Monday, March 29, 2010

Beautiful View Di KEMASIK BEACH

Jumaat baru2 ni bersantai di Pantai Kemasik. Orang pon ramai... Memang meriah & suka sangat2 dengan suasana kat sini.. Tapi kali ni, air di anak sungai kering kontang... Mybe sbb cuaca sekarang yang panas & kemarau..


Tengok..... Memang cantik yang amat.. NICE VIEW!!! Pantai pon bersih lagi.. Kalo tengok pmandangan keseluruhan mmg kagum sgt dgn ciptaan Allah ni.. Ditambah lagi, perahu-perahu nelayan y colourful di pesisir pantai.. Mmg nmpak cantik.. Kalo x panas, mmg nak pegi bgambo dkt perahu tu.. Kalo guna DSLR lagi bagus kualiti gambo..

Jejaka ini yang dihimpit dua jelitawan... Siapakah pilihan hati jejaka ini????

Semasa berjalan.. habit asya.. kalo nmpak je budak seusia dia.. habis ditegurnya... Aiyokkkk.. kuat ngorat betul dia ni.

Berposing di Menara Repunzel (hehehehehe... pandai2 jer aku kasi nama..)

Sampai kat kawasan lapang... apa lagi... melepaskn perasaan la... X leh nak pegang langsung.. Berlari situ sini.. Yang jadi mangsanya.. papa asya la sibuk duk kejor situ sini.. Mama??? Mstika harus slalu bsedia.. kot2 ada aksi y menarik.. mstila nk ambik gambo.. hehehehehe...

Rehat jap... Dah legguh kaki tu.. Sambil tu makan biskut..

Mama pun tumpang sekaki nak bergambo dgn asya.. Kalu time mama,, selalu marah2.. Kalo time papa ok jer dia ni... Aiseyyyy... asya x sayang mama k???

Misi diteruskan... Kali ni menuju ke pantai... Air besor.. Mmg ramai yang berkelah hari ni.. Masing2 bawak tikar.. Macam best jer.. Bila la kita nak berkelah plok???

Waaa... kat sini sangat2 cantik.. Air dekat jeti ni mmg jernih sgt2.. Boleh nampak ikan2 n batu karang.. sgt2 cantik.. Ada orang memancing kat sini..

Lepas jer asya... mula la kehulur & hilir.. Asyik sebut " uker aju... ainnnn airr" .. Maknanya nak srh buka baju dia...nak main air... Yang Fain tu, bukan main posing.. Konon2 tu macho la...

Kali ni dengan mama pula...

And..... My Fovourite pic...

*****
****
***
**
*
Lepas tu pergi makan jap dekat gerai di tepi pantai & terus ke Mesra Mall..
Beli barang sikit.. Kat sini saya nampak macam someone yang sgt2 familiar.. Tapi sy xtau yer k tidak... Someone itu... LEILY... hehehehehe... LEILY adakah awak????
Time tu saya baru sampai, nak parking kereta..
LEILY... awak ke tu??? ehehheheehe..
====================
Ni kira 2nd time asya sampai sini... Yang 1st time dtg sini dulu.. dia kecik agi...
Nak tengok ker????
====================
~~~> oooooo.. pandai erk LEILY... p dating dengan ASHA...
~~> ASHA kata blog ni kena diet.. sbb masa timbang blog ni dapat 0.85 sec...OK... tunggu eh saya diet... Dah ngajuk ni.. hehehehehe...

10 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Mmg cantik lah pantai tu..
Asya pon happy jer berlari2..

>> Tukar template erkk..
Nice Color..putih bersih.. :)

LYaFRINA said...

LILY:-
Tq....
still under constuction la...
just remove template jer.. n ltak background colour jer..
Aikkk... lya setting kaler kelabu b'ground ni.. camni jd putik plok???
ayoyooo.. pening daaa...

**Odwy mcari template lain.

Ain said...

cantik tempat ni kan....

semalam plan nak gi mesra mall jugak, tapi tak jadi...huhuhu...

dok lepak kat rumah rasa mcm malas plak nak keluar...

Ain said...

suka la tengok pict asha kat header tue...

comellll...

LYaFRINA said...

AIN:-
ermmm.. mmg cantik kat sini.. damai jer..
ishh.. kalo ain pegi mesra mall, agknya msti kt selisih bahu kn..
Tq...

~aSHa~ said...

lya..cun la asya kat header tu...cara amik pun cantik

sha pun tgh cari layout yg menarik hati...takde jumpa lagi..

LYaFRINA said...

Asha:-
nanti lya bg link.. dh try download.. tp xtau nape xdpt..cuba sha buat...

zue @ annaleeya said...

pantai kemasik mmg cantik... tp dah lame tak pegi sana... klu pegi umah adik kt kerteh tu, barula sggah kt pantai kemasik nih...

mesra mall tu pon baru skali jer pegi... pegi dlu pon, Giant blom bkak lg..

LYaFRINA said...

ZUE:-
a ah.. mmg cun kan pntai kemasek...

yuliang11 said...

hey i love kemasik beach too!

kemasik beach

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (73) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)