Monday, February 1, 2010

BANTUAN UNTUK ADIK AMMAR...

STICKY MODE until 01 FEB 2010

Salam semua....
Sewaktu saya meronda-ronda dari blog k blog.... sampai la saya masuk ke blog ZEL, utk klik nuff nyer.. Tapi secara x sengaja telah membawa saya ke link Adik Ammar..
Sinopsisnya:-

Saya pun merupakan salah seorg pengidap jantung.. Saya sendiri xmampu menanggungnya tiap kali sakit itu datang.. Tapi saya masih bernasib baik krn msh tidak memerlukan pembedahan... Tapi adik ammar hanyalah berumur 2 tahun utk menanggung kesakitan y kita sendiri x mampu menanggungnya.. Adik Ammar terlalu kecil utk menanggung kesakitannya. Untuk pengetahuan semua adik ammar adalah seorg pengidap jantung dan memerlukan menjalani prosedur PDA occlusion pada 22 Feb 2010 yang menelan belanja sebanyak RM 15 000.00 ..

Jadi samalah kita bantu ringankan beban keluarga adik ammar.. agar adik ammar dapat bermain seperti kanak2 lain.

Blogger... I care, U Care & We Care :-

NO AKAUN IBU KEPADA AMMAR

Azmaniza Mohamad Kamal - 514093114912 (Maybank)

** Dengan hanya meletakkan banner Blogger-We Care diatas di sidebardi blog anda, anda telah m'yumbang RM 1.00 utk Adik Ammar... X susah kan???**


Sesiapa yang ingin membantu, sila ikuti langkah2 dan tinggalkan jejak anda di
DI SINI
Jom Join Blogger-We Care
di FaceBook
KLIK SINI

STATUS TERKINI:
Saya baru terima pesanan dr FB bhwa En Hydir (pengasas blogger we care) telah menghantar proposal kpd pihak Nuffnang untuk bantuan adik Ammar..

PALING TERKINI :-

"Alhamdulillah,, En Haidir berjaya... Doakan pertemuan En Haidir & Keluarga Adik Ammar dgn pihak Nuffnang berjalan dgn lancar & jayanya..."

21 comments:

Az Rina said...

kesian btul, terharu tengok nak2 budak kecik yg tak tau ape2..bayangkan kalu ini terjadi pada anak sendir, ya Allah..

memang tertanggung..

LYaFRINA said...

RIna:-
betul tu... jom la sama2 membantu adik ammar.. agar dia dpt mnikmati semula khidupan sprti kanak2 lain.. cuba bygkn kt berada d tempat ibu ammar..

~aSHa~ said...

siannye dia..kecik lagi..insyaAllah..sha try mana yg berhak

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ya Allah..siannya
sy ni anak demam n sesak nafas sy dah nangis

if kene sakit cam adik ammar ni..tataula
leh jd tak betui sy ni gamaknye..

LYaFRINA said...

ASHA:-
jom la sama2 bantu.. stakat y kita mampu

LYaFRINA said...

ROSE:-
ha tula.. ank kita dmam pon dh naik gelabah xleh tdo mlm.. apa lg kalo ank kt sakit kritikal.. jom la sama2 bantu..

Asz said...

salam dik ...

akak sgt2 terharu ngan usaha adik utk bantu anak akak, Ammar .. tanpa sedar air mata ini gugur dgn sendirinya .. jutaan terima kasih dari kami sekeluarga, hanya Allah yg dpt membalas budi/jasa baik kalian ... Insyaallah ...

LYaFRINA said...

Asz:-
jangan gitu... sy betul2 ikhlas.. sbb sy pon pernah berada d situasi akak.. sy faham... apa2 pun, akak jgn byk fikir... Insyallah, kt smua akn bantu akak... Skarang akak hanya perlu tumpu pd ammar k..

alyyani said...

kesianya...kesian sgt. sama2 kite bantu..

LYaFRINA said...

Alya:-
btul alya.. jom sama2 bantu

miemiey said...

tengok anak orang pun dah tak sanggup rasanya..apatah lagi kl anak sendiri kan...kita ni beruntung tuhan bagi...bersyukur sgt2 masih ada org lain ramai lg yg menderita...
lya dulu sakit jantung sejak umo berapa....

Ain said...

berat mata kita memandang, berat lagi bahu mereka yang memikulnya...

insyaAllah akak akan bantu seberapa yg terdaya....

akan buat special n3 untuk adik ammar juga....

congrats lya....

miss lolly a.k.a luvfareda said...

hmm.


warga Malaysia prihatin :)

LYaFRINA said...

Miemiey:-
btul tu k.mie... xleh byg kalo ank kt berada d tempat ammar.. Lya tau ada masalah injap jntung b'lubang(MVP) masa umo 15 thn, masa tu buat ct scan kpala n ada ktumbuhan dlm kpala lya masa tu gak kesan jntung lya tu.. xtau sempat x dgn k.mie cz utk operate ktumbuhan dlm otak lya dulu, pihak skolah buat kutipan derma utk tanggung kos pembedahan.. rasenya sempat.. msa tu k.mie form 5 kot..

--> ats pgalaman lya ni la y mbuatkn lya nk bntu sgt adik ammar ni

LYaFRINA said...

Ain:-
tq ain.. jgn lupa masukkn /tgalkn jejak d link en hydir.. dimana setiap blog y tempek baner blogger we care, kita dh myumbang rm1.00..

x ssah kan???

Miss Lolly:-

Tq.. smua ni ikhlas, ats pgalaman lalu..

miemiey said...

lya...rasanya kmi tau laa..tapi masa tu kmi dok kenal lya...
kasihan lya kan..rasanya tak sanggup hadapi semua ni..operate segalanya...kmi berdoa agar lya sembuh dari segala penyakit...

LYaFRINA said...

Miemiey:-
errmm.. semua tu ujian drp Allah.. Trima saje... haaa... adakah k.mie salah seorg y myumbang utk pbedahan lya dulu???? Tq very2 much!!

SyaffeQ said...

saya sudi membntu semampu yng mungkin!!
dh bookmark page ni..

LYaFRINA said...

Syaffeq:-
TQ

Miss Q said...

baru jumpa entry nih. buat juga lah!

LYaFRINA said...

mISS Q :-
TQ.. JGN LUPA JOIN FB SKALI

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)