Tuesday, May 4, 2010

Tarik-tarik tali...

Assalamualaikum semua..
Ok, N3 kali ni adalah kesinambungan daripada BREAKFAST DI SONSTAR KOPITIAM. Aktiviti di petang hari...Jom main tarik-tarik tali (ala-ala lagu Elyana tu...).. Opss..lupa nak bagitau... Main tarik2 tali tu main layang2 la...


Ni dia, round habis semata-mata nak cari layang2 ni.. Saja nak luangkan masa dengan asya. Last2 nampak gak layang2 kat salah satu kedai keropok (kepok) yang berderet-deret kat Kuala Kemaman yang ada jual layang2.. Act tempat lain pon ada, tp kebetulan tutup sebab hari Jumaat. Fain sibuk pilih layang2..Tak tau nak ambik yang mana, sebab semuanya cun2.. Colourful!!.. Dah dapat.... Cepat2 asya larikan.. hehehehehehee



Pada asalnya nak main layang-layang ni kat Monica Bay Beach je.. Tapi time tu ramainya umat manusia.. Jadi plan nak ke Cherating Beach ajer... Tapi last2 ke Chendor Beach.. Ok... Gud planning!! Posing itu..harus!

Time sampai tu... masih panas lagi.. So, rileks skit. Tunggu redup skit baru main tarik2 tali. Sementara  tu, harusnya asya jadi magsa kegilaan mama dia dgn fotografi ( kalo guna DSLR.. mmg cun gambo). Ooo..asya nangis tu, sebab nak pergi dekat air pantai..Last2 bagi gak dia sentuh air tu dgn tangan baru senyap.. Xpe... harus sokong sbb budak2 baru nak explore dunia.


Dan...lagi...

Dan..lagi...lagi...lagiiiiiii

ok... duduk dulu. Rileks2 dulu yer!! Asya byk2 bersabar yer.

****

**

*


Main tarik tali dengan papa...

Nice!!

****

***

**

*
Owh... kelmarin saya ada cakap pasal MERMAID kan.. Silala percaya.. Betul2 jumpa Mermaid Cun & seksisss lagi youuu!!

*

**

***

****

Taraaaaaaa......

Haaaa.. ini la duyungnya.. Duyung sekarang dah terbang di udara. So macamana?? Percaya tak??




Asya & her little mermaid

******
Lepas main tu.. Terus balik....

Tidak terhenti disitu.. sambung balik kat padang repi rumah..


Seperti biasa.. Sempat lagi asya memberikan pose yang baik gitu!! Mama suka...

*****

***

*
Ok..tinggalkan papa sorang.. Jom kita rehat dulu

****

**

*
Motifnyer... Nak tunjuk rambut asya tu.. hehehehehehe..
Ok..tata titi tutu..


---> nantikan xtvt di malam jumaat.. (hahahhahahahaaaaa)

24 comments:

zue @ annaleeya said...

lorrrrr.... ingatkn mermaid betul2 tadik.... chaitttt..... klu layang2 mermaid gittew, kt kuantan pon ader taw!!!! tipah tertipu la nih!!!! heheheh.....

wahhhh..... dah bulih dandan rambut asya tuh.... smpan pjg lagik lya, mesti chumel....

Fieza79 said...

1st cumel si kecik tu ngan pink kaler gitu...
pnjg xtvt dr pg smpai ptg lg..siap jmpa mermaid tu..huhu tertipuu
anyway tumpang enjoy skali..

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

asha comey.. mama die sibuk snappy2 pice.. tak sempat asha nk posing betul2.. hehe~

Zaidah said...

zai rasa asha baru aje trasformasi dua tiga bulan lepas...jap nyer rambut nyer dah panjang....tapi tak ape..bebudak pompuan memang suka kalau dipakaikan mcm tu...hehehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

oooo itu mermaid dia..wekekke..cute!

ari tu kami ke cherating beach
lawa kan? suke la..

pantai chendor kat area tu gk eh?

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tanteknyer mermaid Asya tu..
sonok tgk Asya main..
Nnt nk bawa gaklah Qis main tarik2 tali nih..hehehe..

Comel jer Rambut Asya tue..
Rambut Qis blum blh lg dibuat cam tu..
Seciput jer rambut dia.. :D

Mak Su said...

maksu nampak ada budak tocang dua menangis...alalalal, jangan nangis ya....

mamalieyna said...

cantik rmbt asya! ^_^

waaa siap ada duyung terbang la skrg ni eh..hehe..advance! happy la asya tu! lamanya tak main layang2..teringin sngt! 1 day nak la..best if dpt main kt tepi laut camni..kan..!

LyNn HaMzAh said...

suka la asya sebab mama ngan papa bawa gie main layang2...hehehe...yg penat dah tentu la papa asya kan...

Siti said...

comel rambut asya ikat gitu yer...eh..seksi layang2 tu..haha

dalila said...

terror la asya ni dh pandai tulih nama sendiri..hehehe..sonok yer main mermaid tu..cam real jer mermaid terbang..

LYaFRINA said...

zue @ annaleeya :

kih..kih..kih.. gimik katakan..

mmg nk simpan pnjg.. msti comel..mcm2 stail blh buat..

-----------------------------------

Fieza79 :

heheheheh.. gimik jer...
hari cuti.hrus penuhi dgn xtvt..demi ank..

-----------------------------------
☺[ai][sUmi]☺Chan :

mekasih... itu la..dh mama ni kemaruk sgt.. x sempat asya nk posing betul2.. hehehe

-----------------------------------

Zaidah :

betul tu zai.. bru j bulan lps potong rambut.. skejap j pnjng.. budk2 kot..

-----------------------------------

rose --{@ ibuRafiq @}-- :

yezzaaa...itula mermaid y penoh kontroversi tu.. hehehehee.. rose kalo dr kmn ni, jmpa pntai chendor dulu..jauh lg nk k cherating.. betul2 lps pintu gerbang smpadan kmn/kuantan

LYaFRINA said...

LiLy @ MumMyQiStInA :

haa..lily, msti qis suka main lyg2..skrang ramai y main layang2...
xpe..nanti bila rmbut qis dh pnjg blh la ikat mcm2 stail..

-----------------------------------

Mak Su :

ahhaiiiii... budak itu mnagis mau terjun dlm laut...

-----------------------------------

mamalieyna :

mekasih..

haa.. dh makin advance.. apa lagi ena, nanti cuti main la layang2 dgn ayep..msti teruja punya.. lg pon, kat sini ramai y buat xtvt main layang2.. seronok.. lgi2 layang2 skrang mcm2 design n colourful...

-----------------------------------

LyNn HaMzAh :

hehehe..semestinya..papa asya la y t'over penat..

-----------------------------------

Siti :

mekasih.. try peseng baru siti.. sib baik sng j nak ikat.. duk diam j..

-----------------------------------

dalila :

heheheheh.. asya pandai rosakkn tulisan tu jer.. dia pijak2.. heheh

-----------------------------------

AngahSayang2314 said...

hahaha duyung bole terbang ke udara tak pernah di buat orang la alya nie kekakar angah baca.tapi cute asya tengok dia seronok

Bro Framestone said...

bestnye huhuhu

erm bila la bro nk rehat2 cam nie ek

BroFramestone Blog

LYaFRINA said...

ANGAH :

hehhehe.. duyung dah maju k depan..

-----------------------------------

BRO :

bila mau kawin bro??? nanti ada ank blh la buat xtvt mcm ni..enjoy tau

LYaFRINA said...
This comment has been removed by the author.
Ain said...

cantik la rambut asha dandan camtu....

teringat masa ain kecik2 dulu, muka suka ikat rambut camni....

kella said...

Lama tak main layang2, dulu kecik2 dekat pantai selalu maik..

Lya, muka lya ni cam familiar je.. cam pernah kenal je.. cam pernah jumpa je.. pernah ke eh?

musykil jap!

LYaFRINA said...

AIN :

heheheh.. ain..ikat la rmbut sarah gitu.. cute n kemas j

-----------------------------------

KELLA :

tu la..layang2 dulu2 lain..simple jer..kalo beli pon murah jer.. skrng dh makin canggih.material pon ok.. harga pon,...melambung..

OMG.. yer k familiar?? alamak jumpa kat mana?? kella org mana ni??? hehehehhehe

kella said...

orang pantai timur.. teganu, kelantan, pahang, semua related!
perak, n9 pon boleh Lya.. pilih mana yang terkena!

Ena said...

rindunye kat kg halaman.. ade pantai, jeram, air terjun, air panas.. haishhh!! jeles la.. huhu

nak watcamner dah pilih kehidupan di bandor camni.. kene la hadapi dengan tabah kan!..

tak pe la.. cuci mate & bayangkan aje tgk gambo2 dan keseronokan kat sni je la.. hehe

shi3la said...

sukernyer ader anak pompuan kan..bley carik baju chantek-chantek..bley dandan ikat rambut macam-macam..bley main make-up2 ngan anak...bley masak-masak ngan anak...wahhhhh besnyerrr...

LYaFRINA said...

kella :

waa.. yer k??
lya duk kemaman ni...

-----------------------------------

Ena :

heheheh..biasa ar.. y duk kg nk k bandar.. y duk bndar nk ke kg... semua xpuaskn??

-----------------------------------

shi3la :

itula..mujur tuhan makbulkan.. sbb ini la satu2nya ank lya.. pnawar duka...

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)