Tuesday, May 18, 2010

Hari ini....... Drakula hisap darah saya lagi!!!

Lya..... come here!!! Aku mau kamo...kamooo...
*
*
*
*
*
*
*
*
Terpaksa merelakan diri.. Hohhh.. ambikla puas2... Ambik la berbotol-botol darah pun...
Aku izin..... dengan hati yang berat
*
*
*
*

Ni la drakula y suka sgt2 hisap darah saya... Naik bosan weiii!!! Ermmm disaat ini.. tika ini.. saya kat hospital kuantan (HTAA)... Sbbnya, biasala... monthly ada blood test n mcm2 test y membosankan lagi.. Tapi semua utk kebaikan diri... kena la follow.. Dan mcm biasa, urat2 di tangan saya ni dah hancus... Biasa x sah kalo x lebih drp 5x ambik darah.. Kalo kat tangan sure x dpt dah.. Dan skrang port terbaik... di bahagian leher.. Itula.. sy takut sgt2 kalu kat leher tu.. sakit.. Harap2 walaupun byk kali ambik.. biarlah kat tangan jer..

Dan satu lg problem nya.. bila dh dapat darah.. Bila masuk jer dalam bekas dia tu.. darah terus pekat n membeku.. Dan kena la relakan lagi diri ni ditusuk gigi drakula ni.. sabo ajer la.. Mcm yang baru2 ni... guna jarum butterfly utk ambik darah.. walaupun lambat n berkali-kali.. boleh la jugak... Ermm ok la.. Doakan yang terbaik untuk saya yer.. Ok... see u !!!


rindunya time asya kecik2 dulu...


--> Ermm sebelum tu, saya nak kongsi kemenagan dalam contest MBP sempena hari ibu.. serius, sgt2 x sangka..... "Anyway, the most wonderful story of all *sprinkled with lots of miracles for both the baby and mom* won the Grand Prize." :

22 comments:

lia said...

wahhhh tahniah menang contest tu...

akak paling ngeri jumpa doktor...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

tahniah menang contest tu...hadiahnyer meletop habis...hu..hu..jangan lupe publish k...

zue @ annaleeya said...

lya ader kt kuantan eh??? nape tak bgtau??? klu tak mesti dpt jumpe...

thniah menang contest tu... nnti publish tau.. nak tgk adiah... heheh..

AngahSayang2314 said...

hope alya kembali sihat seperti sedia kala.. amin teruskan berblogging yer..

~aSHa~ said...

ngeri la yang tgk cucuk2 ni..teringat maisarah kena cucuk2 kat belakang tapak tangan..byk kali lak tu...rasa nek lekuk je kepala nurse kat kemaman tu....

tapi sib baik mulut dia baik..mintak maaf setiap kali nak cucuk tu...ckp elok2...so hati ni sabar la lagi kan...

mamalieyna said...

eeei seram lak ambk darah kt leher...pepun hope everything goes ok ye..!

*tahniah lya..monang tu! best2x..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sakit tu asyik2 amik darah..takut plak dgr lya ckp nk amik darah kat leher..Hope semuanyer ok yer!!

>>TahNiah Menang contest tu!!

ct_nurmarlissaa said...

ermmm....semuga semua nya cepat berlalu dan tak perlu lagikk merelakan..dracula tuee isap darah...kann:-)

ibunafis said...

wah lya,kat leher pun nk kena cucuk amik darah ke..sakitnyeeee...hope lya lebih tabah terima pelbagai dugaan hidup ni yea..tahniah menang hadiah!!

alyyani said...

alamak banyak kali kena cucuk ke? kat leher pun? ish, ngeri tu. tp takpe, untuk kebaikan lya gak kan? :)

maszmadi said...

isk kene cucuk tiap2 bulan ker?? sakit tu...

p/s: jemput datang umah yerk, ader award 4 u. k

aiDieNa said...

Eiii.. cucuk kat leher.. seriaunyerrr.. mmg macam dracula..

btw.. tahniah menang contest lagie ;)

Zaidah said...

yang ambik darah kat leher tu memang drakulalah...mcm mana ambik darah kat leher tu yerk lya...btw...tahniah...menang contest..

Siti said...

mcm ct la, tiap bulan kena mabik drh sebab bp low.

iera me casa........ said...

lya... tahniah mmg contest..

daku cukup gewun ngan jarum..huhuhu

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

huhuhu, dgr pn dh takot..
apatah lg melaluinyer..
adehhhh..
btw, tahniah lya coz mng contest tu.. =D
re: awat hang kije sapai lewat mlm ni?
de urgent report ke.. lol, jaga diri la ek.. x psl2 kena cucuk ari2 lg kan..

Fieza79 said...

msti sakit kan lya...
hope lya sntiasa sihat kan sbb
kn sll amik darah...

takut je bl dgr jarum suntik..huhuu

sirna said...

be strong dear!

Sricahaya said...

tahniah menang contest tu..mmg sedih n sayu je baca pengalaman lya tu..
semoga lya tabah yer..

lieza said...

lya,tabahkan hatimu dgan dugaan yg dberi...

rynas said...

oh tiap bulan amik darah ekkk...
ehmm cian ekk..take care yer..nak baikkan kenalah cam tukan.

LYaFRINA said...

TO ALL :

tq very much yer!!
atas semua kata2 semangat tu...

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (73) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)