Tuesday, June 22, 2010

Candid Asya... Ada style laaaa

Salam semua... Mula2 x nak publish.. tiba2 nak gak publish.. Eyhhh x jadi.. Tiba2.. Dah publish ni pun. Kalau org dah boring sori erk.. Tiada apa y lebih indah melainkan posting cerita + pic tentang anak y dikandung kan??? setuju x para ibu2??

Time ni kat Kuantan Parade, nak bersantap selepas menyusuri sg.kuantan tu---> http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com/2010/06/kuantan-river-cruise.html

Kat food court kuantan parade.. Mujur ada tempat asya menakalkan dirinya..Kalo tidak susah wei nak makan. Tapi pilih meja tepi dengan PG ni.. Xleh kalo duk jauh2.. Bahaya weiii.. Apa2 pun anak harus diutamakan.

Lepas makan, round2 jap dalam ni.. Sampai ternampak mende alah ni.. Kita ni kemain xnak bagi dia nampak.. Skali dah nampak, riuh la satu mall ni. Untuk mendiamkannya... bagi la naik ni.. Act, asya nak main yang kat PG angin tu. Tp xre;a nak lepas, sbb bahaya.. Asya ni kecik lagi.. sekali orang langgar tunggang terbalik jadinya.

Lepas tu singgah kat Taman apa ntah nama.. Dekat taman teruntum tu.. X ingt dah nama aper. Time ni saya nak rest kejap. Sebab letih y amat. nak tidur, sementara tu Fain bawak asya main kat PG. Skali terbantut sebab dikacau oleh jurujual y suka paksa2 beli roduk dia tu. Tension gak time tu.. sebab saya ni letih y amat. Xkan x nampak lagi org tgh tdo, siap seat buat jatuh lagi.. Ni p main ketuk pintu, suh buka pintu.. tension wei!!! Nasib baik saya ni jenis x pandai nk marah2 n makin hamun.. Kalo x,, habisla kena basuh.

Bila dah terbantut.. nak rest pon x dapat, saya pun mulala ambik pic candid asya. Lagi bagus!!! Kualiti x ok.. Sebab main zoom jer.. Lepas tu, terus balik..

I LOVE U

---> Hari ni ngantuk mata sangat2..

35 comments:

makdara terdiva said...

alololololo comelnye dieeeeeee...

pic yg ats skali tu ade ciri2 top model..haha

mummy_ayu said...

seronok kan snap pic kids nie...mcm mcm aksi..pelbagai pose..

mummy_ayu said...

seronok kan snap pic kids nie...mcm mcm aksi..pelbagai pose..

mummy_ayu said...

seronok kan snap pic kids nie...mcm mcm aksi..pelbagai pose..

mummy_ayu said...

seronok kan snap pic kids nie...mcm mcm aksi..pelbagai pose..

mamalieyna said...

betul3x..takkan pernah jemu tau..tempek la byk mana dan sokmo2 pun..suka je layan..^_^...pd yg tak suka tu, maybe something wrong lah...layan gambo anak2 best tau..tenang jiwa! ^_^...

kiut la asya in pink! ^_^

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alololo..Tomeinyer Asya in Pink..
Takpe lah Lya..letak byk2 gmbr Asya pon tak pe..Lily pon slalu jer posting letak gmbr Qis..Mmg Xkan pernah jemu.. ;)

Lily pon x suka gak ngan jurujual yg suka main paksa2 tu..X Nmpk ke org tgh rehat..tido..nk gak ketuk2 pintu..klu org mmg nk beli..x yah paksa kan..org akn beli gak..

Aleeya said...

bestnye nengok asya menunggang ape tuh namanye, bear eyh...rasa nak ikot tunggang sekali heheheh

~aSHa~ said...

besar dah anak dara ni...bila leh kawan2 dgn kakak maisarah ni?

zue @ annaleeya said...

betul tuh... setuju sgt.... mmg tak boring klu citer bab anak2 nih... klu org lain boring lantakla kan...

comei asya pinky lagikk...

LYaFRINA said...

@makdara terdiva

tq diva...

LYaFRINA said...

@mummy_ayu

betul tu.. keseronokan y x dpt dikatakn.. kalo dlm folder tu..penuh pic ank jer

LYaFRINA said...

@mamalieyna

betul tu,, tenang jiwa,, pic ank lg bagus kan.. dosa pon xdpt. at least ada kenangan utk dia tgk nanti

LYaFRINA said...

@LiLy @ MumMyQiStInA

betul tu lily,, stuju sgt2...
posting pic ank sgt mgenangkn jiwa kn..

itula lily..lya sakit hati sgt time tu..dh la lya letih lagi.. seharian di spital..mmg letih. ingt nk tdo skejap.. skali dtg..kacau program.

LYaFRINA said...

@Aleeya

hehhehee.. btul la bear.. bear bgerak..kalo kita naik..mmg jd phatian.

LYaFRINA said...

@~aSHa~

itula.. bila kita mau jumpa2 lagi ni..bwak ank skali.

LYaFRINA said...

@zue @ annaleeya

a ah..kalo org nk bosan tu,,biar j la kan..y pting kt HAPPY!!

Fieza79 said...

btol tu Lya...mmg ptt la kita bangga2 anak yg kita kandung kan...? takpe2 da je pic publish je...mmg suke tgk Asya tau...!

drpd kita wt n3 merapu meraban bek wt n3 sal anak lg bermakna...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

cutenye

mmg bergaya abis..:-)

~This is ME!!~ said...

asya ni ble jd model la.. fotogenik tol.. pndai posing2.. comeiiii....

Zaidah said...

BESTKAN LAYAN GAMBAR ANAK2....SERONOK AJE...MEMANG PANDAI ASYA BERPOSING...SEBAB MAMA DIA SELALU AMBIK GAMBAR..

kella said...

amboi.. lya! sangat pandai dia bergaya! mahu jadi model kah nie..
model muslimah boleh kut ni.. :)

AngahSayang2314 said...

pandai fain jaga anak sejuk mata memandang suka angah tengok dalam pic tue lya mesti senang tengok kan fain jaga??

az rina a.k.a jaijina said...

betulx5, aku stuju..mmg kalau buleh hari2 nak publish anak aje, hehehe..lantakler kan..

mmg sah si asya ni suke maen PG..leh jadi duta PG ni, huhuhuhu..

LYaFRINA said...

@rose --{@ ibuRafiq @}--

hehehhehe.. tq..
semua kanak2 cute belaka..gaya dia org mmg mhiburkan hati.

LYaFRINA said...

@~This is ME!!~

hehehhe.. tq..

LYaFRINA said...

@Zaidah

pgaruh mama dh tu.

LYaFRINA said...

@kella

ermmm..jd model mama n papa je la... cita2 asya doktor kot.. sbb dia nk rawat mama dia

LYaFRINA said...

@AngahSayang2314

alhamdulllah angah. dkurniakn suami y sgt2 pndai jaga asya.. lbh drp lya.. serius.. naluri fain lagi kuat.. dia tau aper y asya nk.

LYaFRINA said...

@az rina a.k.a jaijina

itula..lps ni..dlm sehari msti post ttg ank kn.

Mama Hanim said...

asya mmg cute spt sokmo..hehe..

mmg best layan picca anak kan..

Ain said...

chumelll la asya pakai skirt nie....

sesuai dengan dia...

LYaFRINA said...

@Mama Hanim

tq mama hanim..
itula..perangai ank2 ni slalu mhiburkan hati

LYaFRINA said...

@Ain

mekasih ain

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

yup ada stail leh jadik model cilik ni...tomei2

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)