Tuesday, June 1, 2010

Pantai Telok Kalong

Sepatutnya, n3 ni nak hold dulu.. sbb nak ceritakan skaligus dgn "Something" y berlaku sebelum ke Pantai Telok Kalong. Tapi mcm x best la.. bila simpan lama sgt. Sbb cerita ttg "sometning " tu... Mybe next week baru dapat dikeluarkan.. Sebab menunggu " something" berkaitan dengan cerita itu... (ermmmm.. something la sangat!! hahahhaaa)

Selepas selesai menjalankan misi "something" itu... Terus kita orang plan nak ke Pantai... Tapi xtau nak g pantai mana.. Last2 Fain kata g Pantai Teluk Kalong.. Ok jer.. Sebab dah lama x sampai sini. Last2 tahun lepas---> http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com/2009/10/orang-kampung-tv9.html

Sampai-sampai jer.. memang meriah sgt2. Memang ramai orang yang berkelah kat sini.. penuh. Saya rasa pantai ni paling best kalo nak berkelah n mandi-manda kot. sebab dengan bentuk pantai ni, kemudahan & suasana dia. Sangat2 sesuai. Nanti plan nak berkelah kat sini. kena cari tarikh y betul2 sesuai dulu.
*
*
*
Beli popcorn utk asya.. Tapi mama & papa y habiskan..


Hahhahaa.. baru minggu lps pakai baju ni kan??? Tapi krn 'something' itu... pakai balik minggu ni...


Seronok meneroka dunia


Arrrrrr.... Bestnyer angin!!!


Papa & papa.. Pic berjalan dari belakang harus ada.. Saya suka..


Again...



Lasttt.. batu kluar muka owner blog ni.. Nak buat mcmana kalo dh jadi tukang ambik gambor.
**Baru-baru ni, heboh mengatakan kat pantai ni ada naik sesuatu y macam ikan pari kat atas darat. Apa nama tah... x ingat. Dari cerita orang, suasana kat pantai ni mmg mcm pesta selama beberapa hari. Ramai y main ambik mende tu. Saya ada gak rasa nak datang haritu.. Tapi x jadi, sebab takut. kesnya, teringat kejadian TSUNAMI dulu, semua ikan dari laut melompat-lompat naik ke darat. Mybe itu semua adalah petunjuk drp Allah SWT.

" Selamat Makan Di Pagi Selasa "
senyum sokmo : )

---> nantikan n3 something itu...next week kot.

20 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah semua orang weekend ari tu pi bercuti...jelesnyer...hu..hu...terliur tengok kebab tu....sedapnyer...dah la kiter makan roti jerk pagi ni

Zaidah said...

lya....sedapnyer kebab tu....nak skit bleh tak...

~aSHa~ said...

setiap minggu penuh aktiviti...bestnye


lya thanx atas sokongan lya..

sha bila2 je leh jumpa

tapi ptg2 skrg ni sha bz skit..

aritu terserempak fain..dia bawak moto belakang kedai sha...sha nak angkut brg...ehehee

AngahSayang2314 said...

alya... buat tertunggu2 jer n3 tue.. sabar jer la... apa ye?? angah pun nak tahu gak?

fazilzura said...

syok nye lepak tepi pantaii

zue @ annaleeya said...

tak pnah pegi pantai teluk kalong nih... nnti kene try pegi ler....

wahh... bekpes dgn kebab jerk ke??? sedap tgk...

sarah shafie said...

kebab yg pling mnarik prhatian.huhu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Apa yg something tu..Wat photoshoot ker?? :)

Bestlah Asya nih..Hujung minggu mesti lepak2 kat pantai kan..huhu..jeles nih.. :)

Irwan Amit said...

wah popcorn banyak kaler! hehehehe.. lama aku pegi santai2 kat pantai :)

Ain said...

pernah sekali pergi pantai nie...

masa tv9 datang hari tu....

kella said...

bagus la lya ni.. jenjalan ngan family! suka betul tengok aksi2 si asya tu!

tapi yg sangat mahu menarik hati ialah santapan itu! lya... kasihani lah daku.. huhuhu...

bila senang boleh singgah sini ya..
Mathari

paan said...

apa la yang something tue sehingga menangguhkan something ???

LYaFRINA said...

TO ALL :

sori yep.. xsmpat nk reply sorang2.. tq utk smua komen2 tu.. hehehehhe.. kebab tu??? bkn y bekfes td la... tu y beli mlm sabtu baru2 ni.. hihihiii.. sajer buat air liur meleleh jer.. hihihiii..

**SOMETHING ITU??? XDE LA SOMETHING SGT2 PON.. SAJER BUAT GEMPAQ... HEHEHEH.. SOMETHING Y BIASA2 JER.. TUNGGU!!!!!!!!

Mommy Pinky said...
This comment has been removed by the author.
alyyani said...

cantik baju asya lya. ape lah something tu ek. takpe2 saba menanti ni. best ye bole selalu gi pantai kan? huhu...

Mommy Pinky said...

pic dari belakang mesti ada? hehe, klakar la lyafrina nih :)

Ena said...

bile la nak sampai ke sane tu agaknye.. huhu..

syok tgk asha jelajah pantai.. :)

LiNda said...

ehh.. kat mana pantai nie ?

selalu gi Kemasik jek ..

rynas said...

apa n3 somethng tu tak sabo nak tahu ni

Fieza79 said...

Lya..asal jenjalan je sure da pantai kan..? mentang2 la depa owg timor laut..hehe..best la fieza pon suke ambik2 angin kat pantai neh..

paa something tu?

sedap je kebab tu...lapar lom bekfes..

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)