Wednesday, June 16, 2010

MESTI BACA.. Cara Paling Senang Untuk Jana Trafik Di Blog Anda

Macam biasa, tiap2 pagi sebelum waktu ofis, saya akan round2 rumah kawan dulu.. Samapi la blog ZAI yang buat n3 tentang Wawwi ni.. So, saya pon terus register Mawwi ni. (ada bawah chatbox).   Ermmm.. dengar citer dah ramai y join, jadi x salahkan mencuba.Apakah itu Mawwi??? Jom bacaTutorial berkenaan Wawwi nie...

(KALO MALAS BACA..JUST REGISTER SAJA DEKAT WIDGET BAWAH IKLAN NUFF KAT TEPI SIDEBAR TU.. JUST ADD NAMA, URL BLOG & EMAIL SERTA JANGAN LUPA MASUKKAN TUTORIAL NI DIDALAM BLOG ANDA.. TAPI BETTER BACA . BARU FAHAM)

*Wawwi Matrix BlogWalking adalah widget yang akan memaparkan URL Blog anda ke senarai Networker blog yang mendaftar melalui blog anda mengikut formula Matrix nx15 dan juga merupakan sistem Autospillover.

Matrik nx15

Sebagai contoh jika status akaun anda ialah Matrik 5x5, jumlah blogger atau potensi trafik yang bakal anda terima adalah

Lv1: 5 = 5
Lv2: 5x5 = 25
Lv3: 5x5x5 = 125
Lv4: 5x5x5x5 = 625
Lv5: 5x5x5x5x5 = 3125
Jumlah Network: 3905 Blogger

*Dengan ini potensi untuk anda mendapat trafik dari aktiviti blogwalking adalah lebih tinggi berbanding aktiviti blogwalking cara biasa. Sebagai contoh jika anda melayari 5 laman web melalui Wawwi Matrix Blogwalking sehari, anda sudah berpeluang mendapat 19 525 trafik ke blog anda dalam sehari. Hal ini adalah lebih mudah, menjimatkan masa, tenaga serta wang ringgit.

Anda pasti teruja menggunakan sistem ini dengan kedalaman sehingga level 15. Autospillover
Apabila anda telah mencapai had lebar (width) downline network Level 1 anda, ahli terbaru akan dipindah ke network downline Level 1 anda itu dimana ahli yang belum atau mempunyai network terendah akan menerima ahli baru tersebut secara automatik.

Sistem yang digunakan:
MATRIK (nx15) + Autospillover
Sistem Mata (Point)

Fungsi mata ini adalah digunakan untuk menaiktaraf lebar atau kedalaman network anda dan juga diguna semasa sebarang pelawat yang klik melawat laman web anda di widget Wawwi Matrix BlogWalking. Semakin lebar atau semakin dalam network anda, semakin tinggi pelawat yang akan datang ke blog anda dan juga semakin banyak nilai mata yang bakal anda perolehi.

Anda diberi 10000 mata permulaan dimana fungsi nilai mata ini membolehkan blogger lain untuk melawat blog anda. Setiap klik unik sehari untuk lawatan ke blog akan dipotong 20 mata (jika upline melihat blog anda) dan dari 5 mata hingga ke 15 mata (jika downline melihat blog anda).

Apabila anda melayari sebarang laman web yang terdapat di dalam senarai network anda, sebagai contoh jika anda mempunyai 20 senarai blog, dengan melawat 20 blog itu, anda akan mendapat sejumlah nilai mata di widget anda itu seperti berikut:

Blog Downline (tanda REF) - 2 Mata
Blog Upline (tanda LV) - 1 Mata
Iklan Teks (tanda ADS) - 5 Mata
Iklan Banner 160x180 - 5 Mata
Iklan Banner 125x125 - 10 Mata
Iklan Banner 468x60 - 15 Mata

Jika downline anda klik link blog di widgetnya, maka anda akan mendapat 1 mata bagi setiap blog yang dilawatinya sehingga kedalaman level mengikut status akaun anda. Maksimum kedalaman adalah level 15. Dengan ini jika anda mempunyai network downline sebanyak 3905 blogger dengan purata klik ialah 10 link/blog sehari, maka anda akan memperoleh 39050 mata. Jika anda inginkan lebih lagi mata, maka anda perlu juga melawat blog lain di widget downline anda atau sebarang pelawat lain yang klik link di widget anda, maka anda dapat mata tambahan.

Jumlah Mata Sehari

3905 blogger x 10 blog dilawati = 39050 mata

Walaubagaimanapun anda diwajibkan untuk klik sekurang-kurangnya 2 link blog sehari untuk menerima jumlah mata tanpa had dari downline anda pada hari yang sama.

Selain dari itu, jika terdapat blogger yang mendaftar melalui widget anda, anda juga menerima nilai mata mengikut level.

Sponsor secara langsung = 20 mata
Downline level 1 = 15 mata
Downline level 2 = 14 mata
Downline level 3 = 13 mata
Downline level 4 = 12 mata
Downline level 5 = 11 mata
Downline level 6 = 10 mata
Downline level 7 = 9 mata
Downline level 8 = 8 mata
Downline level 9 = 7 mata
Downline level 10 = 6 mata
Downline level 11 = 5 mata
Downline level 12 = 4 mata
Downline level 13 = 3 mata
Downline level 14 = 2 mata
Downline level 15 = 1 mata


Potensi Nilai Mata Referral

Lv 1: 5 x 15 = 75 mata
Lv 2: 25 x14 = 350 mata
Lv 3: 125 x 13 = 1625 mata
Lv 4: 625 x 12 = 7500 mata
Lv 5: 3125 x 11 = 34375 mata
Jumlah keseluruhan:43924 mata

Nilai mata lebih lumayan adalah hasil dari aktiviti blogwalking yang dapat anda lakukan dalam sehari. Semakin banyak blog dalam network anda dapat anda layari, maka semakin tinggi jumlah mata anda. Komisen anda juga akan tinggi kelak.

Pendapatan Sambilan

Sambil blogwalking dengan Wawwi Matrix BlogWalking, silalah kumpul nilai mata sebanyak mungkin kerana fungsi di masa-masa akan datang adalah anda berpeluang untuk menukar nilai mata kepada nilai wang sebenar. Pendapatan sambilan menanti anda semudah klik.

Manfaatkanlah sistem widget ini untuk menjana trafik dan pendapatan yang lumayan melalui blog.Sila naiktaraf status akaun anda untuk menikmati trafik yang lebih berganda lagi.Jika anda meminati widget ini, silalah ikuti perkembangan semasa widget ini melalui Twitter dan Facebook kami.


---> APER LAGI?? ADA CARA YANG SENANG... JOM LA CUBA DENGAN HANYA REGISTER DI WIDGET BAWAH IKLAN NUFF TU (wawwi matrix blogwalking).. Just masukkan NAMA, URL BLOG & EMAIL. OK..selamat mencuba.

26 comments:

Ena said...

wahhhhhhhhhhhhhhhh..

mcm best jekkkk!!..
nak try la... :)

Ena said...

Ena copy n3 nie bloeh tak lya? heheh

LYaFRINA said...

@Ena

SELAMAT MENCOBA ENA..
XPE.. COPY JER...

Hati Ema said...

BEST2..DAH COPY..DAH TRY PUN... TQ LYA

LYaFRINA said...

@Hati Ema

TQ... gud luck

~aSHa~ said...

ok ai try..register situ je ye?

LYaFRINA said...

@~aSHa~

iyer lalinggg.. so easy...

~aSHa~ said...

lya ce tgk..asha dah buat...betul ke mcm tu?

LYaFRINA said...

@~aSHa~

ASHA.. BETUL LA TU..DH JADI!!

fndrocka said...

ni sistem piramid ni..halal ke?kih3..

nanti esok bagitahu lah dapat tak ribu2 trafik

Latest Entri : Peluk Cium Romantiklah sangat

LYaFRINA said...

@fndrocka

hehehehe.. ye k sistem piramid?? xtau la.. muskil plok ni... act ni pon dpt dr blog lain.tgk ramai y buat.. so cuba la.nmpknya k kna tnya pd y pakar agama ni

Fieza79 said...

register je kat situ kan..?
pastu takyah wt pa2 lg? masih confuse...

shima said...

panjang nya nk baca..kena baca lagi nk bg faham ni

LYaFRINA said...

@Fieza79


yer..register,, pahtu just ambik code tu n add html

LYaFRINA said...

@shima

itulaaaa.. lya pon nk kna fahamkn lg ni

Ain said...

ain pun dah join kat blog zai pagi tadi....

maszmadi said...

hm, cam besh jerk.. nak try la..
izinkan ku mengopi n3 mu.. hehe tq

'NuReeN' said...

klau ada masa leh la buat tp skrg nih teramat2 la bz.. ni pon curik2 buka blog N buat n3..hehee

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

uiks...macam best jerk...tapi dari mana puncanyer tu???

LYaFRINA said...

@Ain
SAMALA..LYA PON CILOK DR BLOG ZAI

LYaFRINA said...

@maszmadi

HEHEHEH..HARUS MENCOBA.. XRUGI..XPE..SILA2..COPY AJER

LYaFRINA said...

@'NuReeN'

XPE2..KEJE DULU..ADA MASA BLH TRY

LYaFRINA said...

@Anje a.k.a Mama_Balqis

MCM BEST..PUNCA?? DR MANA PON XTAU..TGK RAMAI SGT Y DH JOIN..SO APALAGI..CUBALA JOIN GAK..HEHEHHEE

kella said...

tak paham lagi la lya.. ntah.. belum khatam betul2 lagi tu yg tak paham.. hmm

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

dah macam MLM dah.. skim piramid tu.. :P kena ada org bawah2 ape sume.. nnt kalo rajin sumi cube..

sYaFiQa said...

nk try gok la...
nk copy n paste yer!!
tq

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (139) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (62) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Birthday (49) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) Tempat Makan Best Di Terengganu (29) mama+papa+fasya (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) fasyafrinatraveltales (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Papa Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) mama+papa (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) TERENGGANU (1) de (1) fasyafrinavacationtime (1) ma (1)