Thursday, May 6, 2010

Senaman kaki kat KUANTAN

Ayuhhh..ayuh...kita gerakkan kaki... gerakkan tangan.. gerakkan badan...Gerak..geak..gerak khass.. Kita ke Kuantan... Act...1 Mei baru2 ni, pegi Kuantan.. Motifnyer....nak kesini

******

*****

****

***

**

*
hehehehehhe... Ni silap pamplate tu ar, sebab kat pamplate tu ada tulis SALE BESAR-BESARAN kat alamoda.. Saya aper lagi... macam gataiii je nak pergi.. Sampai2 jer memang penuh sesak org.. Wowww.. mmg sale giler2 ar. Alang2 beli la kain utk raya.. Kain baju melayu fain n kain baju raya utk dipakai pada raya pertama utk saya & asya.. Masing2 sepasang sorang jer.. Sebab kain pasang y sedia ada hadiah birthday dari ma Fain n Fain trus proceed utk pakai raya.. Macam tahun lepas.. Pemilihan kain still ikut trademark y sama, just beza skit.. Awal sgt ke beli?? Rasenya dah ok.. Sebab nanti x pening kepala dah siap prepared awal2.. Lagi pun taylor tu, ambik jahit baju utk raya smpai bulan 6 jer.. Ok daa tu. Tema tahun ni...jeng..jeng...jeng... (tunggu raya yer).

***

**

*
Lepas bersesak-sesak dalam alamoda tu.. Cuci2 mata kat ekspo depan alamoda tu.. Mmg slalu ada kat situ.. X beli apa2 pun..just cuci2 mata.. Senaman kaki katakan.... Selepas tu..kita org terus gerak ke East Coast Mall.. Pon cuci-cuci mata.. Best gak tgk mcm2 ragam manusia. Tp hari tu..punya la ramai.. mmg sesak dlm mall tu.. semuanya buat senaman kaki.. hehehheehehe...


Sampaila nampak Clown ni.. Asya terus terjam.. Tak takut plok dia ni.. Pahtu, masa clown tu nak bg belon..macam malu-malu kucing la plok .. Heheheheh..mcm2 stail..


Rehat2 jap.... DAN lepas tu pegi lunch kat Rasa Mas..



Hohohooo.. tengok gambar ni betul2... Pic y pertama tu..mulut ternganga.. Tahan lapar, tengok ayam poster panggang kat dinding... Pose ke dua.. mulut telan aitr liur.... daaa x sabar sgat tu.. meleleh air liur..hehehehehe

Ok..daa sampai.. Nasi ayam + ayam black pepper utk mama & papa... Dan asya, aiskrim vanilla.. Oloooo..ciputnyerrr nasi.. ehhehehe

Nasib baik kali ni..dia duk diam j.. xdela nak bagun k..nak tolak2 kerusi k..


Ishhh..anak dara i ni sungguh ganazzz... Dia asyik kacau apek tu... skit2 buat aucakk kat apek tu.. Rase cam kelakor.. Apela yang asya berkenan sgt tu??


Pose dengan mama pun mesti adaaaaa..... Tapi..sepanjang lunch tu, saya selalu diperhatikan oleh seseorang. Saya nak makan pun naik segan.. Terpaku dengan kecantikan senyuman tu...

*

*

*

*

*

*

*

*
Tu diaaaa.. Makan tak kenyang dibuatnyer.... (padahal x kenyang sebab nasi ciput sangat2..hehehheehe)

17 comments:

AngahSayang2314 said...

hahaha.. kelakar angah tengok alya nie ada ke lisa pandang lisa..kelakar tul la... so apa lagi shopping-moping la...kojernyer orang perempuan kan...

Fieza79 said...

awai nya shopping kain baju tuk raye nnt...
sedia payung sblm ujan..bagus tuh..
nnt xkelam kabot..

* psl accident masok paper tu mmg fieza slh sowg yg tlibat...da n3 sal inciden tuh..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Mmg kena sedia awal..klu time nk posa tu ramai dh yg x nk amik tempahan..Ktorg cadang nex momth baru p beli kain..

Pic Asya ngan papa dia tu sama jer posing diorg..hehehe.. :)

zue @ annaleeya said...

ishhh.... kite ke sane, dia ke sini plak... tuko2 plak lya eh.... heheh...

Zaidah said...

pagi tadik masa nak lif pun terfikir tak lama lagi pose...so dah blehlah beli barang skit2 untuk raya kan...klu musim panas mcm nie nak gi jejalan shopping pun tak larat...nak ikut lyalah...

mamalieyna said...

makan2..best! ^_^

*hikhik..sepesen si anak ngn si ayah! leh tertelan air liur ye..lapo la tuh! :p

ct_nurmarlissaa said...

haii..salamm ukwah dan pekenalann

Shida said...

shida pun dah bli baju raya utk kami ber4..hehehe..so,kita geng lah..tak awal sgt kot sebab taylor pun dah warning suh hntr baju awal2..hehe..kaler pe ek lya???jeng..jeng..jeng...

Ena said...

hehehe..

kemain lagi ekk!

ena lom beli apa2 lagi tuk rasye nie.. ntah bile la nak kuar soping ngan hubby..huhu..

seronok la tgk picture2 tu.. :)

Drama Mama said...

hahh awal jugak beli untuk raya eh. tapi good idea lah nanti takyah sesak2 and pening nak hantar tailor kan. nak beli jugakkk lahh!

http://twinkywinkystars.blogspot.com

fazilzura said...

mak aiii awal nye soping moping tuk raya..
daku pun dh beli bj raya , tp lum jait.. kene tmpah awal2 kang tempahan x di ambik.. susah ler...

Fieza79 said...

da tag n award utk lya..
ngan luper cek balek blog fieza tuh..

yaya said...

haha... lawak la. seronok tengok family akak. sgt bahagia. doakan saya dapat suami mcm akak. baik, penyayang, bertggungjwb jaga anak sama.. sy sgt takot kalau jodoh sy nnt jenis yang malas.. owh pliz xmau..

beba said...

saya pon nak tempah baju raya awal gak la tahun ni..huu..tak pon beli siap jek..taun lepas dah terkena..padahal dah hantar 3 bulan sebelum lagi..last2 yang tailor tu bagi cam costume witch adik saya kate..ampes..rugi kain tu mak mentua belikan masa dia ke indonesia..

taste asya chinese look la ni kot..hehehe.. :p

LYaFRINA said...

AngahSayang2314 :
hahahahahah.. dh pompuan.. gitu la angah..

-----------------------------------

Fieza79 :

sbb dh dpt warning dr taylor tu.. tp xpeah.. nnti xdela kelam kabut.. lg pon byk hal lg nk settle.. bju2 asya tu..

-----------------------------------

LiLy @ MumMyQiStInA :

btul tu.. kcuali bli y dh ready made..

tu la..kbetulan posing tu.. sama j kn..

-----------------------------------
zue @ annaleeya :

heheheheheheh

-----------------------------------

Zaidah :

btl tu zai..skrng skejap j msa... kalo tgu time pose..lg la xlarat zai.. sng settle awl2..

-----------------------------------

mamalieyna :

mmmmmm...

ank bapakkkk

-----------------------------------

LYaFRINA said...

ct_nurmarlissaa :

salam pkenalan.. dtg lg yer,, hopefully, happy disini..

-----------------------------------

Shida :

betul tu.. kita geng.. hehehhe.. senang kn prepared awl2.. nanti tgu beli bju utk ank j..

-----------------------------------
Ena :

waa..cpt2 ena...

-----------------------------------

Drama Mama :

betul tu.. sng htr awl2.. lya dh tempah semuanya.. jd dh bereh bab baju.. xpening2 lg..

-----------------------------------


fazilzura :

owhh..kat sini lak..suh antor awl2.. limit next month utk raya..

-----------------------------------
Fieza79 :

tq fieza.

-----------------------------------

yaya :

mekasih.. insyallah, nanti yaya akn jumpa someone tu... kalo ada jdh xkemana.

-----------------------------------
beba :

btul gak..mybe asya suka chinese look.. tp lya pon suka.. heheheh

btul tu beba.. prepared awl2..kan senang. xdela kecoh sgt nanti..

LYaFRINA said...
This comment has been removed by the author.

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (73) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)