Wednesday, March 10, 2010

KISAH HIDUP KITA : 25 tahun yang lalu.......

25 tahun yang lalu... pada tarikh 10 March 1985 kedengaran tangisan baby dr labour room.. Mmg nyaring... Ohhhhh.. Itu saya!!!!

Hari ini, 10 March 2010.... Usia saya dah menjangkau 25 tahun.. Cepatnya masa blalu.. Terasa mcm berada di alam psekolahan lagi.. Still rase perangai mcm budak2.. Still rase nakal2.. Ntah la.. yer ke sy dh 25 tahun???? Lagi 5 tahun utk msk ke angka 30 thn!!
HARAPAN:-
* Untuk asya, mrupakan perkara yang utama, saya ingin melihat asya mbesar dgn keadaan yang baik skali.. Saya xnak dia lalui sprti apa yang sy lalui sblum ni.. Saya ingin dia sihat2 slalu.. Tp sy ttp bimbang, sbb???? Saya ingin pastikan asya berjaya dlm kehidupannya.. Ingin memastikan asya berada di jln yang benar & diredhai Allah.. Sbnarnya, asya pnah mharungi ksakitan bsama sy.. ktika sy mgandungkan dia.. Sy x pasti samaada smasa sy koma, asya pon koma skali @ x... Tp apa2 pun sy xnak dia rasai kesakitan itu lg.. saya tau pyeksaannya dlm usaha utk melihat mama & papanya di muka bumi.. Harapan mama, agr suatu hari asya tau, asya faham sgalanya..
* Untuk Mohd Fain, suami yang tsayang.. Saya amat mhargai sgala pergorbanan & kesetiaan abg slama ini.. Segala sokongan utk sy trus teguh bdiri.. Harapan sy, agar abg trus sihat dan bjaya dlm kerjaya abg.. Semoga rezeki btambah.. Dan saya harap, kasih sayang & kesetiaan abg akn trus kekal sehingga sy menutup mata ini..
* Untuk mama.. saya ingin membalas sgala jasanya. Walaupun sy tau sy xmampu mbalasnya. Tapi sy akn pastikan mama akn trus sihat.. Mama juga se org yang byk bkorban utk saya. Terima kasih yang tidak thingga.
* Untuk kakak2 & abg2 , thanks ats smua pgorbanan.. Saya mharapkan ikatan kekeluargaan akn trus erat hingga k akhir hayat.. Dan harapan saya semoga kesemua hidup abg2 & kakak saya diberkati & dirahmati.. Semoga masing2 berjaya mgapai kebahagiaan hidup bersama yang tersayang!!
* Untuk kawan2...FLIZZ star , dan kawan2 blog sama ada y lama @ baru kenal, kawan2 skolah, FB dan dimana-mana saja.. Saya amat mhargai segala sokongan & kesetiaan dlm psahabatan ini.. Thanks!! Harapan saya, semoga tuhan trus merahmati kehidupan kawan2 y benar2 ikhlas utk sy.. Semoga trus sukses dlm kehidupan diri & maju ke depan!!
* Untuk SAYA.... tiada apa yang saya mahu, melainkan kasih sayang yang bpanjangan drp semua yang diats.. Dan, saya mharapkan kesihatan sy maintain.. Utk pulih mmg dah x de harapan. Cuma ... saya xnak lg keluar msuk hosp.. ICU smpai koma2.. Biarla sy dlm keadaan mcm ni saja.. Sakit2 sikit tu xpela.. bsabarla.. Dan utk kerjaya, sy ingin maju lagi ke hadapan. Ingin berada di tahap ttinggi.. Ttg impian, mmg dr skolah lagi sy ingin memiliki Kamera DSLR..& ingin myambung plajaran PJJ.. Cuma tunngu asya besar jer.. Jika diizin Allah SWT. Harap2 suatu hari nanti akn tcapai.. Dan paling penting, saya mharapkan kesejahteraan dlm kehidupan, ingin merubah ke arah y lbh baik.. & dipanjangkn umur utk melihat asya membesar d depan mata & melihat kejayaannya dlm khidupan.
Selamat Hari Lahir
ALYANI BINTI AMRAN

23 comments:

Liyatie Ismail said...

epi birthday!!!! moge2 pjg umur,di limpahkan rezki... ummuuaackk!!

mamalieyna said...

Hepi besdya Lya! moga terus dipanjang umur, dimurahkan rezeki dan diberikan kesihatan yg sentiasa baik dan bahagia disamping orang2 tersayang!

Lya muda lg, akak lg 4 hari akan beranjak ke usia+5tahun dr usia Lya..macam tak percaya!! :p

LYaFRINA said...

Liyatie:-
mekasihhh geng!!!!

LYaFRINA said...

Mamalieyna:-
Thanks..... Oohhh.. kita lhir d bln y sama kn?? slamat bganjak k angka baru.. satu kmatangan dlm khidupan.

miera said...

happy besday...semoga dimurahkan rezeki...dan berbahagia hingga ke akhir hayat bersama org tersayang..

Ju@Lucky^Mummy said...

Happy Besday~ Semoga panjang umur & murah rezeki~

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Happy B'day..semoga panjang umur..di murahkan rezeki & berbahagia di samping org2 yg tersayang..!!!

Muka Asya sama ngan Lya masa kecik.. :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hepi besday lya..
semoga panjang umu rmurah rezeki ye..

alya sebijik muka lya la..sama!

sejukk perut ibu ngandung..:-)

mummy_ayu said...

happy birthday!!!semoga sihat & ceria selalu!!

MamaCira said...

amin. amin. amin.

selamat hari lahir Lya!!
semoga semua yang diinginkan akan tercapai
semoga sihat² selalu yer...

Siti said...

Happy Birthday to You...Happy BIrthday to you...

Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki. Amin

Zaidah said...

happy besday...smoga lya cepat sihat...n kuat kan semangat...selamat panjang umur n murah rezeki...

zue @ annaleeya said...

hepy besday lya...

smoga terus bhgia disamping insan tersyg...

mamaaerish : said...

hepi besday lya.... alahi mudernyer kwnku srg nih... (",)

may all ur wish come true

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.happy besday kak! :)

LYaFRINA said...

MIERA:-
Tq..

JU :-
Tq

LILY:-
Tq lily.. heheheh,, ye ke sama dgn lya.. tp sama gak dgn muka fain msa kecik..

ROSE:-
Tq...
heheheheheh.. sejuk perut mlhirknnya k dunia ni..

MUMMY AYU :-
Tq

LYaFRINA said...

MAMACIRA:-
Tq.. amin.. mdah-mudahan bgitu la

SITI:
tq siti..

ZAIDAH :
tQ.. INSYALLAH

ZUE:-
Tq

EB:-
tq....

INTAN:-
TQ

~~~~> Tq very2 much to all my friend!!

lia said...

hepi besday.... semoga smua doa & harapan lya akan d makbulkan Allah... amin...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

epi 25th yrs besday dear....
semoga bahagia selalu ye.. :D

LYaFRINA said...

Lia & Leily:-

thanks

ieyza said...

lya...
wish kali kedua...hehehe
selamat ulangtahun kelahiran
semoga ulangtahun kali ini lebih bermakna untuk idop lya n family..sentiasa tabah dan sabar menghadapi segala liku2 kehidupan nie..iza sentiasa mendoakan agar lya n family berada dalam lindungan Allah SWT

Arra JaSmY said...

Selamat hari lahir sis lya.
Moga panjang umur n murah rezeki.
& semoga kbahagian trus mnjadi milik akak selamanya.:)

LYaFRINA said...

IEYZA & Array:-
Thanks a lot...
Mudah-mudahan bgitu hendaknya.. amin

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)