Wednesday, June 30, 2010

Kekejaman ISRAEL terhadap KANAK-KANAK

Israel memang terlalu kejam & x berperikemanusiaan. Bayangkan anak-anak kecil pun turut menjadi mangsa kekejamannya. Hairan... xkan x ada rasa kasihan langsung dekat kanak-kanak??? Bayangkan kalau p'ganiayaan ini dilakukan terhadap anaknya sendiri??? Kesimpulannya ISRAEL memang hati batu, terlalu kotor sampai tiada perasaan langsung.

Kesian... walaupun anak ini menangis tapi ISRAEL terus menerus menyeret kanak-kanak ini.

Begitu juga kanak-kanak ini, diheret seperti binatang. Sungguh binatang ISRAEL.
Mangsa kekejaman israel. Anak tak berdosa ini terus dihentam.

Pic ni betul2 memilukan hati saya. Sangat2 pilu.. Lihat satu persatu pic diatas, macamana kanak2 ini ketakutan sampai menangis & begitu juga si ayah/abang cuba melindungi kanak-kanak itu. Akhirnya, MEREKA tetap menjadi kekejaman ISRAEL.

" Dan apabila dia berpaling (dari kamu), dia berjalan di bumi untuk melakukan kerosakkan padanya, dan merosakkan tanam-tanaman dan haiwan ternakan.
Allah tidak sukakan kebinasaan. "
(Al-Baqarah, 2:205)

 Anak-anak untuk disayangi, bukan diikat seperti binatang: --> http://mamaizzya.blogspot.com/2010/06/sayangi-anak-anda.html <--klik


SUMBER GAMBAR :http://www.harunyahya.com/malaysian/buku/kebangkitanislam/kebangkitanislam04.php

18 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

aduh..tak sampai hati nak tgk gambar2 ni..

israel mmg ba alif ba ya!

ieyza said...

alaaa lya...x sanggup la nak tgk betapa kecamnyer ISRAEL melayan kanak2 kat sana??sejak bergelar ibu nie..naluri seorg ibu tentu x sanggup nak tgk anak diperlakukan cam gitu...Ya Allah...bila laaa sumer ini akan berakhir???

LYaFRINA said...

@rose --{@ ibuRafiq @}--

itula rose... mmg ba alif ba ya sunggoh..
sama2 kita doakan agar bumi kt trus slamat drp israel ni

LYaFRINA said...

@ieyza

betul tu ieyza.. sejak kt bgelar ibu ni.. makin kuat naluri keibuan thadap kanak2.. sgt2 snsitif bila tgk org perlakukn bgini pada kanak2..

AngahSayang2314 said...

eeee geram tul la.. kenapa diorang zalim sangat...

miemiey said...

israel tidak layak di bumi ALLAH...moga ALLAH lindungi mereka yg tak berdosa di bumi PALESTIN..AMIN...

LyNn HaMzAh said...

x sanggup melihat kekejaman yang mereka lakukan...sedih...

Fieza79 said...

sguh kejam kan...? mmg meka manusia berhati batu...

sory lmbat dtg sini bz sgt ni br sempat jenguk2...

Ema said...

tu bukan manusia..tu setan

♥ QaseH ♥ said...

cian nyer,,dorang bkn taw perasaan org len,,,them like nates...animal still love their children

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sedihnyer...Israel nie mmg hati binatang..Lebih teruk dr binatang..!

Ena said...

kejam betul.. semoga mereka dilaknati atas kekejaman tu..

Liza said...

mmg sgt kejam, sedih liza tgk

~aSHa~ said...

kejammmmmmmmmmmmm


tak boleh nak tgk ar lya...pilu rasa tgk dia nangis2 tu...kalo kita org tua pun sakit..inikan pulak budak2...

semoga mereka ditempatkan di syurga khas tuk org2 mati syahid...

LYaFRINA said...

TO ALL:

sama2 kita doakan kesejahteraan di bumi y ditindas oleh ISRAEL

zue @ annaleeya said...

mmg laknat ko israel...

Ain said...

kejammmmmmmmm....

moga dilaknat oleh Allah....

kella said...

K.E.J.A.M I.S.R.A.E.L

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (73) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)