Tuesday, May 11, 2010

Pernah Rasa Otak2 & Satar KEMAMAN????

Selamat pagi semua.. Semoga ceria2 selalu yer.. Mulakan hari ini dengan senyuman.... Pssssttt!!! Posting ni mmg dah lama buat.. Act, minggu lepas lagi.. Tapi hari ni baru sempat di publish.... Time ni balik keje, kebetulan balik awal n Fain cuti.. Tu yang Fain ajak lepak2 kat Kuala kemaman.

***

**

*
Ada sape2 pernah rasa satar & otak2 dari Terengganu ?? Kalo kat Kemaman ni, Satar n Otak2 ni sgt femes.. N ramai la org luar dr TRG y datang sini sebab nak rasa ni.. Memang berbeza dengan tempat2 lain, sebab Satar kat sini memang banyak ikan digunakan... Dan otak2 kat sini memang jauh beza dengan Otak2 Johor.. Otak2 kat sini guna isi ikan+rempah.. n dibakar.. memang ada ummmphhhh.. X caya, meh ar try rasa!!


Kalo org tanya gerai y jual otak2 n satar paling femes kat sini... WARUNG AZIZ SATAR ni la... Kalo kat sini mmg selalu full.. Kalo lewat sikit x sempat la nak merasa. Kebanyakan org luar dr TRG y selalu makan sini. Tapi WARUNG AZIZ SATAR ni baru jer buka cawangan baru kat luar dr KUALA KEMAMAN. Kalo sape2 yang dtg ke TRG dari Kuantan tentu akan perasan ada Gerbang sempadan antara Kemaman+Kuantan... Selepas gerbang tu sikit, ada berderet-deret kedai keropok lekor n WARUNG AZIZ SATAR y baru pon ada kat situ.. Tapinya lagi femes y dalam KUALA KEMAMAN ni.. sbb ada feel.. eheheheh.. Tp kan, act ada lagi gerai2 biasa y satar dia lagi best dari sini.. Kalo masuk Kuala kemaman ni.. memang ada banyak gerai2 kecik.. Yang tu pon best..

****

**

*
Mentang2 la dah bela MERMAID sekor.. Jadi nok kena belai2 sokmo la.. kalo x merajuk..

Sebelum pergi ke Warung Aziz Satar tu, lepak2 tepi pantai dulu... Belai2 mermaid..

~ THE END ~

---> Ada satu warung yang sgt2 femes n artis2 slalu la kesitu.. lya baru sekali jejak situ sbb slalu full.. xde tempat.. nama je org kemaman.. tp nk merasa pon x sempat agi.. hahahahhahhaa... Nama aper erk warung tu.. ?? Tp mmg femes ler!!

30 comments:

mamalieyna said...

herm..lama tak jejakkan kaki ke terengganu tu, bila la masanya nak ke sana ye, sedara mara takde, kwn2 pun takde..harapkan kalo nak bercuti jer..

*sedap eh..teringin pulak ni! ^_^

*wah2x..belai2 mermaid ye asya..hehe..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

cedap...cedap.. :P
pernah try otak2 aziz satar, kebetulan si aznil nawawi pn de situ..
tp yg salu pi kat otak2 che wan la.. ramai gilos org time cuti.. de kena mengena gak ngan my hubby owner die tu..

zue @ annaleeya said...

sedapnyer sata dgn otok2 tuh lya... ari tuh mase balik kemaman tok dang nok gi makang kt kuala kemaman nung... terliur pulok tgk...

alyyani said...

warung aziz satar ni artis tu ke? penah makan satar kemaman. sgt sedap! kalau mkn kat sini rasa kelapa je lebh. muak bila makan.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Lily x pernah lg mkn otak2..
Tp dgr org kata sedap..
nk kena cuba gak nih..

Syg sgt Asya kat Mermaid tu yer..kena belai sokmo ler.. :)

LYaFRINA said...

mamalieyna :

haa.. meh la coti2 malaysia...ish..lya ni pon kawan aper?? hheheehe.. meh ar..blh blnje mkn ..

-----------------------------------
♥Leily|Ummi Alya Husna♥:

o ye k??? xde ambik gambo curi2 k?? uishh..lya ni dop pernoh jumpa artis pon lg kat kuala ni.. tp ada 1 gerai y artis slalu pergi tu.. sllu la full.

-----------------------------------
zue @ annaleeya :
alaberat doh.. zue kna balik sini ar next week.. blh merasa..

-----------------------------------

alyyani :

hhehehh.. xde la alya..kbetulan tu name awner tu aziz..jual plok satar.. tu y jd aziz satar tu.. mmg satar kat sini byk ikn, sbb tu best..

-----------------------------------

LiLy @ MumMyQiStInA :

lily..mmg kna rasa ni..mmg sedap.. mmg rasanya lain sgt2 dgn otak2 johor. jauh beza rasanya. lily, nnati ada msa ajakla hubby dtg trg.. blh kenal2..

stingray said...

pernah makan tak satar yang orang jual naik basikal??

LYaFRINA said...

stingray :

SEJAK DR KECIK G.. SLALU BELI SATAR Y ORG JUAL KOT BASIKAL TU.. SEDAP.. Y TU LG BEST KAN... DULU2 SLALU LA DIA ROUND KAT TMN PERUMHAN NI. HARI2 BELI.. TP LENI LAMA DOH DOP NAMPOK.. MYBE, DIA DAH XLARAT.. BYG AR..SY START MKN SATAR TU SEJAK DR SKOLAH RENDAH G,... NI UMOR DAH 25... LAMA TU

Fieza79 said...

fieza g trengganu bln 7/2009 ri tu...tp xsinngah pon beli otak2..dgr pon dh rs sdp la lya...

Zaidah said...

zai suka otak2...kat johor nie ade otak2 JBlah yang glamer...yang lain tak tahulah zai...

Ain said...

kena singgah nie.....

mana asha, dia janji nak belanja.....

hahahha.....

lya, ain pernah makan otak2 johor masa peknenkan danish, tak sedap langsung sebab isi dia rasa cam sosej....huhuhu....

fazilzura said...

sata & otak2 mmg wajib beli kalau daku balik ganu kite..

mmg harus le singah beli .. sgt2 le sodap .. penuh dgn ikan

LYaFRINA said...

Fieza79 :

YE K?? NANTI KALO DTG, CALLING2 LA YER...

-----------------------------------

Zaidah ;

TAP OTAK2 JOHOR 100% BEZA DGN Y TRG.. LBH FRESH.. ZAI MSTI RASA SNDIRI.. DTG LA SINI.. BEST SGT2 OTAK2 NI.. SIYES..

-----------------------------------
Ain :

HAAAA.. DTG AIN.. UWAAA... ASHA.. DIMANA???? ASHA DISITU.. HEHEHEHEHE.. KALO DTG SINI GTAU LA..LEH KUMPUL SAMA2.. BEST JUGOK TU... ASHA BELANJA SATAR...LYA BLANJA OTAK2.. K GUANE???

YE LA.. OTAK2 JOHOR MMG LAIN SGT2.. JAUH BEZA KN... Y TRG FRESH!!

-----------------------------------

fazilzura :

BETUL TU... MMG BEST, SBB PENUH IKAN.. LYA Y DUK SINI PON X JEMU2 MAKAN..

Siti said...

Lya ni kan..nak kena babab tau..nasib baik blk ktn dah mkn..tapi mak da gak ckp..sata kemaman lg best...eh..next timw balik nak gi kemaman la..siti contact lya yer..hahha..leh lya bwk tempat ebst punya.

LYaFRINA said...

SITI :

heheheheh..bereh2x.... kalo balik dtg sini eyh.. n calling2x la... lya bawak siti g tmpat y best.

Mama Hanim said...

penah makan gak dlu2 klu jln2 gi teganu.. mmg sedap tp skang duk kedah ni dh lama x merasa la..

LYaFRINA said...

MAMA HANIM :

haaaa..kena la merasa ni kalo dh lama tinggal...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

kiter tak pernah makan otak2 rasa cam nak try gak..sedap ek...nampak cam menyelerakan jerk

sirna said...

otak-otak memang selalu makan sebab saya mmg org johor tapi sata tak pernah try lagi---macam lazat je, nanti bolehla cuba

LYaFRINA said...

Anje a.k.a Mama_Aqish :

haa..mmg harus rasa.. rugi anje kalo x merasa.. hehehe

-----------------------------------

sirna:

tp kena rasa y trg... otak2 trg lain dgn johor.. xsama.. sgt2 lain.

~aSHa~ said...

sedap ke otak2 dan satar tu??


ehehehe soklan mcm tak pernah merasa...cis...

asha pun selalu singgah situ..tapi ada tmpt lain lagi best...nama kedai tak tau...ermm tapi atas skit dari azis satar tu la....

.cikfasya.(◕‿◕✿) said...

fasya suka mkn satar lg kalo banding ngn otak2..otak2 ni pedas sikit kn..

kella said...

oh lya!! ku suka sangat ngan sata!!

*tgok muka lya sekali lagi, adusss aku cam kenal la dia nih!*

ufff..

AngahSayang2314 said...

wow bestnyer....makan2 yer... hehehehe seronok tengok keluarga bahagia nie..happy2 selalu

Ena said...

betul tu lya.. memg best giler satar tu.. peberet hubby ena tu kalau balik kg.. kpok pulak kalau dapat kopok yg baru pas nagkat tengah panas.. ngapppp.. wawawaw.. mabeles sungguh la..

rynas said...

dulu tk reti makan sata ni. kwn bawakan dr kampung. sekali makan...i like!!!

Bro Framestone said...

otak-otak memang sedap.. tp kat sinie susah nk jumpe.. harap time bulan pose je

BroFramestone Blog

Ain said...

wah, nampaknya asha tak pernah sampai lagi....

ujung bulan ni kita lepak situ nak?....

korang berdua belanja....hahaha...

LYaFRINA said...

aSHa~ :
hahahah..padahal kat rumah dia tu.. blh siap tnya plok.. mmg la. act kat gerai2 lain lg bestkan??/

-----------------------------------
cikfasya.(◕‿◕✿):

waaa.. i like otak2..sbb suka mkn perencah dia tu.. best!!

-----------------------------------
kella :

omg... kenal?? dimana? mcmnana?? alamak/... malunyer..

-----------------------------------
AngahSayang2314 :
harap time2 cuti gini j anagh nk spend time.

LYaFRINA said...

Ena :

lya suka otak2.. kalukepok lekor tu.. mmg best..lya pon suka

-----------------------------------

rynas :

waa..sgt2 best sata ni..

---------------------------------

Bro Framestone :

bro kt sana otak2 sama k dgn y trg??

-----------------------------------

Ain :

asha sajer j ain...
dia dh biasa pegi tu.. bereh ain.. siyes k ni??? i blnjer!!

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (73) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)