Wednesday, January 12, 2011

Cyclone Car Wash

PERISTIWA TAHUN 2010

Hehehehhehehe.. Baru publish arini. Acilakan?? Dah lama draft dalam ni, just dah terbawah.. tu yang x perasan.Kali nak share pasal tempat cuci kereta ala-ala DRIVE THRU ni. Cepat & menjimatkan masa, dan boleh berada didalam kereta! Selain kat Kemaman, kat Kuantan pon ada CYCLONE CAR WASH ni.. Dan pastinya kat bandar-bandar besar mesti ada jugak kan???

1. Sebaik sampai, berhenti dekat pintu gerbang & secara automatik akan keluar pancuran air. Bila pancuran air dah habis. Terus jalan ke STEP 2.

2. Selepas tu, abang y keje kat situ akan main simbah2 air & buih sabun. Part ni, rasanya ramai budak2 suka. Sebab abg2 kat situ akn mengusik2 asya, smpai terkenyit-kenyit mata asya kat dalam kete tu, budget abg2 tu lempar sabun kat dia. Saya pon terkenyit-kenyit sekali.. hehehe

3. Step y paling best.. masuk dalam mesin ni. Kereta akan bergerak secara aotomatik melalui conveyor dibawahnya. Time ni kereta akan dibersihkan & dikeringkan oleh bulu2 kalerful tu.

4. Last, keluar dari mesin ni..(mesin ke org panggil??) , terus abg2 tu dtg sekali lagi utk lap sisa2 air y tertinggal & buat pembayaran.

HARGA UNTUK KERETA : RM 4.00
HARGA UNTUK MPV/JEEP/VAN : RM 5.00

--> itu sajer :-)

29 comments:

Nazz@Purple said...

wah..ok gak..murah je..

maszmadi said...

x penah masuk lagi mesin nie, hubby lebih suka guna yang manual.. huhu

mummy_ayu said...

tak pernah bawak keta cuci..manual or guna mesin nie..selalu hubby yg bawak cuci...tapi teringin gak nak guna mesin mcm nie..hubby kata..lambat la...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

X pernah lg p cuci keta cam ni..
cam best jer kan..harga pon berpatutan..

Izan Ishak said...

murahnya bayarannya dia lya... boleh cuci2 kete selalu~

CWM Safari said...

agak2 kalu mandi dalam tu best tak? hehehe

LYAfrina said...

Nazz@Purple :

MURAH & CEPAT

LYAfrina said...

maszmadi:

BIASA FAIN PON SUKA Y MANUAL @ LG HEBAT DIA BSH SNDIRI.. TP KDG2 NK CPT, MASUK SINI JER.. DLM 5-8 MIN CAM TU JER

LYAfrina said...

mummy_ayu :

AYU.. GUNA MESIN NI CEPAT... DLM 5 MIN G2 JER... MCM BELI MAKANAN DRIVE THRU..

LYAfrina said...

LiLy @ MumMyQiStInA:

YE LA.. KALO BUDAK2 LAGI SUKA.. SBB TGK MESIN TU BERGERAK-GERAK N BERPUSING.. TAKUT PON ADA.. :-)

LYAfrina said...

Izan Ishak:

X SELALU JUGAK.. SBB FAIN LBH SUKA BASUH SNDIRI.. LG PUAS HATI.. CUMA KALO NK CPT.. MSK SINI J LA.. SBB FAIN X SUKA KETE DIA KOTOR.

LYAfrina said...

CWM Safari:

ADUYAIII.. MESTI HILANG SEMUA DAKI2 KAT BDAN DISENTAL MESIN2 BERBULU TU.

Zue AnnaLeeya said...

tp basuh mesin nih tak bape bersih la... tp bdk2 nih suke sgt klu cuci kete dgn mesin nih... nak2 yg part masuk dekat mesin yg bulu2 tuh... hehehe...

Cik Jue said...

murahnye..mesti cuba nie...

LYAfrina said...

Zue AnnaLeeya:

SETUJU!! MMG X BAPE BERSIH.. TERUTAMA TANG TAYAR.. TANG BIDY TU OK LA KILAT LG.. TP KALO NK KEMANA-MANA TP X SMPAT BSUH MANUAL, MSK J DLM MSIN NI.

DAN Y PASTI... BUDAK2 MMG SUKA..

LYAfrina said...

Cik Jue:

BLH LA TRY NANTI :-)

kella said...

alaa... lya ok je.. kita pun ada gak citer 2010 yg baru nak di publish... tak sempat masa la lya..

wah.. murah tu..best! :D

Kakzakie said...

Salam Lya,

Jangan selalu sebab lama-lama macam ada sedikit calar. Sesekali tak apelah.... Kalau kereta baru sayang. Kakak dah kena....

'NuReeN' said...

nureen pon nak la publish yg pic 2010 tp x sempat la lya.. hehhee.. nak ym ngan lya tp keja menunngu nih...

munna said...

kat temerloh pun dah buka satu pusat mesin cuci kereta ni..tapi munna belom try lagi...

alyyani said...

rasa nak buat bisness ni kat kl ni, sebab jarang ada service ni. hehehe.. berangan je la

Dilla Ady said...

tak penah gak gune yg nih..sbb die bersihkan kt luar jek kan?

yg kt dalam tu malasnyeeeee nk vakum sendiri..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kalu balik teluk intan, sokmo la g cuci tempat segera ni.senang. duk lam kete je.

ieda said...

haa dah banyak kali jugak akak bawa kat sini .. heheh
dikk nanti kita janji temu disini nak .. sbb umah akak depan tmpt cuci keter nie jer .. perumahan depan tuu jer ..
taman aneka jaya .. :))

Liza said...

kat kl dulu ada, tapi dah takde dah, suka guna dulu sbb anak2 sronok masuk dlm mesin

Mama Zharfan said...

sgt lah murah ehheh

Ena said...

murah yek?
rasanya kami tak pernah cuba lagi la lya.. tp tak tau la sbb yg sellau p huby je.. ngeee

LyNn HaMzAh said...

murah ek...syok la mcm nie...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah murah tu tak pernah try la pulak selalu tengok iklan kat TV je

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (136) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (96) MyHappyFamily (78) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Ramadhan (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (44) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) Let's Eat (33) NuFF (33) D.I.A.R.I (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (27) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (21) Isu (20) PLAYground (20) Do It Yourself (19) Throwback (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Deko VillaCintaku (8) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Tempat Makanan Best Di Kuantan (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) Mamalovefasyafrina (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1)