap kot.. Hehehe.. Lega... akhirnya, tcapai gak hasrat utk meraikannya..
HAPPY BIRTHDAY ASYA !

~ sebahagian drp pemeriah majlis y myerang hendap~
---> nasib baik masak lebih... kalu x kebulur la..... ape2 pun budak2 ni memeriahkan majlis.. & asya suka tgk dia org semua...

Thursday, November 5, 2009

SPECIAL ENTRY-HAPPY BIRTHDAY ASYA...

SALAM SEMUA.....
NI SPECIAL ENTRY.....SEKITAR MAJLIS SAMBUTAN BIRTHDAY ASYA YANG PERTAMA...
AGAK MERIAH JUGA...
SO,, TGK PIC J LA....


~~ mASa part potong kek tu... Asya dgn sedaya upaya utk menghancurkan kek itu... Alahai..... ganazzznyer ank mama ni... ~~

DISEBALIK TABIR :-




~ org kuat, n paling semangat nk hias belon ni Papa Asya... Kalu ikut dia nk serumah dipenuhi belon.. xpe..next year..~

-ALHAMDULILLAH-
MAJLIS BERJALAN DENGAN MERIAH & LANCAR

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (136) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (96) MyHappyFamily (78) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Ramadhan (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (44) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) Let's Eat (33) NuFF (33) D.I.A.R.I (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (27) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (21) Isu (20) PLAYground (20) Do It Yourself (19) Throwback (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Deko VillaCintaku (8) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Tempat Makanan Best Di Kuantan (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) Mamalovefasyafrina (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1)