Monday, May 3, 2010

Breakfast di SONSTAR KOPITIAM

~SALAM 1 MALAYSIA~
(skema again)

Selamat kembali bekerja..( trg dh start kelmarin-kcuali gov).. Sebagai pembuka bicara jom kita breakfast dulu di SONSTAR KOPITIAM..

Kopitiam ni terletak di Taman Cukai Utama.. (sape dtg kmn, jgn lupa singgah sini yer..).. Kopitiam ni baru dibuka dlm setahun lebih kot..(atau daa lebih).. Specialnya kat sini, dia punya dekorasi yang lebih bercirikan barangan antik.. Ada rak2 di bahagian tepi dijadikan sudut pameran pelbagai barangan antik.. N apa yang menarik basikal tua y betul2 antik tu, dijadikan mercu tanda Sonstar Kopitiam.. Basikal tu ada tersangkaut kat bahagian luar bangunan(atas).. Selain tu, kat sini boleh layari internet dgn percuma. Kat sini jugak tempat i pernah berdating dgn ASHA aka MAMA MDM 1 & 2 ..


Semakin susah diawal.. Mulut pon pot pek pot pek sokmo.. Senang citer, sumbat puting..baru senyap (heheheheh..kejam sungguh!!).. Bagi pensil & kertas... terus duk diam..Ok gud girl..


MILO AIS & CINCAU AIS

Dah sampai.... Jangan terkejut, sy & fain mmg biasa mcm ni.. Walaupun minum pagi..mesti nak ada ais.. Mcmanala nak sihat kan???


Dan menunya,  roti bakar.. Ermmm mmg best!! Ranggup! Banyak ni dah cukup ok.. Sebab sesuai la dgn body tuannya..

Dan...menu ala2 barat daaaa... CHICKEN CHOP.. 1st time cuba makan menu ni kat sini..Not bad la.. n black pepper sauce tu best sgt2. Lepas breakfast, terus balik rumah.

*****************

Sebelum tu nak citer skit xtvt sebelum breakfast tadi.. Pada asalnya, kita orang just pergi pasar pagi. Konon-kononya nak beli nasi minyak ayam rempah. Ada satu gerai kat situ, ayam rempah dia mmg SUPERBBBB.. Tapi, dia x ada la plok.. Mybe dia pun cuti 1 MEI kot. Ok.. dalam duk terperangkap disebalik manusia yang berpusu-pusu itu.. Tiba2 ada tangan y menarik.. Owhhhh..siapakah itu?? Dia siap suruh teka..siapakah dia.. Dia itu adalah-->KLIK SINI..(weiii..lamanya dop update blog dia ni..apesal haa?? )

Dalam nak cari makanan pagi tu..last2 dapat mende ni...:-

***

**

*
Bukan selipar yer... Tapi BUTTON tu.. Fain la yang sibuk sgt nak beli nak letak kat kasut asya ni.. Ok..xp,layan jer.

Dan jam tangan ni.. Suka tgk asya pakai. Jam tangan minnie sama dengan beg galas asya.


---> Ini cerita hari Jumaat baru2 ni (29.4.2010)...
---> Nantikan n3 seterunya... mesti korang semua x caya kalo saya kata, saya jumpa MERMAID..plz..percayala..

20 comments:

fazilzura said...

wahhhh kasut fain .. banyak nye butang2 nye tu ..

**jmp mermaid ? tui kaaaa

LYaFRINA said...

FAZILZURA :

eyhhh..bukan fain punya..asya la..xkan fain nak pakai butang2 gitu.. awwwww...

Lelord said...

penuh button..najlaa pya mickey mouse n minnie

Mama Hanim said...

wah cantiknya button tu..hanim pn suka pakai cmtu..

AngahSayang2314 said...

hehehehe memang cantik button tue alya.. tapi angah kalau nak button beli kat akak ada macam2 tau

alyyani said...

BFAST DAH MAKAN CHICKEN CHOP? TP BIASA ORG PANTAI TIMUR TIME BFAST HEAVY KAN? PENUH NYE JITBITS KASUT ASYA TU.

zue @ annaleeya said...

pagi2 dah mkn chicken chop ker??? ker skali harung dgn lunch??? heheh!!

anak2 zue pon pantang nengok button tuh... msti sruh beli nak letak kt kasut memasing... Airel yg kecik tu pon pandai nak jgak...

mamalieyna said...

alaahai comei sgt! button2 tu ngan jam tgn asya! ari sabtu ari tu, plan nak belikan kasut gitu gk tuk arif, pastu leh beli botton2 comei camtu... sekali saiz ayep takde la pulak, tak jadi ler..huhu..

*gambo makanan pepagi...lazatnyer.. :)

Fieza79 said...

berat nmpk berakfast tu ye...
ni mesti tghari kna skip nihh

tp mmg best la lau jenjalan je musti da xtvt mkn..best gila dpt mkn nihh kan..suke~

Siti said...

waaa..sedapnya air cincau..comei dah jd selipar tu bila ltk byk2 kartun gitu.

LYaFRINA said...

Lelord :

comel letak butang byk2 tu..cute jer..

-----------------------------------

Mama Hanim :

Kalo budak2 pakai..mmg cute j kan??

-----------------------------------

AngahSayang2314 :

meriah..kasut y penuh butang tu..

-----------------------------------

alyyani :

heheheh,, tp lya n fain mmg jenis mkn y biasa2 jer. tp kdg2 kalo time keje... rehat pagi tu, bantai nasi terus..hehehhee..

-----------------------------------
zue :

ITU LA..mcmana la tiba2 nk mkn chicken chop.. xde la..time ni bru kul 11++.. lunch rmh MIL..dia buat nasi ayam..

itu ar.agaknya..meriah skit kasut dia org tu..asya tu..nak..tp nk buat main..

-----------------------------------

mamalieyna :

xpe ena..blh tgu ayep beso skit.blh la beli..asya ni pon, dh lama tahan nk beli..sbbnyer ssh nk cari size kecik.. last2 dpt gak..

-----------------------------------
Fieza79 :

heheheh..berat k fieza???
xde la ... time mkn n bru kul 11.. lucnh rmh MIL..dia buat nasi ayam..

jalan2...mmg best!!bg y suka berjalan..heheheh

----------------------------------

Siti :

itu ar, pg td,nk minum cincau..tp xde la plok... xpe..sabo...

meriah siti letak butang2 tu..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tantek lah selipar Asya tu..
Lily pon carik gak selipar cam tu utk Qis tp susahlah nk carik size Qis..kecik sgt kaki dia..x de yg sesuai... :(

kella said...

hye..lya, salam ziarah, baru sempat singgah sini..

lapar pulak tengok makanan tersedia tu! perut tengah lapo.. takdok orang pula nak ajak pi makan..huuu...

kella said...

yeyy.. saya follower lya yang ke 301! heh, bukan ape,saje suka no camtu, 101, 201,301... lalalala..

LYaFRINA said...

LILY :

mmg selipar jenis tu besr lily.. tu pun loggr sikit dgn asya.. dr dulu dah nk beli..tp tahan jer..sbb mmg xde saiz.. tp ni dah alang2 muat..act..bukan lya y beli tu.. tp nenek asya y beli.. heheheh

-----------------------------------

KELLA :

welkem..welkem..semoga gembira membaca n3 sini...
huhuhuuu lapor??? xleh buat apola... heheheheh..

waaa... follower 301 saya.. ingat kella..ingt 301.. yezzaaa

Zaidah said...

lya...pepagi makan barat...lunch mesti makan timur plak...hehehe...roti bakar tu makan ngan kopi kaw2 nyer..mesti terangkat...yum2...comelnyer kasut...

hati - ema said...

kasut & jam ... 2-2 cute

LYaFRINA said...

ZAI :

time tu..tba2 rasa nk makan.. tgk kat menu dia ada. aper lagi..bantai jerla...
t/hari bru mkn nasi.. tp nasi ayam... hhehehe..

-----------------------------------

HATI-EMA :

tq

Ena said...

comeinyerrr.. cam aak dara sy juge la tu.. ak leh lepas ngan jari walaupon umor dah nak masuk 5 tahun.. huhu

adoila.. tingin pulak nak makan chicken chop!.. kene minmtak ngan en hubby nie.. heheh..

comei la selipar yg penuh ngan button tu.. hehehe..

LYaFRINA said...

ENA :

heheehe... alamak..ena mgidam k ni??? cpt2 srh suami belikan...
kasut tu..meriah bila button byk.. tp besar2 la button tu.. kalo kecik2 tu lawo skit

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)