Friday, May 14, 2010

Jom Kita Intai PRAMUGARI...

Pramugari, jawatan yang penting dalam perjalanan kapal terbang. Sebab pramugari yang memegang jawatan untuk mencergaskan minda anda supaya tidak boring sangat tempoh penerbangan yang jauh.haaaa.. stuju dok???

PRAMUGARI THAILAND :
Fuuyooo.. macam artis..macam model. Memang cun kan?? Lagi la x lelap nak tidur jika pramugari seperti ni yang jalan sana sini dalam kabin kapal terbang kan???


PRAMUGARI AMERIKA :
Pakaian mmg slumber rock & sempoi habis!!! Macam nak gi bersantai jer kan??? Jika pramugari Malaysia berpakaian sebegini, siapa nak naik bas balik kampung lagi?



PRAMUGARI RUSIA :
Wowwww,,, memang gaya peragawati...Boleh ke si pendek memohon jawatan pramugari di Russia?




Pramugari UAE :
Manis betul... & penampilan sgt2 kemas.. SETUJU ????


Pramugari  Jepun :
Simple tp maintain cun kan?? Kalo ke ofis pon sesuai.. Mekap nampak nipis je...tapi cukup lawa sudah...



Pramugari dari negara Saudi Arabia :
Pakaian seragam dia mesti paling mahal jika berbanding dengan airline yang lain.  Sebabnya, mesti guna banyak kainnyer.. Lagi pun, jenis kain y digunakan mesti mahal.. Huhuhuuhuu



Malaysia :
Manis, cantik, menarik n tertarik je kan.. pakai kebaya.. SWEET jer..


Afrika :
 Yezzzaaaaa... ini realitinya.. kalo gitu, saya jadi pramugari kat Afrika, konfem dptnyer kan???


SO.... PENERBANGAN MANA PILIHAN ANDA?????

28 comments:

Siti said...

hahaha.....nak jd pramugari afrika yer...

yg thailand tu mmg cun la.

diya said...

hahaha..
saya nak jadi yg Thailang..
tp memandankan rupe mcm xleh nak jual..terpaksa la pilih yg Afrika punye..rasanye dpt kot..

huhuhu..

lemangcute@chah said...

owhh...
sangat boring naik flight.. tak mo jadi peramugari..lagipun tak cukup lawa..heheheh

mamaaerish@eb said...

uit yang,
napa x bg emel lagi kat eb nih?...
eb nk invite u la... hu3

abbyal_bakri@yahoo.com

alyyani said...

pramugari MAS time musim haji. semua pun bertudung litup. hehehe... tp betul eh pramugari US tuh dressing gitu. sempoi betul!

AngahSayang2314 said...

tak nak la naik flight tak best boring jer.. angah pernah nampak pramugari2 nie thailand,aus,indon & banyak lagi la.. kat terminal jakarta masa angah gi indon bulan 3 ari tue.. memang nampak seronok jer keje macam tue..

mamalieyna said...

hikhik...mcm2 fesyen ye...plg menawan berkebaya la...sweet! tp if terbelah sampai atas..camno gayanye tuh, terus jd kurang sopan..hukhuk..

fazilzura said...

yg ala2 x cukup kain tu , rs nye2 diorg wat services yg extra kut hehhehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Pramugari Jepun tu..sweet jer kan..Makeup nipis tp sgt cun...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

hu...hu...kelako tol la yang last sekali tu...malaysia gak yang the best kan

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

hehehe
dulu aku pun ada hati nak jadi peramugari. ekekekeke

Az Rina said...

ahahaha..aku nak apply post pramugari ler camni..kompon dapat wey, hikhik..

HaFizRahMaN.com said...

nk apply leh x???=P

'NuReeN' said...

nk tukaq profession plak kerr??
hehehehe
nureen tag contest ni utk lya.. jom la join...
http://nureenasir.blogspot.com/2010/05/imanina-cute-giveaway.html

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

hihih, x bleh jd pramugari
kena reject awl2 lg psl x ckp inci, hihihi..:)

siti said...

salam ziarah...
xnak g afrikaaa..!!!

kella said...

alaa.... malaysia punya lagi manis.. cantik.. berkebaya sopan... huhuhu

ikiqzana said...

dulu cita2 mmg nk jadi pramugari.. tapi ketinggian xde.. hasrat tu di batalkan..

pramugari afrika tu kira paling cantik la kt negara afrika yerr..?

dalila said...

pramugari afrika cam nk g masak..pakai apron..cam org dlm pantang pon yer jugak..

Fieza79 said...

cm2 fesyen ye sebeno nye pramugari2 sluruh dunia ni..sblm ni xpnh nk amik tau...

Ena said...

phewittt.. hehehhe

yelahhh yg cantekk & seksi memg la org suke.. tapi kalo yg lagi satu tu org tgk seksa pulak.. hoho

zue @ annaleeya said...

seksi meksi tuh.... alamak seksa ler penumpang2 seme...

afyrd best said...

Patut la pn naik flight before ni x busan...hihihihi.. ;)

rynas said...

sebab tu MAS selalu menang award perkhidmatan terbaik. sebab layanan kita mmg terbaik pakaian pramugari kita mmg lawo dan sweet jer..sopan gitu

::Mamalyna:: said...

lya, kelakarler... penah dpat email nie... yg lain semua cam nak terbukak jer...

sirna said...

lya, kite dulu pon masa kecik berangan jd pramugari..
yg amerika tu seksi gila kan:P

LYaFRINA said...

TO ALL :

TQ... YER ATAS SEMUA PENDAPAT N KOMEN.. ENJOY SGT2 BACA SEMUA KOMEN TU.. KELAKAR PON ADA.. SORI YER.. XDPT NK REPLY SATU2.. XLARAT SGT2 HARI NI...

MiSs TOrA said...

heheeh..plg tora suka pramugari japan n msia le..yg menarik afrika haha..sng nk dpt klo gitu

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)