Wednesday, May 26, 2010

Saya Sakit... KELMARIN

Salam.. selamat pagi semua.. Kelmarin sori ler coz x b'update.. Saya ada la draft sikit2.. Tapi x publish sebab dah xlarat sangat2. Kelmarin saya x sihat. So, MC mengejut. Sebab dah x larat sangat2x.


Pada asalnya, pada malam tu saya sesak nafas & sakit dada. X leh nak bernafas. Fain nak bawak pegi emergency room malam tu jugak. Tapi saya xnak. Sbb confirm kena warded. Itu yang xboh tu!! Last2 saya ttido sambil duduk.. Sebab, kebiasaanya, kalo saya sakit dada mmg x boleh tido tlentang.


Ni mungkin salah 1 puncanya.. Malam tu, saya makan labu air banyak sangat. Saya x ingat plok, dulu saya pernah kena mcm ni lps makan labu air. Mybe sebab labu air ni sejuk. Hilang nikmat utk saya menikmati makanan.

Dan 1 lagi... siang tu, masa time rehat saya makan tempoyak punyalah banyak.. Selain tu siap makan Gulai Tempoyak Ikan Patin. Memang sedap dimakan, tapi berbisa untuk saya. Sebabnya silap saya gak atas kecuaian sendiri, saya x ingat saya makan ubat. X lama lepas tu, memang saya dah rasa mabuk2. Tapi cuba bertahan, smpai habis time kerja.


Dan kelmarin... Sebab dah sakit... kemana lagi kalo x ke hospital. Selain sebab sesak nafas... Tangan kanan saya still sembab/bengkak..
*
*
*
*
BALIK JER.. SAMBUNG TIDUR... SEMPAT BLOGWALKING SKEJAP JER.. SEBAB KEPALA PENING!!!

26 comments:

sarah shafie said...

smoga cpt smbuh..

Ena said...

la.. kesiannyer..

lya, kalo tak sihat rehat je la.. kesiannye.. makan ubat yeh!..

jgn ler makan mende2 tu.. sejuk + berangin kan!.. memg sedap di makan tapi? huhuhu.. so, pas nie klu teringin rase je la sikit.. tapi jgn makan banayak2.. susah hati je ena bace n3 nie tau..

take care ye!

LYaFRINA said...

sarah shafie :

tq..sgt2 hargainya

-----------------------------------

Ena :

thanks ena... sgt2 hargainay. itu ler nk rase sikit,, dh tbanyak rasa plok...

~aSHa~ said...

siannye dia tak leh makan ikan patin sesuka hati...dah la sedap tu..
takpe takpe lya..nanti dah sihat..kita pulun makan betul2...

sihat2 ye..jaga kesihatan..jgn keje kuat sgt

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sian Lya..
Semoga cepat sembuh yer..!
Jgn lg lah mkn benda2 mcm ni..
Mmg sedap di mkn..
Tp kesihatan kena uatamakan..
Byk kan berehat yer..
Take Care!!

LYaFRINA said...

~aSHa~ :

itu la sha.. hilang nikmat.. blh j nak makan.. dgn syrat.. kalu nk makan ikan patin tu..pastikan bebas drp ubat.. pandai2 ler... tp labu air tu,, mmg dok leh..

-----------------------------------

LYaFRINA said...

LiLy @ MumMyQiStInA :

Tq lily.. sgt2 hargainya

zue @ annaleeya said...

patut ler sunyi jerk.. ingat sajer cuti... nih dah ok lom????

lenkali nak mkn kene beringat tau lya... ubat dgn durian mmg bulih mabuk.. tempoyak tuh kan durian gak... sib baik tak ape2...

take care bebeh!!!

Zaidah said...

lya cepat sembuh yer...beringat tau lain kali nak makan tu...klu dah sakit..lya jugak yang menanggunyer...jangan lupa makan ubat...

fazilzura said...

lor .. x sihat ke?
sian nye dia..

tu cm nk kene gastrik teruk tu ... jaga kesihatan tau ..

AngahSayang2314 said...

lailaaillauwah..... cian ngan alya.. ingatkan kenapa la.. pelik gak macam tak caya jer alya tak update blog angah pun buat tak tahu jer la rupa2nya alya sakit.. ya allah kalau angah ada dekat ngan alya angah dah datang dah jumpa alya.. tapi sayang kita jauh kan???

angah harap alya cepat sembuh amin....

** ingat pantang larang kena jaga lain kali tau tapi kalau nak rasa bole jgn banyak2 cianlah ngan diri sendiri,asya & fain INGAT!!!!!****

sirna said...

lya dear..be strong k..pasni kena pantang makan sikit ya...makanan berair sangat jgn ambil, takut komplikasi heart failure...dan, jgn lengah pergi hospital kalau rasa sgt2 lemah, better now than late, ok, semoga cepat sembuh, dan makan ubat ya=)

Fieza79 said...

lya dh tahu efect nye nape ambik jugak makanan tu bagai...
kan dh sakit..len kali beringat tau..

LYaFRINA said...

TO ALL :

tenkiu very2 much atas semua kata2 semangat tu.. sangat2 hargainya!!!

AYU said...

rehat banyak2........jaga la makan tu ye...awak tu byk pantang larang nye..hehehe..sian lya

az rina a.k.a jaijina said...

mu tak sihat ye, kesian plok..aku malam semalam pon sakit dade gop..dop leh tido..

dah lame tak kene athma, tah macam mane plak bley kene ni..

btw, get well soon..

'NuReeN' said...

lya jgn mkanan yg boleh memudaratkan kesihatan kalu nk mkn jgk mknan yg sejuk2 ni mkn ckit jerr tau sekadar merasa..

LYaFRINA said...

TO ALL :
mekasih sgt2.. sgt2 hargainya.. rina, mu pon jaga r diri molek2x.. asma tu pon bhye gop..

LisaVsKhusairi said...

ISK..LYA NI...PESAL LA PEKENA LABU AIR..MMG SAYUR YG PLG BISA UTK SEGALA PENYAKIT...HUHUHU...MKN MMG SEDAP...TP PAS2 BARU LA RASA PENANGNNYA KAN..PER2 PN SEMOGA CEPAT CHAT N OK...

LYaFRINA said...

LisaVsKhusairi :

tu r lisa.. syok sgt mkn..smpai dop ingt... apa2 pon..tq yep.. sgt2 hargainya

Mama Hanim said...

byk2 rehat lya..take care ye..

LYaFRINA said...

Mama Hanim :

tq... sgt2 hargainya

Ain said...

ain pernah kena kes macam lya nie....

sampai terpaksa tido sambil duduk kan....

ain paling pantang makan nangka, memang teruk la akibatnya.....huhuhu

LYaFRINA said...

Ain :

samala ain.. xleh gak makan nagka.mulala...

rynas said...

ala ciannya Lya..
skang dh ok ker? take care yer...
jgn makan lagi benda2 sejuk dan berangin. labu air tu berangin tuh

LYaFRINA said...

RYNAS :

thanks.. sgt2 hargainya

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (139) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (62) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Birthday (49) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) Tempat Makan Best Di Terengganu (29) mama+papa+fasya (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) fasyafrinatraveltales (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Papa Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) mama+papa (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) TERENGGANU (1) de (1) fasyafrinavacationtime (1) ma (1)