Friday, March 26, 2010

Minyak Jagung : Naikkan Berat Badan Si Manja

Just nak kongsi sedikit info yang saya dapat daripada Nurse yang merawat Asya.. Asya ni sebenarnya mempunyai masalah berat badan yang tak selari dengan umurnya.. Bayangkan umur asya dah 1 Tahun 4 Bulan, tapi timbang baru2 ni baru 6.9KG... Jadi, nurse ada bagi sedikit ilmu yang bermanfaat untuk kita kaum2 ibu..

Minyak Jagung ni bukan sahaja dapat melembutkan kek.. Tetapi ianya juga dapat membantu proses tumbesaran anak anda.. Jadi, jika ingin masakkan bubur, campurkan sedikit minyak jagung ni dlm bubur yang ingin dimasak tu.. Selain itu, kalau ingin goreng ayam, nugget @ sosej utk anak anda... Gorengla dgn mgunakan minyak jagung ni.. Insyallah, ianya dpt membantu meningkatkan berat badan anak anda..

Selamat Mencuba

**Ececececec,,, tiba2 saya rase n3 kali ni.. skema sgt ayatnya...

**Jom tengok KHASIAT PISANG di SINI.

HULURKAN BANTUAN UNTUKNYA : PUAN HARYANI

14 comments:

Siti said...

Info yg sgt berguna. Nanti kalau berat anak drop..siti leh cuba nih..Thanks.

hati - ema said...

bole try ni... hehehehe

Az Rina said...

eden nak toray le..kemain beso sepek tuh, wakakaka..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Good Info.. THX :)

Nk cuba gak guna minyak ni..

zue @ annaleeya said...

info berguna nih lya... TQ for sharing...

ibunafis said...

bb sy pun prob berat bdn,7.4kg je dh 1thn 5bln.leh la try menu br dr myk jgung pasni..tQ lya..

aqis090209 said...

tq..nak cuba jgk.. balqis 1 thn 1 bln berat bru 7.2kg.. line kuning jer..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

tapi kang naik mendadak camno lak lya..uhuhu

btw..thanx for d info..:-)

'NuReeN' said...

yerr kerr..
anak saya (ellesya) pon ada mslh berat bdn jgk..
umuq skrg 1 thn 7bln tp baru 8.6kg..
bila p timbang dh hampir kuning..
org lain baru 6 7 bulan dah sama berat ngan ellesya..
lps ni apa sj yg saya nk msk utk dia saya guna myk jagung..
thank akak ngan info yg berguna ni..

mamalieyna said...

good info...nk try la pasni! maceh kongsi2 ilmu ye lya! ^_^

mama+norma+me said...

mmg ada prob yg sama ..leh cuba ..tq

Zaidah said...

tima kasih lya...bagus info nie...bleh cuba...tapi klu ibu yang makan minyak jagung...bleh tambah berat badan tak..? hehehe

LYaFRINA said...

To ALL:-
wowww.. mcm2 reaksi yer...
hehehhehhe...
ada y tnya kalo naik mdadak mcm mana??
eheheheheh... no.komen la....
tp rsenya dia bukannya ubt.. mmg xkn naik mdadak...

Ada jugak y tnya.. kalo org beso nk naik berat mcmana....
--Rasanya blh kot.. mkn kek byk2.. kek tukn blh naikkn berat badan.. n dah psti dlm kek tu ada minyak jagung kan???
heheheheh

Ain said...

boley cuba nie...

thanks sharing lya...

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)