Wednesday, June 9, 2010

Layan jiwa di MONICA BAY BEACH

N3 tertunggak.. Ni la n3 y patut dikeluarkan semalam... Ntah macamana tgh duk syok m'draft.. tiba2 ttekan apa ntah sampai habis tdelete n3 tu.. Sakit jiwa woooo... Setelah btungkus lumus dimalam hari, akhirnya dpt gak draftkan semula n3 ni..  Ngantukkk ni..


 
Sekali lagi mempamerkan cerita y dah agak basi.. Kalo x silap time ni akhir bulan 5 baru ni. Rasanya time Wesah Day tu. Petang tu saja2 jalan2 kat Monica Bay Beach, sbb kat sini ada pertandingan wau.. Kat pantai ni tiap2 hari...mmg meriah sbb ramai org y b'dating... main wau n berkelah.. Ermmm y b'photoshoot pun ada yer.. Salah sorang tu.... saper lagi... i laaaa..


Pic family, ssh benor nk ngambilnya.. Main snap2 sendiri..kena la baject2 jer.. Kira ok la, semua masukkan?? ehheheheh.. Waaaaa.. sakit hati tu, tgkla apa y Fain buat kat pic y mula2 tu. Sabor jer la... Saya x perasan pon time tu... bila dah transfer kat PC baru perasan...


Kesayangan.... Sayang sokmo !!!


Budak yang selalu hiburkan hati ini.. Selalu buat hati ni gembira & selalu memberikan POSE y baik utk mama dia. Kalo time mood dia ok,, waaa senang jer. Sesi photoshoot berjalan dgn lancar sekali. Tapi, sekali MOOD dia datang... masam jer la muka. Suruh senyum pon susah. Tp xpe, apa2 pose pon mama suka. Sebab tu semua pengubat hati mama & kenangan untuk masa depan.


Manja sangat dengan papa dia. Time ni odwy nk ke tepi pantai. Bestnya mama tgk asya duk g2 atas belakang papa. Tiba2... mama pon rasa nk didukung g2 la.. Aci x??? Ermmmm, time pregnantkn asya dulu pon tiap2 hari papa dukung mama. Bila ingt time tu, rasa kesian sgt2 kat Fain. Terkejar-kejar antara kerja & saya. Tiap2 hari, Fain akan balik rumah untuk mandikan saya y ketika itu lumpuh. Saya dah la berat time tu, sebab xde kudrat + asya dalam perut time tu.. Lepas siap uruskan saya, terkejar-kejar masuk kerja semula. Fain kurus sgt2 time tu sbb x ckp rehat, blum lg part b'ulang alik k hospital. Walaupun time tu ada y menjaga saya, tp Fain yang ingin uruskan segalanya ttg diri saya time tu. Asya.. mama harap asya hargai segala pengorbanan papa asya tu. Dia banyak sgt2 menderita sepanjang menunggu kehadiran Asya dimuka bumi ni. Sebab tulah, papa syg sgt2 kat Asya. Asya bertuah ada Papa.


Ermmmm.... berangan aper ni???


Sibuk nak tulis ABC... tp sebutan tu, sgt2 melucukan. Biasalah budak2 baru belajar. Tapi, bila tanya huruf A mana, dia dah kenal. Dan huruf febret asya... V.. Nampak j huruf V... Terus dia tunjuk n sebut.


Belajar ABC... Mencurahkan ilmu dalam keadaan yang penuh santai ni sgt bagus.. Budak2 senang ingat. Wowwww.. kelihatan disitu, FAIN masih kuat berangan, sambil menongkat dagunya!

Okiesss.... ariossss amigos!!!!!
Saya mau pulang dulu buk !!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Taaaraaaaa

Balik rumah... Tiba2 dia ternampak bungkusan gula2 ni atas meja makan. Apa lagi, kalo x bg mengamukla dia.. Sebenarnya, xnak bg dia makan mde2 y manis gini, takut gigi rosak.. tapi dlm keadaan tertentu tpaksa gak mengalah...

---> Tiba2 rasa sunyi....kenapa????

27 comments:

Zaidah said...

ape yang fain berangankan tu

LYaFRINA said...

Zai :

ntah la dia tu.. tmenung jauh,,,

Fieza79 said...

wahh pantai lg..! best suke pantai..
wahh byk aktiviti ye...tgk owg men wau..berphoto shootong lg...menulis lg kat pasir..!

Asya sgt comell! cool je dia kan?

LYaFRINA said...

Fieza :

hehehhe.. dh kat sini byk pntai.. kat sana byk shopping complex kan... kita tuko nk??? hehehheeh

time ni... asya sgt2 cool.... x HOT.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestlah Asya slalu lepak2 kat pantai..
Sweet jer tgk anak & papa tuh..
Comel jer tgk Asya tulis2 kat pasir tu ha..Asya pandai memberikan kerjasama utk berposing lah..klu Qis..hmmm.. :)

AngahSayang2314 said...

cute la asya nie angah suka tengok pic dia masa dia gelak & senyum nicee n sweet

LYaFRINA said...

LiLy @ MumMyQiStInA :

itula..lya jeles tgk asya dgn papa dia sokmo.. nk jugak.. hehehehe

-----------------------------------

AngahSayang2314:

angah..kemain ssh tu nk suh dia gelak g2... kna nyanyi lagu bgun pagi gosok gigi...
bru la dia gelak g2.

Ena said...

alahai cutenyerrr.. asha time nie.. lya pun same juga..

apa yg fain renungkan tu yeh!.. jauh benor nampaknya.. hehe

LYaFRINA said...

Ena :

heheheh,, susah tu nk tunjuk gg dia.. ada emas kot..

Fain?? ntah r... renung masa depan kot.. hari tua

mamalieyna said...

waaah depa lepak2 kt tepi pantai jugak...huhu..bila time kita lak ni..^_^

syok kan aktiviti gini sekeluarga..terasa masa terisi sepenuhnya!

*eeeh tak elok la asya makan gula2..huhu..tp dh nmpak mmg jgn harap la leh ambik dan sorokkan..cam arif la..mau meraung tu..hehe..budak2..

LYaFRINA said...

mamalieyna :

ITULA ENA.. SKALI DIA DH NMPAK GULA2 TU.. XNK BG, TERUS TERIAK.. ERMM.. TPAKSA LA MGALAH.

kella said...

hahah.. lawak betul asben lya buat muka camtu, biasanya tengok dia cam selambe2 je.. sekali dia beraksi, hehehe..

Ain said...

nyummmm...nyummmm...nyummmm....

sedapnya tengok asya nikmati gula2 tue....

sekali sekala kasi can la kan lya...

Ummi Aisyah said...

terliur lak tgk coklat yang Asha makan tu..macm sedap jer.heheh

LYaFRINA said...

kella :

HAHAHAHAHA... sbb slama ni lya x pernah publish pic fain buat muka poyo.. fain kat luar ni.. mmg kelakar y amat..sakit jiwa.

-----------------------------------

AIN :

hihihii... bg betis..nk peha plok..

-----------------------------------

UMMI :

waaa.. manisla gula2 tu..lya x suka.. tp kalo chuppa chup(btl k eja).. best gak..

Hasrol Nizam said...

monica bay beach ni kat mana ye..baca2 takda pulak mention..

zue @ annaleeya said...

tak penah pegi pantai nih... huhu...

tapi best kan abiskan masa dgn family...

LYaFRINA said...

Hasrol Nizam :

heheheheh.. kat Kemaman, TRG..

LYaFRINA said...

zue @ annaleeya :

nmpoknya..zue harus pegi ni...
btul tu..kualiti bsama family.. harus dimanfaatkn spenuhnya.

h4ni3 said...

monica beach bay??
mak aih.. namaaaa... x penah dgr pun sblm ni.. hehe

LYaFRINA said...

HANIE :

heheheheh,, namer dh d glemerkn tu.. asalnya namanya just, Pantai Teluk Mok Nik

Sekarang Mok Nik jadi Mo-Nic= Monica.

'NuReeN' said...

mmg lya ni suka pantai.. slalu sgt g lepak2 pantai.. nureen x leh lg.. x nyempat mgu lps masa husband blk..

LYaFRINA said...

'NuReeN' :

SUKA SGT2.. BYK KENAGAN DGN PANTAI NI.

~aSHa~ said...

owh dtg pantai dekat sini ke...

lya legging si asya sama dgn maisara

LYaFRINA said...

~aSHa~ :

hehhehe..suka pntai ni sha.. ptg2 rmai org main wau..

ye k sama?? nanti bila kluar.. blh la paki sama2

AYU said...

lya, tanya sikit, monica bay beach ni kat ne ye?

LYaFRINA said...

AYU :

monica bay beach ni kat kmn , trg..

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (138) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (62) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Birthday (49) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) Tempat Makan Best Di Terengganu (29) mama+papa+fasya (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) fasyafrinatraveltales (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Papa Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) mama+papa (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) TERENGGANU (1) de (1) fasyafrinavacationtime (1) ma (1)