Monday, April 19, 2010

SAMA-SAMA KITA SELAMI HATINYA....

Masih ingat kisah penderitaan Haryani yang pernah saya tulis dalam n3 HULURKAN BANTUAN UNTUKNYA?? Baru-baru ini saya telah menolong Haryanie bina blog, agar dia dapat melepaskan segala perasaan & menemani hidupnya sebagai penawar & penderitaan dalam hidupnya. sekurangnya sebagai peneman setia dalam hidupnya. Dan, baru-baru ini Pn.Haryanie dimasukkan k HUKM kerana kondisinya yang amat teruk. Tapi, skarang dah kembali ke rumah.

Dan berita terbaru semalam, sekali lagi anak Puan Haryanie dilarikan secara senyap oleh x-husbandnya.. Sebagai seorang wanita yang x b'upaya.. Apalah y mampu dilakukannya utk dapatkan kembali anaknya yang tidak pernah berpisah drpnya.. Anda boleh mengetahui kisahnya dalam SINOPSIS KEHIDUPAN.

Inilah wajah jelita milik Haryanie sebelum ditimpa musibah dalam hidupnya.


~~~> Jika anda ingin selami kehidupannya yang sebenar (selama ini saya rahsiakan)...
Silalah lawati blog Haryani---> http://aliaharyanie.blogspot.com/

26 comments:

Siti said...

alahai....ujian dtg bertimpa2...kesian sungguh..huhu...moga hariyani tabah menghadapinya.

alyyani said...

cantik org nye. dugaan yang diberi pasti besar hikmahnya kan?

Ain said...

murninya usaha lya nak bantu haryani.....

ain sokonggggg.....

moga haryani tabah dengan ujian yang datang bertimpa-timpa....

camne ain nak dapatkan no. acc. haryani erk.....

belum bank-in pape pun lagi....huhuhu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Lily dh baca kat blog dia td..
Mmg Kesian..
Byk dugaan yg menimpa..
Semoga beliau tabah utk mengharungi nyer..

Zaidah said...

sungguh mulia hati lya membantu pn haryani tu...cerita pn haryani adalah sebagai peringatn untuk diri kita...sebab kita pun tak tahu ape yang bakal berlaku pada masa hadapan..untuk pn haryani semoga tabah menghadapi dugaan n ujian Allah...Allah memberikan ujian adalah menunjukkan rasa kasih n sayangNyer dia pada hambanya

LYaFRINA said...

SITI:-

itula.. skli dtg.. btimpa-timpa.. tp pasti ada hikmat di sebaliknya.

-----------------------------------

ALYA:-

mmg .. mmg dia cantikkan.. betul tu.. dsebalik dugaan tu, msti besr hikmah y dperolehinya.

-----------------------------------

AIN:-

lya ikhlas nk mbantu.. lg pon lya pnah rase sakit.. pernah lumpuh.. jd, sbg kwn lya harus beri smangat utk dia trus hidup.

No acc tu, ain blh klik j dekat dlm n3 tu..
"HULURKAN BANTUAN UNTUKNYA."

LYaFRINA said...

LILY :-

iyer.. sgt2 sedihkna.. sma2 kt doakan utk dia.

-----------------------------------

ZAI :-

xde la..lya mmg ikhlas zai. lya pnah rse ssh.. pnah lumpuh. jd sbg kwn mmg kna sokong dia..

betul tu, ianya peringatan jugak utk kita.. ntah mcmana kt dimasa dpn..apa2 pon sama2 kt hargai khidupan kt ni. amin..

miemiey said...

haryani tu sape lya..ada hubungan gak ke dgn lya...

kasihan sungguh nasib dia..
sudah jatuh di timpa tangga...
semua tu dugaan kerana allah tahu dia ada lah insan terpilih tuk mengharungi ujian allah..mgkin allah sayangkan dia...

miemiey said...
This comment has been removed by the author.
miemiey said...
This comment has been removed by the author.
LYaFRINA said...

MIEMIEY :-

dia xd xde apa2 hubungan.. just kenal sbg kawan.. kwn PJJ.. heheehe..

btul2 tu btimpa2 kejadian dlm hidup dia.. tp pasti ada hikmah d sebaliknya

~aSHa~ said...

murni nye hati mu lya...nti asha buat entry begini gak ye

~aSHa~ said...

asha dah pg link dia..

LYaFRINA said...

ASHA:

thanks asha..
jgn kata g2 sha.. lya xde niat ape2.. just btl2 nk tlg dia.. takot sgt2 kalo ada y salah anggap.. tp xpela sha.. allah maha mgetahui setiap niat seseorg tu.

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

semoga haryanie tabah hadapi dugaan mendatang..
btw, congrat Lya..
InsyaAllah, time kite susah kite plak akan dibantu..

LYaFRINA said...

LEILY:-

sama2la kt support dia..

zue @ annaleeya said...

adoi.... bertimpa timpa plak musibahnya... harap yani terus tabah... ramai yg sokong yani...

mamalieyna said...

Masyaallah..dugaan lagi untuk dia..kesian..nk jengah ke sana nnti! harap dia tabah!

LYaFRINA said...

ZUE:-
Iyer,,, mudah2 yani tabah hadapi smua ujian..

--------------------------------
MAMALIEYNA:-

sama2 kita support dia...

---------------------------------

TO ALL:-

utk pengetahuan semua, hari ini haryani telah ke pahang semata-mata utk mgambil semula ank kesayangannya itu.. alhamdulillah, akhirnya dia dpt kembali bersama anaknya.. walaupon byk duit bhabis, tp syukur, ank kembali k pangkuannya. amin.. sama2 kt doakan kesejahteraannya.

~aSHa~ said...

lya...nak salah anggap apa nye..niat lya mmg benar2 baik dan tulus...

semoga dia cepat sihat..leh bergembira dgn anak2..

LYaFRINA said...

ASHA:-

itula..setiap org lain pndangannya..sbb tu sblum publish n3 ni..pk byk kali.. tp xpear..aper org nk kata xpe ar.. y pnting mmg niat lya betul2 nk tlg yani.. lya letk nuff, spaya dpt jana pndapatan utk dia.. sbb dia xmampu buat apa2..

sha..sama2 kita sokong dia.. tp sedih y amat dgr dia cerita kisah dia.. ingtkalo dia blik kelantan kot kmn ni. nk juma dia.. tp dia lalu kot gua musang.

rynas said...

lya..dah baca kisah yani sian dia kan dgn dugaan yg ditempuhnya. boleh tak lya email akak no hp atau email dia. kalau boleh nak tolong dia setakat termampu.

email akak ctzekabc@gmail.com

rynas said...

lya..dah baca kisah yani sian dia kan dgn dugaan yg ditempuhnya. boleh tak lya email akak no hp atau email dia. kalau boleh nak tolong dia setakat termampu.

email akak ctzekabc@gmail.com

LYaFRINA said...

RYNAS:-

ok..nanti lya bg detail haryanie tu. Tq, cz prihatin.

Bro Framestone said...

comey orangnye... x-husband... die dah bercerai ke..??

maaf bro xtau cerita nie

BroFramestone Blog

LYaFRINA said...

BRO:-

mmg dia comelkan.. iyer bro.. dia diceraikan oleh suami dia talak 3 skaligus..hanya krn dia jatuh sakit..hanya krn dia lumpuh.. sgt2 kejam kan??

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (139) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (62) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Birthday (49) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) Tempat Makan Best Di Terengganu (29) mama+papa+fasya (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) fasyafrinatraveltales (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Papa Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) mama+papa (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) TERENGGANU (1) de (1) fasyafrinavacationtime (1) ma (1)