Thursday, June 17, 2010

I'm everything I am... Because u loved me!


You were my strength when I was weak

You were my voice when I couldn't speak

You were my eyes when I couldn't see

You saw the best there was in me

*
*
*
*
*
*
*


Pic ni tahun 2003 kot.. time ni umur 18 tahun. Muda remaja lagiii.. Masa ni saya study course architecrer. Tapi x lama lepas ni, saya jatuh sakit & lumpuh untuk tempoh masa yang lama. Terpaksa lupakan cita2 nak jadi arkitek. Terpaksa tinggalkan semua cita-cita saya. DAN time ni kerana emosi y x stabil & x leh terima kenyataan hidup, saya hampir putuskan hubungan dengan Fain. Tapi, alhamdulillah..kerana kesungguhan Fain, CINTA kami berdua terus MEKAR hingga ke hari ini. Dari dulu hingga sekarang, Fain x pernah tinggalkan saya & selalu bersama walau susah & senang.


---> angah la ni... sampai i pun terfeeling zaman2 dulu kala... hehehehee..

34 comments:

AngahSayang2314 said...

gelak dulu hahahaha kelakar la alya nie kenapa harus salahkan angah hehehe la tak salahkan tangkap cinton -cintan so apa lagi create la....

alya:yup kita sebaya angah ngah hubby pun sebaya

LYaFRINA said...

@AngahSayang2314

YE K??? KIRANYA KITA SEBAYA LA NI?? HEHEHEHEH.. TAHUN 1985..
TP FAIN TUA SETAHUN DR LYA.

fazilzura said...

tu lah dia cinta sejati ..

makdara terdiva said...

cinta sejati..cinta tanpa syarat :)

mamalieyna said...

cinta sejati kekal selamanya kan..nikmatnya perasaan tuuu! ^_^

.cikfasya.(◕‿◕✿) said...

lya..suka quote tuh..
sgt lomantikkkkk....!
camne la rupa kami aftr 10 years ek..hehe~

LiLy @ MumMyQiStInA said...

itu lah namanye cinta sejati kan..
Moga kekal hingga ke akhir hayat..!

Liza said...

suka this entry, liza doakan jodoh kekal selama2nyer

~aSHa~ said...

baik fain kan...semoga bahagia hingga ke syurga ye...

ibu emy efy eqy said...

bila akak baca entry ni, akak pun terpanggil untuk menjelajah lagi blog alya. sedihnya bila akak membaca bagaimana kuatnya semangat alya sepanjang tempoh mengandung...

sesungguhnya alya bertuah memiliki cinta sejati fain dunia dan akhirat yang sanggup menjaga alya seadanya...

akak doakan semoga alya, fain dan asya berbahagia selamanya.

zaza said...

akak.. mcm mane akk lalui masa2 sakit dulu?? sy skrg teramat la down, semua ni sbb penyakit yg sy tangung... serius ckp, mcm dh putus asa sngt...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

cinta sampai hujung nyawa....
semoga kekak ke akhir hayat..amin..

az rina a.k.a jaijina said...

bak kate org kalau dah jodoh tak kemana..mmg jodoh mu ngan fain tu kuat..hope hallipy ever after ye bebeh ^_^..

Hati Ema said...

semoga kekal abadi..amin

az rina a.k.a jaijina said...
This comment has been removed by the author.
Fieza79 said...

dlm sungguh perasaan cinta syg Fain pd Lya..! itu la cinta sejati namanya...bahagia dn bertuah btol Lya tau...!

'NuReeN' said...

bila baca n3 lya ni terkenang masa nureen xciden 6thn lps..
muka mmg buruk sgt bengkak mulut senget semua ada.. kesetiaan nasir x tergugat tp bertambah2 syg.. smpi mak nureen pon ckp mau lg kerr nasir tu kat hg??
masa 2 mcm2 pikir tp bila dia sanggup berulang alik 2jam perjlnan semata2 nk sentiasa d smping nureen, cukup terharu.. mcm lya N fain..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

sungguh bertuah la Lya dpt somi mcm Fain..
suka dgr cite korang, bahagia selamanya!
ya, semoga kalian bahagia hingga ke syurga..

LYaFRINA said...

@fazilzura

sama gak cam zura n hubby..
semua hubungan suamistri adalah CINTA SEJATI

LYaFRINA said...

@makdara terdiva

alhamdulillah... tiap org memiliki cinta sejati...

LYaFRINA said...

@mamalieyna

semstinya..selagi ada rasa ..getaran.. nafas.. selagi itu CINTA INI AKN TERUS DINIKMATI

LYaFRINA said...

@.cikfasya.(◕‿◕✿)

hehehehe..ciplak ajer itu.. tp dr dulu lg lya slalu bg quote ni kat fain..

10 thn lagi... tua doh tu...

LYaFRINA said...

@LiLy @ MumMyQiStInA

tenkiu lily.. sama gk utk lily n husband

LYaFRINA said...

@Liza

tq liza.. sama gak utk liza

LYaFRINA said...

@~aSHa~

Tuhan kurniakn dia utk cover dgn pderitaan lya sha... kiranya life ni sgt2 sempurna y tuhan ciptakn utuk kita

tq sha.. lya pon doakn agr sha htrus bhgia hingga k syurga

LYaFRINA said...

@ibu emy efy eqy

salam pkenalan.. terima kasih krn sudi mbaca n3 lya.. sgt2 hargai semua ucapan itu..lya pon doakn y sma utk family akak

LYaFRINA said...

@zaza

adik sakit aper??? mula2 akak pon down... xleh trima .. tp smpai satu saat..kita akn mula redha n redha menerima semua tu.. cuma adik kena kuatkn smngt yer

LYaFRINA said...

@rose --{@ ibuRafiq @}--

amin...sama gak utk rose n suami yer

LYaFRINA said...

@az rina a.k.a jaijina

tu r mu..dulu sokmo skodeng aku kan?? heheehe

LYaFRINA said...

@Hati Ema

tq..

LYaFRINA said...

@Fieza79

hehhehe.. dia tuhan kurniakn utk hilangkn sgala pderitaan lya..

LYaFRINA said...

@'NuReeN'

haa.. setiap org ada cinta sejati nya.. pengorbanan y tidak thingga. sama2 kita hargai apa y tuhan kurniakn utk kita

LYaFRINA said...

@♥Leily|Ummi Alya Husna♥

tq leily..leily pon aper kurangnya..hubby sgt2 caring kn..

Ain said...

bertuah lya ngan asya kan....

bukan senang nak jumpa lelaki macam fain.....

setia hingga ke akhir hayat...

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (139) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (62) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Birthday (49) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) Tempat Makan Best Di Terengganu (29) mama+papa+fasya (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) fasyafrinatraveltales (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Papa Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) mama+papa (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) TERENGGANU (1) de (1) fasyafrinavacationtime (1) ma (1)