Tuesday, January 19, 2010

1000 harapan

Skarang sy ni nk jd aper??? Makin leka dgn ksihatan diri sendiri.. Bayangkan dh hampir 3 bulan x jumpa doktor.. Tarikh appoitment pon dh lps.. Kalu ikutkn hari Jumaat bru2 ni sy akn kHosp Kuantan utk ambik appoitment baru n ambik ubat sambungan.. Tapi x menjadi plok cz Fain x sihat demam n muntah mlm khamis tu.. Tp ptg tu dh ok.. Siap p Mesra Mall lg..hehehehe.. Jadi kalu ikut perancangan tbaru, Jumaat ni walau mcmana pun harus pergi k Hosp Kuantan.. Bayangkan blood test y dibuat pd bln 9 thn lps sy x tau lg resultnya krn t'miss appoitment sbnyak 3x..(confirm kna mrh nanti).. Tapi miss ni pun bsebab.. Masa apoitment bln 10 thn lps, sy dimasukkn k wad cz xsdr diri n sakit.. n dpt 2nd apoitment..dah pegi.. rupanya sy tersilap tgk tarikhnya..heheheh(ni salahkn saya!!) n 3rd apoitment bln 12 baru ni, msuk wad lg krn abortion.. SO????? Cuma hrp dlm tempoh ni, sblum jumpa doc, kesihatan sy still maintain.. xnk msuk2 wad lg.. x nk INTUBATE lg . FOBIA, SAKIT &****.. Tp bln 12 bru2 ni dh buat skali lg ECHO.. n nmpak nya tahap jantung sy ditengah2.. Maknanya harus b'hati2.. Nasihatnya, apa2 jenis kerja pon jgn aktif takut jd effect y lbh truk k ats injap jantung.. Tp, apa y sy perasan, lps kluar ICU bln 12 bru2 ni, sy xlg diserang jantung n epilepsi (sblum tu kerap).. N buat masa ni sy rase badan lbh sihat n ringan.. Harap2 keguguran lalu mberi hikmat dlm hidup sy.. Mudah-mudahan sy akn dpt mjalani kehidupan dgn lbh baik..

17 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Stiap yg berlaku mesti ada hikmahnyer...Hope Lya sentiasa sihat...

♥ QaseH ♥ said...

in,,,mazz akk sentiasa doakan lya sht n x sakit lagi...

Ain said...

semoga lya lebih bersemangat dan sihat...

pernah baca n3 lya sblm nie pasal lya tengah pening nak teruskan kandungan atau tak hari tue...

Allah maha kuasa kan... hanya Dia yang lebih mengetahui apa yang terbaik untuk lya sekeluarga...

semoga semangat lya dpt akak jadikan inspirasi untuk menempuh dugaan hari mendatang...

i'm really proud of u....

L@n@ said...

semoga tabah hadapi ujian dan dugaan darinyer.. be strong okeh!

miemiey said...

iya...akak sedih sgt baca kisah iya aritu..mengenali iya buat akak happy..walaupun kita satu sekolah dulu,satu daerah stay..tapi lum kesempatan nk jupe..harap2 nnti akak lik kemaman dapat jupe iya...iya kawan baik shidah kan...duk kat mana umah mak...
jaga kesihatan baik2 dik...harap2 sgt adik akan pulih..mana tau ada keajaiban kepada adik lagi yee...muahhhh....sebelah umah akak mengidap penyakit jantung gak sekarang ni anak dia dah 7 org dok dah larang hya 2 org je leh beranak tapi takdir tuhan sape yg tau..tapi mmg seksa akak nengok ank ke 7 dia lahir...harap adik ambil berat pasal kesihatah..so ajak fain cepat2 jupe doc yee..

LYaFRINA said...

LILY & QASEH:-
tq very2 much... tq cz slalu support lya..

miemiey said...

akak cam pernah nengok muka fain ni tapi dimana yee.....

LYaFRINA said...

AIN:-
TQ ain... cz sudi mbaca luahan hati lya..

LANA:-
I'syallah.. slagi hati ini msih redha n cekal.. slagi itu akn terus TABAH.. demi fain n asya n FAMILY serta kawan2 smua..

MIEMIEY:-
Tq k.mie.. rmh mama lya kat jln JPJ tu.. Mother Chili Village(kg mak cili..hehehhe).. yela.. kt dulu satu skolah, tp x pnah knl kn... satu daerah tp xpernah jumpakn.. hrp2 lps ni kt blh jumpa.. Btl tu, smua tu ketentuaan dr Allah. Dia y maha mgetahui.. Cuma lya fobia n takut dgn ape y pnah tjadi.. sbb lya pernah merasa seksa di saat2 btarung nyawa..demi asya.. n demi lya sndiri..

LYaFRINA said...

MIEMIEY:-
eh.. ye ke.. muka fain dimana2 kot.. hehhehee..

h4ni3 said...

haaa... nak kena babab ni..
hehehe
cepat2 amik appt baru lya

I want to lose weight said...

SEMOGA TABAH :)

LYaFRINA said...

K.HANIE:-
hehhehe..jauh tu.. x smpai tgn k.hanie..

I Want To Lose Weight:-
TQ..

@lfidah said...

Lya..

banyak2 bersabar..setiap yg berlaku mesti ada hikmahnya..jaga kesihatan selalu...:-)

firahadifa said...

all the best dear

lemangcute@chah said...

Lya.. Akak sentiasa doakan lya sentiasa dalam lindungan Allah.. kuatkan semangat kehh...loveee uuuu...:)

LYaFRINA said...

FIDA & Farahadifa:-
tq smua.. tq cz slalu support..

LEMANG:-
waa. tq kak.. lama x dtg sini kn.. lya pon harap apa y tjadi k ats diri akak n kluarga btambah pulih n jumpa jln pyelesaiannya..hrp aka trus tabah n tabah..
Setiap insan dberi dugaan y berbeza.. Kita harus sama2 tabah..

Amy said...

Lya...amat tragis cite u ni...lebih krang mcm cite arwah mak I je...mak I pass away coz this sickness also...air di otak kita jgn skali2 di buang...arwah mak pergi stelah buang air di otaknya...b4 that my mum lumpuh dlm 2 ke miggu b4 operate tu...I pun ada migraine yg teruk...tapi baru2 ni I wat Citiscan alhamdullillah x de pe2...stress teruk je...perlukan byk rest...so take care n jgn lupa cpt mkn ubt kalu skt...i dok kt Kmn jugak...u dok area mana???

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (139) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (62) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Birthday (49) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) Tempat Makan Best Di Terengganu (29) mama+papa+fasya (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) fasyafrinatraveltales (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Papa Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) mama+papa (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) TERENGGANU (1) de (1) fasyafrinavacationtime (1) ma (1)