Tuesday, January 19, 2010

Cinta Sejati


Bagi sesiapa y mgikuti kisah Cinta Balqis ni pasti tau conclusionnya pd Isnin baru2 ni.. Haaa... ape pndpt anda dgn cunclusionnya y sgguh lari dr imiginasi sy.. Ok... ape y sy nk katakn disini bknlah bkaitan drama Cinta Balqis ni.. tp ttg cunclusionnya y tkena d ats btang hidung sndiri.. Sebaik sajer selesai menonton cerita ni, terus tringat pjalanan CINTA y pernah sy lalui sblum ni... ceewahhh.. hari ni hari jiwang sedunia!!!

Saya n Fain kenal dah lama, dimana-mana pergi.. pernahla tserempak dgn Fain.. Sampai la pd tahun 2003, hanya krn Fain menemani kwnnya H melawat sy y ketika itu skit ( bru pulih dr lumpuh).. Smpai la keesokkan harinya, tba2 sy dpt pgilan telefon dr Fain.. Rupanya dia ambik no hp scara curi2 dlm hp H tu.. Tp sy ok j.. just kwn... Bygkn dlm tempoh seminggu tu, Fain trus luahkn isi hati dia..(rupanya dh lama dia ada perasaan, cuma takdir y menemukan sy n dia scara bdepan pd mlm Fain teman H melawat sy).. N, sy just anggap fain kawan.. Tp xtau mcmana akhirnya dpt jd suami sy jugak.. Inilah kesilapan besar sy...opppsss bukan kesilapan sy bkahwin dgn Fain, TAPI, kesilapan y amat besar krn terlalu byk kecewakn hati fain, lukakn hati fain n sy begitu lambat nampak cinta y ada dlm diri fain utk sy.. Ini krn sblum fain sy bcinta dgn HA.. smpai la sy skit n lumpuh, sy clash dgn HA krn sy takut HA akn tglkn sy suatu hari nanti..Jd lbh baik sy putus dulu.. Dlm tempoh itu sy msh mcintai HA.. Tp akhirnya sy trima cinta Fain pd 16.8.2003 dgn hati y kosong dgn harapan utk mberi pluang pd Fain n diri sy sndiri.. Tp.. sy xmampu.. sy msh mcari cinta HA.. n Fain tau.. sy mtk ptskn hbungan dgn Fain.. Tp fain tlalu keras.. xmelepaskn sy.. Tp sy trus mcari cinta HA.. Dan smpai la satu saat, saya skit lagi.. thn 2004-2005... pd ketika itu sy skit truk, lumpuh lg.. TAPI fain ttp disisi sy.. xpernah tgalkn sy.. Dan sejak itu sy mula sedar... Betapa Fain mcintai sy dgn seikhlas hati.. Sejak itu baru sy myedari CINTA SEJATI.. Slps sy pulih, trus fain melamar sy mnjadi isterinya.. Pada 16.3.2006 sy bertunang dgn Fain n pada 26.10.2006 sy sah bergelar isteri kpd MOHD FAIN.. satu2nya insan y mcintai sy dgn stulus hati tanpa mmandang segala kkurangan n kecacatan y ada pd diri sy. Ketika sy menjadi isteri Fain sy masih bgelar seorg pelajar n akhirnya sy berjaya mgengam kejayaan yang amat mbanggakn hasil doa seorg suami.Hingga ke saat ini sy terlalu bahagia hidup bsama Fain.. Terlalu berterima kasih krn menjaga sy dengan sebaik-baiknya di saat sy sakit tenat..Tanpa pernah jemu n penuh dgn ksih syg.. Terlalu bterima ksih krn tlalu byk bkorban utk sy n asya..Dan hingga k hari ini, tiap hari fain y sediakn segala ubat utk dimakan, tiap2 mlm fain y dodoikan asya n bgun mlm utk buat susu (sy nk buat smua ni.. tp fain bg, cz tkut sy skit), tiap2 pg fain y akn kejutkn sy, cz effect ubt y sy mkn tu (mmg tlalu mgantuk).. Dan paling x dpt dilupakn disaat sy tenat ktika mgandungkn asya.. Berbulan-bulan fain cuti tnpa gaji hnya krn nk xnk tgalkn sy pd ktika itu koma. Namum smua itu sudah blalu, sy n fain berjaya mharungi segalanya.. Akhirnya sy n fain berjaya mbina sebuah klurga.. DAN kehadiran asya adalah bukti CINTA SEJATI sy n fain buat slama-lamanya..

Kesimpulannya, kerana terlalu mgejar cinta lain, sy x sdar yang insan y betul2 mcintai n myayangi sy didpn mata.. Namun itu semua kenangan, kalu x ada kenangan x ada keindahannya.. Mungkin inilah y dinamakn jodoh..

" IA MENGEJAR CINTA SEJATI, NAMUN TANPA DISEDARI IA HANYA DI DEPAN MATA"

19 comments:

TiTin said...

sedihnye cite cinta awk..
tp, at least awk da dpt cinta sejati tu kann...
appreciatela ye..

sy still mencari2 cinta sejati nii..dpn mata pun tak nmpk2 lg niii..

LYaFRINA said...

TiTin:-
... biasa je.. just bila tgk ending cinta balqis tu.. tba2 tringat balik..

**cinta sejati akn dtg sendiri.. tnpa disedari.. smpai masa... adalah la... ntah2 belakang mata kot..ehhehe

Eyriqazz said...

tapi saya masih tidak suka dgn endingnya...

7 Tips untuk tingkatkan trafik ke blog anda

LYaFRINA said...

Eyriqazz:-
hehehehe.. ok la tu ending drp y lain.. xkn asyik2 hero n heroin msti bersatu..
**dah si Hasan tu Cinta Sejati Balqis.. jd apo blh buat kn???

miemiey said...

semoga kau bahagia sampai hujung nyawa dik..mmg sedih kisah cinta korang namun berjaya jua korang harungi...dan akhirnya bahagia...pengorbanan korang berdua sama hebat dik..ko sanggup bertarung nyawa demi fain tuk mendapatkan asha..begitu jua fain sebaliknya sggup menjaga lya dlm keadaan itu...tahniah dik ...kamu dapat somi yg baik..dari wajah fain mmg jiwa dia lembut...

miemiey said...

kmi jatuh cinta....no..no..bukan dengan fain tau!!!tapi watak cerita hassan tu...hehe

♥ QaseH ♥ said...

lya:tu mazz ckp lya kuat....

mazz bangga dpt kwn cm lya,,,

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sedih baca cinta Lya nie..Alhamdulillah akhirnye lya dpt cinta sejati dan semoga cinta & kasih sayang korang akan kekal hingga ke hujung nyawa...

Errmmm...mengenai cinta Balqis tu...Ending die cam tak best arr...x spt yg lily harapkan.. :(

alyyani said...

ini la nama nye jodoh kan? kalau dah jodoh macam mana dugaan tu dia tetap milik kite. moga korang bahagia hingga hujung nyawa ye :)

~aSHa~ said...

wah sgt berdramatis

bertuah LYa dpt fain...susah nak cari lelaki mcm tu...

semoga bahagia dan sihat2 sentiasa demi fain dan anak tercinta...

LYaFRINA said...

K.Mie:-
Time kasih k.mie.. K.mie pon samakn.. dh ada Cinta Sejati.. Tiap org ada pjalanan cintanya sndiri... smoga kita smua dpt bbahagia dgn cinta y ada utk kita..

**waaa... k.mie jatuh cinta dgn hasan.. tgk hasan tu tringat kat fain..hahahhaha...

LYaFRINA said...

MAZZ:-
mana mazz tau lya kuat???? lya insan biasa, bak kata lirik lagu AKU WANITA BIASA-KRIS DAYANTI:-

"kdg ku kuat seteguh karang, kadg ku lemah.....(xingat dh lirik)..hehehehe

LILY:-
biasa je lily... tp y la pjlanan tu bbelit-belit.. tut..tut.. dia takdir utk kita..
**waaa..ramai x puas hati dgn ending tu.. tp itu la conclusion y tbaik.. mmg mberi jwapan y sesuai dgn cinta sejati.. kalu last dia blik dgn ezany gak, mknanya dia x jumpa lg la cinta sejatinya..

LYaFRINA said...

ALYA:-
errmmm...btl tu alya.. inila y dinamakn jodoh.. walau seribu kali kt menolak, kalu sdh ttlis dia milik kt, lmbt atau cpt dia ttp jd milik kt..

ASHA:-
waaa... pnuh dramatis k?? bisa dibuat filem ni..

APE2 PON TQ DGN SEMUA PNDPT KWN2 BKAITAN CINTA SEJATI NI...

**BLOG PON CINTA SEJATI SY..HEHEHEHEHEHE

oYa said...

ermmm...mcm oya plak cinta sejati dibawa kemati..... 3 tahun menyepi..membawa diri... akhirnya jumpa juga pengganti... tp arwah still dlm ingatan..krn dialah cinta pertama..dr dia oya kenal cinta..dan dari dia oya merasa betapa peritnya kehilangan org yang dicinta dgn sekelip mata...walaupun 8 tahun dah berlalu setiap inci kenagan masih segar..... tp seumer berlaku ada himah "mcm arwah ckp sebelum meninggal" oya akan dpt byk hikmah esok? maknanya esok dia meninggal ape hikmahnya? rupanya ditakdirkan bertemu zuan....sekilas pandang je dah ada rasa...bukan nak banding kedua2 ada persamaan...mungkin itu salah satu penyebab oya n zuan serasi.... ops terpanjang plak... ni malas ni nak ckp hal lama..kalau nak ditulis byk lg ni

LYaFRINA said...

OYA:-
tu la.. cinta oya baewa k mati kan.. knp x share sama2 kwn blog???
lya pun xleh byg kalo brada d tmpat oya.. msa oya cite aritu pun.. rase cam sebak.. xpelah.. skrang zuan ada.. dia baik ape.. hensem pon hensem.. (kmbang doh lobang idung).. xpela.. smuanya ada rahmatnya.. ape2 pun hargailah zuan dgn sbaiknya.. Zua is the best 4 u.. he is u true love...

** aku pon dh tpnjang.. bla ckp hal cinta ni.. byk mde y nk dperkatakn.. tu pon dlm n3 lya main cut-cut..

Ain said...

ending yang sangat suspen kan...

ada ke lelaki seperti hassan tu ya.... mcm payah jer nak carik...hehehe...

untuk lya, teruskan bina kekuatan demi anak dan suami k....

akak doakan lya sentiasa sihat...

Love Says it All~ said...

BRIDAL MAKEUP CLASS (2-DAYS CLASS)!!

WHEN: 23RD & 24th january 2010
WHERE: EYRA RIZAL MINI STUDIO, SHAH ALAM
HOW MUCH: RM500

**CLASS INCLUDING HAIR + SHAWL STYLING
**LUNCH, MAKEUP TOOLS & PRODUCTS WILL BE GIVEN
**GOODIE GIFT SUCH AS M.A.C EYESHADOWS/LIPSTICK WILL BE GIVEN(DIFFERENT GIFTS WILL BE GIVEN TO EACH AND EVERYONE OF U.)
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN.

LIMITED SEATS UP TO ONLY 10PAX!!
REGISTER LATEST BY 25th February 2010 @ 9PM

WWW.EYRARIZAL.COM
0162128740
FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH

LYaFRINA said...

Ain:-
Betul tu.. Ending y sguh suspen.. Ingtkn Hasan mati.. tp x sgka plok erk, last2 balqis + hasan gak..
Tp kcian lak kat balqis, lps 6 thn bru dia sedar dia mcintai hasan,, heheheh

myra_zoe said...

check..thanks join

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)