Wednesday, March 24, 2010

Hulurkanlah Bantuan Untuknya......


Salam semua teman-teman blogger & juga pembaca-pembaca yang menyinggah di blog ini... Diharap semua pembaca dapat mempublishkan kisah ini di blog masing2..
Kelmarin, sewaktu membuat lawatan balas di blog BUJANG SUSAH ... Saya telah tjumpa satu entry yang bagi saya amat menyentuh jiwa saya.. Kerana saya pernah melalui kepayahan & kesakitan itu.. Selepas itu, saya berusaha untuk berhubung dengan Puan Haryani (YANI).. Akhirnya hari ini saya dapat berhubung dengannya.. Melalui YM pagi tadi..

Kisahnya:-

Pn. Haryani Mat Hussien merupakan seorang ibu tunggal kepada 3 orang anak telah mengidapi penyakit saraf (Guillan barre syndrome A.I.D.P Axonal Variant) iaitu lumpuh separuh badan, enemia dan chronic gastritis (usus terlalu nipis) . Beliau telah lumpuh separuh badan dan kemungkinan besar akan hilang deria penglihatan.

Kini Haryani disara oleh ibunya seorang guru yang terpaksa mengambil cuti selama 3 bulan untuk menjaganya. Sepatutnya puan Haryani akan menjalani pembedahan di HUSM pada 18hb Mac 2010 baru2 ni. Namun hasil perbicaraan saya dengan Haryani pagi tadi melalui YM.. Pembedahan itu akan di dianjakkan..

Program Bantuan Ikhlas Pembedahan Puan Haryani telah dilancarkan di Facebook. Tetapi feedbacknya amat tidak memuaskan. Sehinggakan jumlah wang yang terkumpul untuk pembedahan esok (RM8++) masih tidak mencukupi.

Diharap sesiapa yang berkemampuan tampil membantu :-

Nama: Haryani Mat Hussin.
No Account RHB Islamic Bank: 1-62139-0006744-7
Maybank: 164034266923
No. Telefon: 014 725 7787

Anda juga boleh menghubungi Puan Haryani di FB..:-
KLIK SINI & SINI

p/s:

sedikit pembetulan... sebenarnya ibu Haryani juga dalam keadaan uzur akibat penyakit kencing manis & bukan bcuti kerana nak menjaganya.. Semua kerja-kerja rumah haryani lakukan sendiri seperti memasak... Cuba anda bayangkan??? Macamana mungkin insan ini melakukannya??? Haryani hidup sebatang kara, tanpa seorang suami disisinya. Harap sama2 kita membantunya.. memberi kembali sinar dalam hidupnya!!

15 comments:

Siti said...

alahai..simpati siti ngan beliau..sama2 lah kita hulurkan bantuan..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

siannya..dahla anak 3 org..aduihh..mmg menduga betul..

semoga kita sama2 dpt membantu k..
dan juga..semoga pembedahan berjalan lancar nanti..aminn

mama c'fa said...

ye sama2 lah kite membantu dan mendoakan kesihatan beliau

Asz said...

lya ... sya cut & paste kat blog saya ye ... its time for me to give back, dulu sya susah org tolong ...semoga puan haryani cepat sembuh.. Amin!

mamaaerish : said...

insyallah... akan cuber bantu yg maner terdaya... doa terbaik utk insan itu... aminnnnn

~aSHa~ said...

lya...tadi intenet blurr..pjg taip

insyaAllah ada rezeki tuk nya..

esok ye operate? 25hb?

nanti asha pun akan hebah2kan di blog asha ye....

Zaidah said...

semoga beliau tabah menghadapi saat2 mcam nie...bersamalah kita saling membantu hulurkan bantuan..

Ain said...

insyaallah akan bantu setakat yang mampu....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Semoga kita semua dpt membantu mana yg boleh..

Doakan yg terbaik utk mereka!

iem said...

moga dia tabah..
saya copy kisah dia ke blog saya ye..

zue @ annaleeya said...

sian kan??? nanti zue pon akan wat n3 pasal nih yer...

mamalieyna said...

moga2 ramai yg sudi membantu! dan segalanya berjalan dgn lancar dan dia kembalii sihat dan dpt menguruskan anak2 dgn baik..Ujian Allah hanya pada yg mampu..

AyieBlog said...

salam,akak sedih cerita puan haryani.. insyallah akan di pacak kan entry di laman ayie,sama2 kita membantu :D

LYaFRINA said...

UNTUK SEMUA :-

semoga dgn bantuan kita ini, dpt bantu meringankan beban y dipul oleh Pn Haryani..
Kita hdup d dunia ni, hrus sling tlg menolong.. bru khidupan kita dberkati..
hari ini kita tlg org... akn dtg kalau kt d dlm musibah siapa y tau kan????

Mak Su said...

i am reading this, will try everything i can

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (139) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (62) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Birthday (49) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) Tempat Makan Best Di Terengganu (29) mama+papa+fasya (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) fasyafrinatraveltales (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Papa Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) mama+papa (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) TERENGGANU (1) de (1) fasyafrinavacationtime (1) ma (1)