Tuesday, May 11, 2010

WEDDING CAREMONY : Sorang Lagi Geng Sekolah Bertukar Status

Hari Sabtu baru2 ni, time lunch tu sempat la terjah ke Majlis Perkahwinan Ima, kawan sekelas semasa sekolah rendah.. Ok..ulang suara... SEKOLAH RENDAH yer.... Bayangkan, kalo x silap kita org brsama smpai darjah 4 jer.. Sebab lepas tu Ima tukar ke sekolah lain. Jumpa2 pun ketika berumur 25tahun.. Waaaa... dah tua yer..baru kita jumpa.. Padahal duk sedaerah jer..

So, inilah dia Ima disamping suaminya ..dah cun melecun tu... Kawan main lompat getah kat dewan masa sekolah rendah dulu.. Main PepsiCola la.. Ermmm..main mende g ar??? Alamak kelakarnya ingat time tu...


Wowwww.. Sangat2 terpegun dengan pelamin tu.. Betul2 cun ar.. Simple.. I LIKE!!! Masa ni pegantin tgh sibuk posing2... sampai2 jer, dah siap sanding.. Tak sempat ler nak tengok..


Ni dia, sy datang dengan kawan ofis, yang kebetulan jugak kawan sama2 praktikal dengan Ima.. Kebetulan yang sungguh betul... hehehehe...


Sebelum balik..wajibla ambik gambo dengan pegantin.. Ayoyoyoooo...tingginyer Ima.. Berapa inci la kasut dia pakai.. hehehe.. Xsempat nak sembang lama2.. Yela.. kita pun faham, memang x menang tangan Ima nk layan tetamu lagi, family husband lagi n posing2 lagi.. Ok xpe,, nanti ada masa next time kita jumpa ramai2 yer..


Okehh Ima... Wish u all the best!! Dan SELAMAT PEGANTIN BARU.. Semoga mahligai yang dibina kekal bahagia hingga ke akhir hayat & diceriakan dengan zuriat2 sebagai tanda kasih sayang.


---> Tahun ni ramai member2 sekolah menamatkan zaman bujang...

17 comments:

zue @ annaleeya said...

LYA...
SAPE KAWEN NIH???? DOK CITER MENDE PONG... TOK KAN UPLOAD GAMBO JER...

hati - ema said...

aku mmg selalu terpegun dgn pengantin dan pelamin

LYaFRINA said...

ZUE :

HHEHEHEHHE... ada la citer.. td tangan gelecoh.. tertekan enter.. wakakakakakakakaaaaaaa

----------------------------------

HATI-EMA:

weiii sama ar..sgt2 suka g mjlis kawin sbb nk tgk baju, hntaran, pelamin.. n make-up..

zue @ annaleeya said...

nih baru betol.... ade citer skali.. baru tau name pengantin tuh... bulih gok gelecoh2 nih eh... sabo jer la lya nih...

mmg cantik ar pelamin dia... bunga tuh mmg bunga fresh ker??? nmpak simple, tp cantik ar!!!

selamat pengantin baru buat pengantin!!!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Kwn seklh rendah ada yg Lily dh x ingat nama..klu jumpa pon berbalas senyum jer tp..tp nama dh x ingat..hehe..teruk kan.. :)

Pelamin nyer mmg cantik ler..pengantin nyer jugak.. :)

Asya said...

zue @ annaleeya :

ahhahahah..tau la zue..guana dia gelecoh dop tau..sabo j la.. bkn bunga fresh..plastik j..tp nmpak real j kan..

-----------------------------------
Lily :

sama la lily.. ni pun jumpa balik gara FB..kalo x..smai bila ntah jumpa.

mamalieyna said...

waaah kwn sekolah rendah tu..lama tu..mesti menggamit memori nih! ^_^

cantik sesangat pelaminnye tu, nmpak mewah walau simple! pengantin pun cun!

fazilzura said...

wahhh lawo nye panten ...

pelamin sgt2 ler glam

TAHNIAH tuk panten baru

Fieza79 said...

lawa nya penganten..pelamin tuhh yg suke sgt tgk...

kiter dulu tak de lawa2 gitu...huhu
kawen thn 2000 xglamer..hikk

kella said...

Selamat pengantin baru juga untuk kawan lya!

chanteek la baju kawin dia!
hehehe
:)

AngahSayang2314 said...

alya bestnyer sampaikan smlt pengantin baru juga pada dia yer...sorry lama tak blogging angah ada sebab alya..maaf yer baru sempat jengah

Ena said...

wahhhh.. ni bebetul besfriend forever nie.. heheh.. ena dah lamer tak jumpe kawan sekolah rendah.. sek menengah pun jumpe kat lam fb jekk.. huhu

Tahniah buat kawan lya tu ye.. berseri2 je.. :)

rynas said...

wah cantiknya..pengantin pun lawo rasa nak sanding lagi pulak hehhehe

alyyani said...

ish, cantik la. semua cantik. pengantin skrg cantik2 belaka. :)

Ain said...

selamat pengantin baru untuk ima...

moga bahagia hingga ke akhir hayat...

LYaFRINA said...

mamalieyna :

heheeh..jumpa sbb fb la ena.. kalo x mmg lost contact.

-----------------------------------
fazilzura :

itu ar.. sgt2 glemer kn?? simple tp sgt2 cantik

-----------------------------------

Fieza79:
yela.. pelamin tu..mmg cun

sama la fiza..zaman lya dulu..huhuhuu sedihh

LYaFRINA said...

kella :

heheeheh.. ongkosnyer..blh tahan kella.. tkot i dgrnyer..

-----------------------------------

AngahSayang2314 :
isyallah angah..
itu r..lya dh agk, msti ada something ni..welkem back angah..

-----------------------------------
Ena :
ena ..jumpa balik pon sbb fb ni..

-----------------------------------

rynas :

itu r..lya pon rasa nk snding smula..kot2 ada rezeki time sepupu kawin nanti.. hhehehe

-----------------------------------

alyyani :

itu ar alya..skarang smuanya cun2

-----------------------------------

ain :
tq..(wakil..heheheheh)

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)