Thursday, January 28, 2010

My lalingggggggggg !!!

Ohhhh my darling i love u !!!!!

Lunch At Marina Beach.....

Akhirnya blh gak on9...
start dr ptg kelmarin sampai la hari ni, internet kat office konggggggggg...
Sori yerrr x sempat nk round2 n klik nuff kelmarin & arini......


wani, jazz, lya, shida & zaty
Haaaa.... Ni Pic y betul2 fresh.... bru j ambik masa lunch tadi...
Kita org mkn Maggi Sup Power, Nasi Sup n Nasi Ayam..
Makan tepi pantai ni.... enjoy skit... n tenang jiwa..
Tp kat cni mmg time rht j full...
x ckp meja..

Tuesday, January 26, 2010

Making Of Live Potrait NFA @ Teluk Chempedak

Kesinambungan drp Gambang WaterPark( Jumaat:23.1.2010)

Kira2 dekat pukul 4ptg btolak dr gambang.. Masuk j kete... terus asya n sy tido... mmg letih.. Sedar2 jer, dah sampai kat Pantai Teluk Chempedak.. ingatkn, dh balik rmh..kwang..kwang....
Just ambik angin... tangkap2 jiwang... feeling2 bertiga...

****

Sampaila nmpak bro ni.. duk lukis pemandangan pantai ni.. Tiba2 jer terasa nak dia potraitkn muka asya...

~waaa..glemer asya, dkerumumi org.. cam artis plok.. Mama la y duk nyeksa nyorok2 blakang pokok sbb nk suh asya senyum,.. Nk biar asya tgk dpn j... Kena main auucakkk2 lg... waa.. nyeksa tau~

****

**

*

Taaraaaaaaaa

~ Live Potrait Nur Fasya Afrina~

*** Pic y dah siap, dh upload tp tpadam.. mls ah nk upload smula..hihiii***

***
Kul 6.00 btolak balik.. Singgah kat Medan Selera Geliga, makan2 dulu, ikan kerapu masak 3 rasa,, ermmm...mavelessss!!!

~Pic asya dkt krusi tu, tgh duk teran erk..erk..(membuang)~

THE END

~~> Balik rmh, tuko baju, cuci muka, gosok gigi.. Fain n Asya tdo... Saya jer khatam Novel Bicara Hati by Damya Hanna..

Monday, January 25, 2010

Bukit Gambang Water Park Resort - PART 3

Last Episode Percutian Cabutan Bertuah MDM2010

****
***
**
*
Selesai mandi2... pakai baju... n pegi makan dulu.. Siap jer mkn, trus round2..


~ Kitaaaa minummm dulu!!~


~ Model pokok kelapa~



~Always be PAPA baby~


~ Always be MAMA baby~

~ GooD bYe~

Bukit Gambang Water Park Resort - PART 1

Bukit Gambang Water Park Resort - PART 2

" Marilah bergembira.... Cuti rehatkan minda.... Semuanya kita ada... Malaysia mempesona... Cuti-Cuti Malaysia"

pssstt:- SHA... time kasih sgt2 ats percutian ni.. Enjoyyyy!!!

Sunday, January 24, 2010

Bukit Gambang Waterpark Resort - Part 2

Kerabat diraja BERSIRAM......
Jom layannnzzzzz....

~ sblum tu,, jemur kulit dulu.. kasi hangus~

~lariiiii.... ombakkkkk~

~ Anak papa ~

~ My Happy Family Until now & ever~

~ Time-up......~

Tak byk pic diambil.... sbb semua dh kemaruk nak berendam jer... Tapi just main air kat 1 tempat ni... X sempat nk enjoy semua tmpat.. letih .. Dgn panas teriknyerr.. tahan jer muka.. Kira2 kul 3 lbh bru ikan duyung naik k darat.. Hasil yang dpt drp berendam tu, kulit muka dah hbs mgelupas... (why???)... Naik jer trus k toilet... cuci2 badan n salin baju..

****

" Marilah bergembira.... Cuti rehatkan minda.... Semuanya kita ada... Malaysia mempesona... Cuti-Cuti Malaysia"

Bukit Gambang Waterpark Resort - Part 1

Bukit Gambang Water Park Resort - PART 1

Kisah perjalan utk menebus Kupon Cabutan Bertuah Mdm2010...
Malam khamis tu, terus packing barang2.. Budget nk btolak kul 8pg.. Tp biasala, kalo dh ada ank kecik tu mcm2 hal nk settle dulu.. Kul 9pg btolak k Kuantan.. Mula2 singah k Hosp Kuantan utk ambik apoitment baru. Sprti dijangka, mmg dpt ceramah free... hehheeh.. so coming soon apoitment on 11.2.2010...(msti pegi!!)... Lps ambik apoitment, pergi kat kantin Hosp dulu utk makan...

~ tersenyum kiputttt~

Kira2 kul 11.00 btolak k gambang n smapai dlm kul 12.00 t/h.. Rupa2nya ada byk lg xtvt y ada kat c2, cth sukan x-tream ( y naik motor/kete dlm hutan bbukit-bukit tu..nama aper erk??), paintball, kereta kuda, kereta api n tamn burung (y ni j y tau). Sampai j, trus pergi kat kaunter ticket.. Waaa... dh blh msuk...

For Information:-

Ticket For Adult Only $19.90 & 12 Years <>

~ Sebahagian~

" Marilah bergembira.... Cuti rehatkan minda.... Semuanya kita ada... Malaysia mempesona... Cuti-Cuti Malaysia"

Saturday, January 23, 2010

Jom Membaca

Everybody take a book n read,,
u have knowledge, every one has to read,
Lets get reading, A lifetyle ogf WAWASAN



" tatakkk..tatakkkk..tatakkk"

(kakak)

Thursday, January 21, 2010

"PEMENANG IM YOURS"


Setelah sekian lama... akhirnya berjaya gak saya m'khatamkan cerita-cerita anda semua..sori krn ambik masa yang lama...
(kebetulan sy mgalami kesulitan baru2 ni , sy di warded krn abortion). So... Terima kasih kpd semua y sudi m'joinkan diri dlm contest saya ni...

DAN

Jangan Lupa Singah-Singah Selalu Disini.

*********

HADIAH JUARA BAGI SETIAP

Kategori A,B & C:-
Set Cadar Saiz Queen
HADIAH SAGUHATI BAGI SETIAP
Kategori A,B & C:-
Frame Gambar
HADIAH CERITA PILIHAN:-
Frame Gambar
*********

Ingin Mengetahui Siapakah

PEMENANGNYA?????

SILA KLIK DISINI

P/S: Kesemua Pemenang2 ni Dipilih Secara Tulus Sekali Oleh Juri2..
Tahniah kepada siapa yang berjaya & kpd mrk y x berjaya, jgn putus asa yer...
Tunggu Contets akan datang...
Hadiah pemenang akan di pos secara berperingkat.. Harap bersabar!!

Pertemuan 2 Hala

Sungguh x disangka n dijangka... jenggg..jeng..jengggg... Semlm dh dpt kupon Cabutan Bertuah Mdm 2010 utk k Gambang Waterpark.. Tq Sha.... Dan esk,(Jumaat) bmulalah pjelajahan ke Gambang Waterpark.. Waaa.. betul2 xsabo.. Sha jumpa kat sana erk!! Yiiihaaa!!!!
Smlm juga sy tlh bjumpa dgn seorg kenalan blogger.. Waaaa.... mmg cun sguh!! Dgn tubuhnya y kecik molek + mata y sgt comel.. Inilah 1st time sy bjumpa dgn blogger d alam nyata..hehehehe.. Tq cz blanja lya mkn kat Kopitiam tu.. Tp ,malula.. dh la lya nmpak selekeh kelmarin, xsempat nk balik tuko baju n make-up2 sket... Apa2 pun lya mtk maaf eh kalu ada y tkurang n tlbih..
Bestnyer kalu pasni pakat2 buat event utk blogger area2 cni.. Ada ramai gak blogger y bjaya djumpai berada di area cni.. Coming soon msti buat ni.. Sape stuju??? angkat tangan...
CERITA MALAM HARI
Mcm biasa... kalo ada nmpak restoran baru msti Fain ajk try... Kbetulan masa jumpa geng Blogger kelmarin, ada kedai bru buka sebelah Kopitiam tu.. Kedai D'Panorama (kalo x silap la)... Asal2 nk p restoran tu, tp xjd... Last2 pegi try kat restoran baru area Kg Besut.. Blh tahan makanan dia..
~THE END~

Wednesday, January 20, 2010

Keindahan

Setelah melalui pgalaman yang menakutkan dalam hidup, akhirnya sy berjaya membawanya ke dunia.. Pejam celik pejam celik asya dah besar.. Betapa Indahnya bergelar seorg ibu.. Selama kesakitan yang dialami seakan hilang saat melihatnya mbesar di depan mata..

Selagi termampu, sy dan fain akan memberi sepenuh perhatian n kasih sayang.. Agar asya selesa n berasa selamat n disayangi..

Dan semalam, asya dh mula berlari.. walau pon t'kedek-kedek.. Tp nmpak comel sgt.. Moga membesar mjadi anak yang bjaya d dunia n akhirat..

Tuesday, January 19, 2010

Cinta Sejati


Bagi sesiapa y mgikuti kisah Cinta Balqis ni pasti tau conclusionnya pd Isnin baru2 ni.. Haaa... ape pndpt anda dgn cunclusionnya y sgguh lari dr imiginasi sy.. Ok... ape y sy nk katakn disini bknlah bkaitan drama Cinta Balqis ni.. tp ttg cunclusionnya y tkena d ats btang hidung sndiri.. Sebaik sajer selesai menonton cerita ni, terus tringat pjalanan CINTA y pernah sy lalui sblum ni... ceewahhh.. hari ni hari jiwang sedunia!!!

Saya n Fain kenal dah lama, dimana-mana pergi.. pernahla tserempak dgn Fain.. Sampai la pd tahun 2003, hanya krn Fain menemani kwnnya H melawat sy y ketika itu skit ( bru pulih dr lumpuh).. Smpai la keesokkan harinya, tba2 sy dpt pgilan telefon dr Fain.. Rupanya dia ambik no hp scara curi2 dlm hp H tu.. Tp sy ok j.. just kwn... Bygkn dlm tempoh seminggu tu, Fain trus luahkn isi hati dia..(rupanya dh lama dia ada perasaan, cuma takdir y menemukan sy n dia scara bdepan pd mlm Fain teman H melawat sy).. N, sy just anggap fain kawan.. Tp xtau mcmana akhirnya dpt jd suami sy jugak.. Inilah kesilapan besar sy...opppsss bukan kesilapan sy bkahwin dgn Fain, TAPI, kesilapan y amat besar krn terlalu byk kecewakn hati fain, lukakn hati fain n sy begitu lambat nampak cinta y ada dlm diri fain utk sy.. Ini krn sblum fain sy bcinta dgn HA.. smpai la sy skit n lumpuh, sy clash dgn HA krn sy takut HA akn tglkn sy suatu hari nanti..Jd lbh baik sy putus dulu.. Dlm tempoh itu sy msh mcintai HA.. Tp akhirnya sy trima cinta Fain pd 16.8.2003 dgn hati y kosong dgn harapan utk mberi pluang pd Fain n diri sy sndiri.. Tp.. sy xmampu.. sy msh mcari cinta HA.. n Fain tau.. sy mtk ptskn hbungan dgn Fain.. Tp fain tlalu keras.. xmelepaskn sy.. Tp sy trus mcari cinta HA.. Dan smpai la satu saat, saya skit lagi.. thn 2004-2005... pd ketika itu sy skit truk, lumpuh lg.. TAPI fain ttp disisi sy.. xpernah tgalkn sy.. Dan sejak itu sy mula sedar... Betapa Fain mcintai sy dgn seikhlas hati.. Sejak itu baru sy myedari CINTA SEJATI.. Slps sy pulih, trus fain melamar sy mnjadi isterinya.. Pada 16.3.2006 sy bertunang dgn Fain n pada 26.10.2006 sy sah bergelar isteri kpd MOHD FAIN.. satu2nya insan y mcintai sy dgn stulus hati tanpa mmandang segala kkurangan n kecacatan y ada pd diri sy. Ketika sy menjadi isteri Fain sy masih bgelar seorg pelajar n akhirnya sy berjaya mgengam kejayaan yang amat mbanggakn hasil doa seorg suami.Hingga ke saat ini sy terlalu bahagia hidup bsama Fain.. Terlalu berterima kasih krn menjaga sy dengan sebaik-baiknya di saat sy sakit tenat..Tanpa pernah jemu n penuh dgn ksih syg.. Terlalu bterima ksih krn tlalu byk bkorban utk sy n asya..Dan hingga k hari ini, tiap hari fain y sediakn segala ubat utk dimakan, tiap2 mlm fain y dodoikan asya n bgun mlm utk buat susu (sy nk buat smua ni.. tp fain bg, cz tkut sy skit), tiap2 pg fain y akn kejutkn sy, cz effect ubt y sy mkn tu (mmg tlalu mgantuk).. Dan paling x dpt dilupakn disaat sy tenat ktika mgandungkn asya.. Berbulan-bulan fain cuti tnpa gaji hnya krn nk xnk tgalkn sy pd ktika itu koma. Namum smua itu sudah blalu, sy n fain berjaya mharungi segalanya.. Akhirnya sy n fain berjaya mbina sebuah klurga.. DAN kehadiran asya adalah bukti CINTA SEJATI sy n fain buat slama-lamanya..

Kesimpulannya, kerana terlalu mgejar cinta lain, sy x sdar yang insan y betul2 mcintai n myayangi sy didpn mata.. Namun itu semua kenangan, kalu x ada kenangan x ada keindahannya.. Mungkin inilah y dinamakn jodoh..

" IA MENGEJAR CINTA SEJATI, NAMUN TANPA DISEDARI IA HANYA DI DEPAN MATA"

1000 harapan

Skarang sy ni nk jd aper??? Makin leka dgn ksihatan diri sendiri.. Bayangkan dh hampir 3 bulan x jumpa doktor.. Tarikh appoitment pon dh lps.. Kalu ikutkn hari Jumaat bru2 ni sy akn kHosp Kuantan utk ambik appoitment baru n ambik ubat sambungan.. Tapi x menjadi plok cz Fain x sihat demam n muntah mlm khamis tu.. Tp ptg tu dh ok.. Siap p Mesra Mall lg..hehehehe.. Jadi kalu ikut perancangan tbaru, Jumaat ni walau mcmana pun harus pergi k Hosp Kuantan.. Bayangkan blood test y dibuat pd bln 9 thn lps sy x tau lg resultnya krn t'miss appoitment sbnyak 3x..(confirm kna mrh nanti).. Tapi miss ni pun bsebab.. Masa apoitment bln 10 thn lps, sy dimasukkn k wad cz xsdr diri n sakit.. n dpt 2nd apoitment..dah pegi.. rupanya sy tersilap tgk tarikhnya..heheheh(ni salahkn saya!!) n 3rd apoitment bln 12 baru ni, msuk wad lg krn abortion.. SO????? Cuma hrp dlm tempoh ni, sblum jumpa doc, kesihatan sy still maintain.. xnk msuk2 wad lg.. x nk INTUBATE lg . FOBIA, SAKIT &****.. Tp bln 12 bru2 ni dh buat skali lg ECHO.. n nmpak nya tahap jantung sy ditengah2.. Maknanya harus b'hati2.. Nasihatnya, apa2 jenis kerja pon jgn aktif takut jd effect y lbh truk k ats injap jantung.. Tp, apa y sy perasan, lps kluar ICU bln 12 bru2 ni, sy xlg diserang jantung n epilepsi (sblum tu kerap).. N buat masa ni sy rase badan lbh sihat n ringan.. Harap2 keguguran lalu mberi hikmat dlm hidup sy.. Mudah-mudahan sy akn dpt mjalani kehidupan dgn lbh baik..

Monday, January 18, 2010

BLOGGER - WE CARE !!

ENTRI KHAS

Walaupun agak terlewat sket myertai kempen ni.. Tp xpela, sbg blogger tegar sy ttp ingin mjoinkn diri dlm kempen ni... N3 ini menyaksikan sejauh mana komitmen blogger smua untuk memperlihatkan kepada semua bahawa blogger adalah orang yang bertanggungjawab terhadap apa yang ditulisnya.
Kita bertanggungjawab terhadap rakan-rakan blogger kita samada dalam keadaan susah dan senang. Kita adalah blogger prihatin terhadap rakan-rakan blogger, terhadap masyarakat dan kepada negara. Mungkin suatu hari nanti rakan2 kita mahupun diri kita yang akan berada d dlm situasi yang memerlukan sokongan rakan blogger semua.. Kempen ini dijayakan oleh
Hydir yang terpanggil utk membantu salah seorg rakan blogger kita MEGAT di dalam penulisannya :Tangisan Aku, Isteri dan Anak-anak

Saturday, January 16, 2010

&8**#2@4**+%$3

hehehehe.. sila jgn boring yer.. asyik2 citer asya jer kn.. ntah ler, byk mde2 y nk dkongsikn....TAPI knp asyik nak tayang pic Asya jer... xpela erk,, nanti bila besar asya blh tgk.. xg2??? Lagi pun ni la satu2nya CAHAYA HATI lya n fain.. Jd setiap saat, setiap detik, setiap waktu SEMUANYA UNTUK ASYA... waaaa.. btapa besarnya ujian sy utk membawanya ke muka dunia.. Setelah btarung nyawa n hampir kehilangan asya....zzzziiippppp.... xnak cite sedih2 lagi...
~ini cerita hari jumaat 15.1.2010~
~ muka asya lps mandi pagi~


~wajib membawanya kesini every week.. asya.. mama n papa sggup buat apa2 saje utk asya.. mmuahhhhh... lps lyan asya main... trus g Mesra Mall beli barang~

~nyummm..nyummm.. cedapnyerr~

~ syok makan x sdr dunia..hehhehe~
p/s utk ASHA:- waaa.. sha, xsangka kita pergi MESRA MALL, tp x btembung pon kn??? kalu x blh kenal..heheheh.

STIMBOT

Dah lama giler xmkn stimbot..
Sampai la rabu lps,, kak long buat mkn besar...
Belanja makan stimbot kat area Restoran Steven...
xpasti nama ape restoran Stimbot ni..
ermmmm not bad...
Layan jer la gambo2 my family ni...
~kena tax dulu... bola merah~
~ pic asya n baby suffian (bru kuar NICU, lahir xckup bln..pttnya dd 16.1.10.. Skarang dh 2bln)~
~Alamak.. apesal meja kita ni kosong jer???~

Thursday, January 14, 2010

Santaiiii...... Teluk Chempedak

Dah byk perubahan.. Kali terakhir dtg sini... masa belum kawin dulu.. Maknanya, 3 tahun y dulu.. Masa zaman tangkap jiwang dgn fain.. Dulu2 slalu la makan angin kat sini.. Skarang dh tlalu byk prubahan.. Makin cantik... Kalau dulu laluan jln kaki ats pasir je.. skarang semua dah dilantaikan..(btul k ayt)... Selain tu mmg dh disediakan tapak2 gerai ala2 ekspo... Satu prubahan lg..kalu dulu msuk parking kereta...free..skarang nk masuk parking dah kna byr.. kihhh..kihhh...
Tp,, xpuas hati cz xdpt pegi kat jambatan jln kaki.. Sbb dh smpai lwt sgt.. Cz sblum tu g
window2 shopping dulu kat East Cost Mall n bwk asya main2... Insyallah..Jumaat ni pegi nanti..
Teluk Chempedak.... Im cominggg!!!!!!!
***
**
*

~Sebelum bertolak ke kuantan, guling2 dulu~

~seperti biasa... asyik2 papa n asya~

~ hehehehee... asya dh blh jalan gedik2~

~kih..kih... satu j gambo aku??? x ptut..~

***

SEBELUM KE TELUK CHEMPEDAK

window shopping

***
**
*

~ sesi melayan asya~

**Teringin nak bercuti.. jalan2... pegi pulau ke.... TAPI.....

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (138) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (61) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Birthday (49) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) Tempat Makan Best Di Terengganu (29) mama+papa+fasya (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) fasyafrinatraveltales (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Papa Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) mama+papa (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) TERENGGANU (1) de (1) fasyafrinavacationtime (1) ma (1)