Thursday, June 17, 2010

Kuasa Penaklukkan ISRAEL ke atas PALESTIN

Sebagaimana yang kita ketahui, kekejaman ISRAEL keatas tahah arab bermula sejak zaman nabi lagi & berleluasa hingga ke hari ini.

Warna merah menunjukkan penaklukkan ISRAEL ke atas PALESTIN


Warna putih menunjukkan penaklukkan ISRAEL ke atas PALESTIN

Sejarah penaklukan:


RENUNG-RENUNGKAN LAH
Tanda2 kecil hari kiamat, Negara Arab menjadi padang rumput dan sungai & Penaklukan Baitulmuqaddis .


---> INFO SEARCH BY GOOGLE
---> klik pic utk pembesaran

24 comments:

sarah shafie said...

dh tinggal skit dh palestin..kesiannya..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah jahat israel habis ditakluk paslestin...kejam2

zue @ annaleeya said...

abis ditakluknya palestin??? laknatla kau israel...

LYaFRINA said...

@sarah shafie

itula.. semuanya dh di baham oleh israel..sgt2 jahat

LYaFRINA said...

@Anje a.k.a Mama_Balqis

betul tu anje.. tanah palestin hanya tinggal sikit jer..semuanya dh ditakluki oleh israel..sgt2 kejam

LYaFRINA said...

@zue @ annaleeya

betul zue.. israel kaum2 y sgt laknat!!

AngahSayang2314 said...

ya betul kata lya memang semua nie tanda2 hari kiamat bahawa senya kita kena sedar & bangkit

Sricahaya said...

Israel laknatullah..

LYaFRINA said...

@AngahSayang2314

itula..tp kita makin leka.. tmasuk lya sndiri..

LYaFRINA said...

@Sricahaya

SOKONGGGGGGG!!!

Ain said...

dunia hampir kiamat....

kita jer yang selalu leka....

Mama Liza said...

Sekejam-kejam Israel, kita tak boleh tanamkan kekejaman mereka dalam bentuk terang-terangan kepada anak-anak kita.. Kena gunakan analogi sebagai ganti kekejaman Israel. Contohnya, A Bug's Life... Belalang tu ibarat Israel yg cuba takluki dunia semut. Tapi akhirnya, semut dpt tewaskan belalang sebab mereka dpt tahu belalang takutkan burung. Akhirnya, semut berjaya menghalau belalang...means that Palestin juga boleh tewaskan Israel dgn ILMU (itu sahaja senjata paling hebat daripada senapang) ...dipetik drp wawancara oleh penulis buku SMART PARENT di MHI.

LYaFRINA said...

@Ain

itu r..kita jer y leka n masih leka..n teruskan dgn keseronokan dunia ni

LYaFRINA said...

@Mama Liza

alhamdulillah... perkongsian y sgt2 dihargai.. smoga palestin akan bangkit dgn senjata y beharga itu..iaitu ILMU..thanks LIZA.

Zaidah said...

salah satu tanda dunia kiamat adelah orang islam di bunuh ngan kejam dah sembelihan orang islam...sehingga satu ketika islam akan bangkit menentang kekejaman dan islam menang n tak lama lepas tu kiamat akan tiba...takutnyer...

LYaFRINA said...

@Zaidah

zai..thanks ats perkongsian ni..sgt2 hargai..yep..semua tanda2 tu jelas n sdg berlaku di bumi kita skrang ni.. sgt2 takut bila fikirkn semua tu

Ena said...

tu la kan lya, buat kita rasa getun je bila pk pasal kiamat.. huhu.. sangat takut!!

Ahmad Tajuddin Abdullah said...

salam....ada award dan tag ubtuk kamooo dari Time To Change..sila ambik k...

Fieza79 said...

mmg dunia dh hampir kiamat nya kan..?
segala2 dh nampak ditunjukkan sket2...!

gerun je kan dgr..hukk!

Mama Hanim said...

dh byk tanda2 dunia akhir zaman kan lya..

LYaFRINA said...

@Ena

itula ena..insaf.. tp..naper ssh nk ubah k arah y lbh baik??

LYaFRINA said...

@Ahmad Tajuddin Abdullah

waaa..mekasih..sy g skodeng k..tq sgt2..

LYaFRINA said...

@Fieza79

itula...kt sedar tp kt leka

LYaFRINA said...

@Mama Hanim

betul tu

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)