Tuesday, March 23, 2010

Pondan Malaysia disunting warga Britain

LONDON - Seorang lelaki Britain, Ian Young menyunting seorang mak nyah warga Malaysia yang dikenali sebagai Fatine untuk menjadi 'isterinya', lapor sebuah akhbar semalam. Ian, 30, yang memiliki sebuah syarikat penyelenggaraan hartanah berkahwin dengan Fatine, 36, dalam satu majlis sivil di sini Mei lepas.

Dia berkenalan dengan Fatine di sebuah kafe Starbucks di Menara Berkembar Petronas, Kuala Lumpur pada Ogos 2006 ketika dia bekerja sebagai pegawai keselamatan di Malaysia. Terpegun dengan kejelitaan mak nyah tersebut, Ian yang pada mulanya menyangka Fatine seorang wanita, cuba memikatnya..

Lelaki itu berkata, keserasian antara mereka menimbulkan bibit cinta dan dia berasa bertuah dapat bertemu dengan kekasih yang mengambil berat dan pandai menjaga hatinya. "Saya tidak peduli sama ada dia seorang mak nyah. Saya mencintai keperibadiannya. Bagi saya Fatine seorang wanita yang cantik dan menawan," kata Ian yang sebelum ini mempunyai seorang teman wanita berbangsa Inggeris. Fatine atau nama sebenarnya Mohammed Fazdil Min Bahari mengambil hormon wanita sejak berusia 17 tahun.

Jurusolek itu tidak mahu melakukan pembedahan penukaran jantina kerana takut pada risiko di samping gembira dengan keadaan dirinya yang sedia ada. Pada Disember 2008, Ian membawa Fatine ke Britain dengan menggunakan visa pelawat tetapi 'isterinya' itu kini bakal dihantar pulang Malaysia kerana tinggal di negara itu melebihi tempoh enam bulan.

uhuuuu.... aperrr nak jadi???? aper nak jadi???? Tiba2 t'fikir.. dia kawin ikut adat islam k kristian??? Kalu ikut islam pon, cnfirm x sah jugak.. Kalu ikut kristian???(masyallah...)

~~> N3 ni 100% dicopy dr email..

20 comments:

Ain said...

pelik dengan dunia skang ni kan...

macam2 hal...

LYaFRINA said...

AIN:-
dunia akhir zaman ain..
sabo jer la...
mintak2 dijauhila semua ni dr family kita.

firahadifa said...

ahahahahahahahah................ so funny!

Ju@Lucky^Mummy said...

Hish... nauzubillah..
Mintak di jauhkan la semua ni..

Mcm geli pulak nak nengok ya..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ape nak jadiiila ngan depa nih

nauzubillah himinzalik....

LYaFRINA said...

FIRAHADIFA:-
yihaaaaaaaaaaa... so funny kan...

JU:-
uhuu.. smoga dijauhkn smua ni dr family kt..
mmg geli geleman.. cmanala dia blh hdup g2..

ROSE:-
Tanda2 akhir zaman..

zue @ annaleeya said...

mmg mcm2 hal skang.... pompuan nak jd laki... yg laki plak nak jd pompuan... apa kessss????

sdiri buat, sdiri mau taggungla...
jwbla nanti....

~aSHa~ said...

tapi pondan tu mmg lawa kan..kalah kita nyah...

LYaFRINA said...

ZUE:-
sendiri jawab la di akhirat nanti..

ASHA:-
awwwwwwww.. ke dia ni nyah y nak pakai tudung aritu???

Ieja RizaLiza said...

nauzubillah ... terperanjat baca entry ni !!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

nauzubillah...

Kuat btul penangan mak nyah tue..
sampai snggup lelaki meninggalkan kekasih hati..

LYaFRINA said...

IEJA:-
hahhhaha,, sabo je la dgn dunia skrang..

LILY:-
itu ar.. dh dpt wanita sejati.. rela tgal tu.. pdahal hbungan dia org x kemana gak.. bkn blh beranak pon..

Zaidah said...

dunia nak kiamat....yang lelaki nak jadik pompuan...yang pompuan nak jadik lelaki...mat salleh nie yang pelik2 tulah yang diorang nak cuba buat...apa keslah...

mamaaerish : said...

eb x sanggup nk pikir pn... nauzubillah...

Asya said...

ZAI:-
itu ar.. dunia daa nk kiamat tu.. sabo je la..
Mde y pelik2 tu smuanya dr mat leh.. pnjg j akal..

EB:-
xyah la pikir eb.. xde mkna..

Asz said...

lya, ada yg bgtau saya ... skang nih dorang ada problem coz visa fatin ni dah expired ... kena antar balik mesia ... kesian pada family dia, coz dia bgtau pada family gi overseas utk study dlm bidang solekan ... wallahualam

ieda said...

yg mat saleh tu tak kisah la kan...

tapi yg ISLAM tu...dahla nama ada Mohamad..agama letak kat manalah gamaknya.

LYaFRINA said...

ASZ:-
isshhhh.. agk menakutkan tu..
itu ar.. y kesiannya mak bapak dia gak.. kemain asuh jd lelaki dr kecik.. tup..tup.. bila beso jd camni.. ntah ar, pgaruh dr mana ler ni..

IEDA:-
stuju... kalu y mat leh tu bkn kt nak ambik port sgt.. dia buat @ x buat pon sama jer... dia ttp non muslim..
tp y bgelar islam tu... ntah ar.. ssndiri pikir ar..

nursarah said...

tukar jantina pun dah berdosabesar, pi kawin sejenis plak, lagi lah bertambah dosa.

org macam ini mmg tak pk halal haram. hurmm

Sofya said...

he3 terlambat lak baca n3 ni..
ish kesiankan.. elok sebagai laki islam.. hilang camtu ja.. manusia akhir zaman.. makin pelik lah

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (73) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)