Tuesday, June 15, 2010

Fatisha Mushroom Garden Cafe

Hi hi hi... Act, minggu lepas abang dari KL balik Kemaman. So biasala kita org berkumpul makan ramai2. Biasanya saya la kepala hok pilih restoran tu. Kali ni saya suggest untuk cuba di Cafe baru ni. Dalam 2-3 bulah dah b'operasi kot..(atau dah lebih).. Cafe ni mmg selalu full, jadi petang2 tu k.long dah siap booking meja. Kalo x... x dapat merasala. Sebab sebelum ni, mmg dah ada plan nk ke sini tapi selalu full.


Cafe ni terletak di Kemaman, Terengganu. Dekat jer dengan rumah i.. Mybe saper y x biasa susah sikit nak cari sebabnya cafe ni berada di dalam kawasan perumahan Gong Pauh. Apa yang specialnya Fatisha Mushroom Garden Cafe  ni... Dia punya suasana A+++++++ (mmg sgt2 santai & best). Selain tu kat cafe ni just sediakan masakan Western Food & b'asaskan Cendawan. Dan y pasti kesemua masakan y b'asaskan cendawan itu dibuat sendiri hasil tanaman cendawan milik cafe ni yang ada bersebelahan dengan cafe ini. 

Ni permandangan Cafe dari hadapan. Yang pasti pic ni diceduk dr FB milik Cafe ini.. Dah mintak permission ok!!!.. Errmmm rasanya pic ni masa awl2 pembukaannya, sbb skrang ni deko dia makin cun + luas cafe ni makin besar.

Ini dekorasi dlm cafe ni. Cantik kan?? Asya asyik nak datang kat kolam ni la, nk tgk ikan.. aiiii..nak makan susah.


Dekorasi di bahagian depan cafe.. Dekat kitchen cafe ni pon sgt2 cun..

Ok..jom tengok antara makanan yang disediakan :

Tortila Wrap... Ermmm x cuba lagi. Coming soon la.

Cendawan Goreng.. K.long kate cendawan dia ni best, malam tu, x ingt plok nk m'getest

Antara menu PIZZA y disediakan.. Ada byk lg ok..

Panne Pasta

Yang ni Asya punyaaaa... Kentang Goreng y dibuat sendiri oleh Cafe ni.. Bukan segera2 ok.

Ini jer hasil snap'pan saya.. Org penuh beb!!!! Bila tgk dekorasi cafe ni, msti ramai y ingt harga makanan kat sini mahal kan?? Opsss tidak sama sekali.. SERIUS... Harganya sama dengan tempat2 western food y lain. Dan Lamb Chop kat sini mmg best sgt2 sbb dia bakar n y pasti... Lamb Chop + Chicken Chop besor bapok!!.. Harganya pula sama jer dengan tempat2 lain y biasa sy makan sebelum ni. Sgt berbaloi-baloi.

Dan apa y special lagi, minuman kita bebas nk ambik berapa banyak pon. 20x ke...40 x ker... Harganya just kira atas jumlah gelas y kita guna. Contoh seramai 10 org menggunakan 10 gelas. Jadi just kira harga utk 10 gelas sajer..walaupun kita dah tambah air lebih drp 20 gelas k.. Aiiii melampau la kalo ada y skali minum 20 gelas.. X ke buncit???

Apa yang pasti pada malam tu, total kt orang makan y seramai 10 orang hanyalah RM130++.. Padahal kt order 8 plate lamb chop & 2 plate Chicken chop grill & Crispy, termasuk minuman lg sebanyak 10 gelas..(kt org minum bpuluh2 gelas..kah..kah.kah... segala jenis air kt cuba..Oppssss.. bukan i ok.. ank sedara i la tu).. Dan pelbagai hidangan sampingan lain lagi. Sgt berbaloi-baloikan.. Act2..mula2 kt org target harga mesti RM200++..

Time nak balik dah... sempat lg asya merenung ayam pusing ala2 Kenny Roger Roaster ni..

Errmmm... untuk maklamut lebih lanjut meh join FB cafe ni--->

Atau hubungi pihak Cafe ni untuk sebarang info :
017-8995189


----> Asha.. u mesti try kat sini. Kalo nak kesini roger2 la k.. I kasi plan baik punya !!!
---> Saper2 y datang ke kemaman..jgn lupa singgah sini yer!!!

33 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tmptnyer mmg cantik & menarik..
Harga pon ok kan..blh minum sbrp byk lg..
Mmg berbaloi2 la harga utk 10org mkn..
Menu2nyer pon nmpk sedapp..! :)

LYaFRINA said...

Lily :

betul tu,,tmpat dia mmg superbbbb plus dgn kos y sgt2 bbaloi..

Ena said...

rajin sungguh kowang ni p jenjalan cari makan kan!.. hehehh.. syok woooo.. ena memg suka makan mushroom.. tapi jauh la pulok nak p sane.. nanti balik kg iktu jalan sane leh la p makan kan!.. :)

LYaFRINA said...

Ena :

heheheh.skala skali bkumpul ena.. bkn senang tau.. kalo x time raya la bru bkumpul.. ermm.. kalo lalu kmn.. meh la singgah sini.. blh tgk skit si cute ena.

Fieza79 said...

tempat nya pon dh cantek....makanan nya pe la lg kan Lya?
mesti special sumer menu yg berasaskan mushroom ni...

ghajen lya jenjalan cari makan..tempat best lak tu layak masok jalan2 cari makan..ke dh masok tv lya?

LYaFRINA said...

Fieza79 :

hahahah.. masuk tv.. ada2.. tp tv y dirakam sendiri dgn kamera.. bila pasang tv..kira masuk tv la kan???

az rina a.k.a jaijina said...

sius beb aku tak tau yg gong pauh ade restoren macam ni..

kat celah manelah gong pauh tu? nape aku yg dok gong pauh ni tatau pong?!

fazilzura said...

oh ado yek rest gini kat kemaman ?
selalu jgk g kemaman cz singah umah makcik (now makcik dok madinah).. tp x pasn plak ado rest gini..

lawo betul ..

amboi, siap snap sume mknan .. sabo jeler .. sib baik zr dh kenyg

LYaFRINA said...

az rina a.k.a jaijina :

eyhh mu duk gong pauh k?? dkt wei rmh kita..kat dlm tmn perumahan tu. nanti mu balik..mu tnya j org..smua org tau..sbnarnya sng jer.. tp dop reti nok kabo.. lg pon cafe ni still baru lagi.

-----------------------------------

fazilzura :

ada.. skrang kmn pon dh makin nk advanced.. heheheh.. mybe tempat ni bru lg tu y rmai org luar x perasan..lg plok, cafe ni duk kat dlm kaw perumahan., tp y heran ramai plok hok tau tmpat ni.

Zaidah said...

seronoknyer...rajinyer korang gie makan....jeleslah...

zati said...

ngeh3x...arini trpanggil nk komen kt blog...biase2 komen kot ym @fb...biase skmo dok jdi plan klu nk mkn kt sni...hrp2 pasnie mjadi la plannyer...zti trtunggu2 Pn alyani nk blanja kt sni...ngeh3x...jgn mare ye Pn Alyani...

LYaFRINA said...

Zaidah :

heheh..rajin sbb org blanjer..

-----------------------------------

zati :

tula..mimpi mde ni?? bereh2.. roger2 la..bru2 ni dop jd bakpe aa?? dok ingt doh..kih,kih

zue @ annaleeya said...

lawo ar cafe nih.. klu balik kemaman, bulih la try...

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

memang berbaloi2 lah.... teruja plak nak mencuba :)

LYaFRINA said...

zue @ annaleeya :

zue.. harus try ni

-----------------------------------

♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥:

thanks dtg sini yer..

harus cuba.. berbaloi-baloii

~asha~ said...

eheheh siap ada pesanan penaja tu...

lya...cantiknye tmpt tu...romantik tul....mesti try ni..leh ar roger2 yu lepas ni ye..ehehe nanti ai sesat lagi...

kami dah byk kali pg restoran terapung tu..tapi tak snap gambo je....best jugak la...

LYaFRINA said...

~asha~ :

hehhehehe.. mmg cntik sgt2 sha.. meh la try... u roger2 jer.. semuanya dtanggung berehhhh...

o..dh pegi yer.. nape x snap2 pic..
sha..kat sini lg best..makanan pun best2.. harga pon lagi save.

Sis-Lin said...

betul2..sis dh sekali gi Cafe tu..siap tuan punya cafe bwk ronda2 1 ladang cendawan dia...hehehehe

mamalieyna said...

cantik, menarik dan buatkan i tertarik ni/..hehe..sure makanan pun sedaaap..sgt berbaloi regenye tu..! hope 1 day, dpt jejakkan kaki ke sana..tapi taktau la bila..huhu..

LYaFRINA said...

Sis-Lin :

owhh ye k?? org kmn k ni?? btuahnya siap dpt round ladang cendawan lg tu...
-----------------------------------

mamalieyna :

semuanta TARIK2.. hehehehhe.. insyallah..kalo ada rezeki smpai la..jgn lupa roger2 ok..

dyea irdina said...

esok blk trg..klu sempat nak singgah la..sedapnyaaaaaaaaa (nafsu orng poser)

LYaFRINA said...

dyea irdina :

OO..NK BALIK TRG ESK.. SMOGA SLMAT D SPNJANG PJALANAN.. BHATI-HATI D JLN RAYA OK...

KALO SEMPAT HARUSLA TRY DISINI..

Ain said...

kena pergi nie.....

menarik dan sungguh tertarik nak ke situ.....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

murohnye
kat kemamang ke? malam2 je ke buke?

LYaFRINA said...

Ain :
DATANG...JGN X DATANG AIN...

-----------------------------------

ROSE :

YESS.KAT KEMAMAN.. MMG MURAH J KAN.. BUKA START 3 PM KE MALAM.

AngahSayang2314 said...

wow alya macam sedap jer tengok tempat dia pun cantik & santai sekali mesti best kan????

LYaFRINA said...

AngahSayang2314 :

mmg best..sgt2 santai..rileks.. n sedap jugak..

Anonymous said...

Terima kasih atas positive feedback itu... Kami budak baru belajar, masih banyak lagi yang harus dipelajari... :)

Regards,
Zammil
Fatisha Mushroom Garden Cafe

LYaFRINA said...

Fatisha Mushroom Garden Cafe :

hehehehehe.. tp saya tulis semua tu adalah y benar2 blake... sbb mmg best,, jadi harusla di promotekan.. lg pon rmai lg y xtau kt kmn ni byk y special. Gud luck.. smoga terus bjaya & bejaya yer.. ckp2 tharu bila pihak cafe sudi meninggalkan komen disini.

Zack Zaifull said...

best ke? boleh try

tapi aku tak suka makan cendawan huhu

LYaFRINA said...

@Zack Zaifull

BEST.. BUKAN CENDAWAN J Y ADA.. DIA WESTERN FOOD..

Naemah Wahab said...

Nice review,maybe can try out this restaurant..ada no telephone tak?

will be in kemaman this week for my part tyme biz appoinment. naemahwahab@blogspot.com

Naemah Wahab said...

nice review dear.would like to try this restaurant.kebetulan mmg selalu dtg kemaman from kerteh for biz appoinments..

ada no hp untuk reserve table tak dear?

feel free to visit my blog naemahwahab@blogspot.com

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)