Thursday, June 10, 2010

Photoshoot...budak2 makan cokelat !

Mula-mula... segarkan mata anda dulu.. Terapi untuk mata, tengokla kaler hijau selalu yer. Hijau naungggg... heheheheh.. kita orang trg bila nak menyatakan sesuatu tu..msti ada bunyi kat belakang yer.. Hijau naungggg, menunjukkan..betapa hijaunya!! Lain2 warna.. sesi lain yer... hehehhehe..


Time ni yang saya EL minggu lepas-->(http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com/2010/06/sentuhan-yang-penuh-kasih-sayang.html). Sesi photoshoot belum bermula lagi ni. Time ni kena warming up dulu.. kasi mood datang. Ajak dia jalan2 dulu, main campak2 batu dalam air. Eeee.. rindunya saat2 bersama asya. Bestnya kalo dpt jaga asya sepenuhnya..Tapi apakan daya, kalo x koje.... mcmana nk bg y terbaik utk asya kan..



Ok... kali ni memang x seberapa puas hati. Bila bagi jer coklat tu kat asya, dia x nak layan saya nk ambik pic dia.. huhuhuuuu... Sya sya mama!!! (Asya bahasakan dirinya syasya).. Biasala budak2 dapat coklat... haaa..aper lagi, kekoh habis la.. (tau x aper itu kekoh??? ) . Kali ni nak join contest---> http://www.suziey.com/2010/05/season-2-cute-baby-with-chocolate.html ...

Errmmm.. yang mana paling OK ??? Ada no kat pic... Tolong2 la saya buat keputusan yer.. Sambil2 tu, jomla join skali contest ni. Saya bukanlah excited ... tapi bila join tu dapat berikan 1 kepuasan.. Menang @ kalah x kisah , sekadar suka2. Kalo dah rezeki alhamdulillah.. Owhhh... saper2 yang nak join contest, ada banyak lagi... Jom tengok blog contest saya..----> http://fasyafrina.blogspot.com/ .

Kenapa perlu ada blog contest??? Ada banyak kebaikannya.. Sgt2 banyak!!! Selain dapat memantapkan akaun nuff ianya juga dapat m'gelakkan blog personal kita berat & kebiasaannya ada contest y perlukn sticky mode.. Cuba bayangkan kalo ada 5 contest y perlukan sticky mode...so n3 personal kita berada d tahap y sgt2 tcorot, mybe org pon x perasan n3 kita itu. Dan sbb tu, akhir tahun 2009 saya mula buat blog khas utk contest ajer. sbb time tu byk sgt banner penaja + contest y perlukan sticky mode. Senang citer baca kat n3 anje ni---> http://damiaqish.blogspot.com/2010/06/tips-mau-kasi-blog-jadi-laju-ringan-jom.html
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Last skali.... makan aiskrim la plok... Tgh syok b'photoshoot, Ayah Ang p hulur aiskrim ni. Semek ni aper lagi.... Terus dicampaknya coklat tu.. Sabo jer la dgn asya ni. ermmm..ada saper nk buat contest makan aiskrim??? Angkat tangan !!

---> PIC NO BERAPA Y PALING OK???

25 comments:

Ena said...

syoknyer asha makan cekelat.. auntie pun terlior la.. ni elh geng ngan kakak anis nie.. sbb sangat suke sekelat sampai 1 bar yg besar tu ponggg dier leh makan sensorang..

Gd luck ye lya..

az rina a.k.a jaijina said...

sedapnyelah coklat tu, meh kasik antie skit..antie pon nak join kontest macam syah gak, menlah tau leh menang..

mamalieyna said...

cam kak eina nye n3 lak, pasal mkn coklat ni..hikhik..confius nak pilih gambo sbb nk join contest suziey tu...hikhik..

yg no 2 atau 3 kot..asya tgh pandang camera ..sesuai lah tu..hehe..

Ain said...

vote no. 2 dan 3.....

tengok asya makan ain pun cam teringin jugak la....

nak ckit boley sya?

fazilzura said...

alohai .. cute nye dak tomei nye makan choc & eskrem .. hehehh abis 1 muke

LYaFRINA said...

Ena :

tp kan..kalo g ank mkn coklat xpe.. jgn g mkn gula2.. coklat tu yk gk khasiatnya snarnya.. dpt aktifkan minda..selain tu..mkn yk coklat dpt kurangkn risiko serangan jantung.

-------------------------------------

RINA :

nak... eee..x alu mtk dgn dk2 kecik.. hehhehehe.. weiii..jom r join skali,...kot2 mu mnang sguh manatau kan???

-----------------------------------

Mamalieyna :

hehehehhe.. keetulan y sguh betul la ni... itula..ssh benor nk pilih gambo kan..
tq eina!!

-----------------------------------

Ain :

tq ain...
hehehhe..kna la beli!! jom la join skali utk sarah.

LYaFRINA said...

FAZILZURA :

hehehheehe.. bdk2 kalo dpt aiskrim + choc..dia main blasah jer..smpai comot

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Aunty pilih pic No.3..Comel di situ..
Yg mkn aiskrim nih lg comel..hehehe..

Lily pon ada gak blog contest..dh lama x buka..so lupa p/w..TP carik punya carik akhirnyer dh dpt gak..cuma blog tu lily blum kemas kini..hari tu lily tukar tempalt..layout dh kesana kemari..hehe..blum ada masa nk kemaskan lg.. :)

LYaFRINA said...

LILY :

tq aunty lily.. tq qis.. mmuahh!!!

waa..bgusla lily pon ada blog contest.. bg la link.. blh share2.. lya pon ingt nk tuko layout.. tp xde msa lagi nk godek2.

::Mamalyna:: said...

ai vote no 9...hehehe... tengok cokelat, tetiba teringin nak makan cokelat plak...

Ummi Aisyah said...

hija naunggg..meroh merang...hitang leganggg..haha..soh2 org tranung kang..

p/s:jangan makan banyak sangat coklat tu karang rosak gigi tu~~sebenarnya makcik ni jeles~hehhe

LYaFRINA said...

Mamalyna :

heheheheh.. tq ijan!!!
terliur?? harus beli cadbury ni!!

-----------------------------------

Ummi Aisyah :

ermm.. biasa sebut meroh nyala... heehehehhee... yesss... org teranunggg kiterrr!!! duk kmn ni...
u pon dr trg k???

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah terharu nyer promote blog kiter kat dalam blog LYA...glamour i kejap kat sini...hu..hu...tq dear

Zaidah said...

zai vite no 11 atau 12...tak ade ker contest makan aiskrim sebab gambar asya makan aiskrim tu lagi comel...

LYaFRINA said...

Anje a.k.a Mama_Balqis :

HEHEHHEHE.. anje mmg slalu glemer tau.. lya baca blog anje sblum lya ada blog lg tu...

-----------------------------------

Zaidah :

tq zai...
itu r,,, zai anjurla contest mkn aiskrim tu.. lain y nk..lain y dpt.

AngahSayang2314 said...

bestnyer asya cuka matan cekelet ye... hehehe anak angah tak suka makan cekelet apa perisa cekelet dia tak gemar macam angah juga tak suka cekelet hehehe... yum..yum... jgn amalkan ye mamanya lak nanti gigi anak rosak tau...

LiNda said...

Salam lya..

Saya vote no5 .

Sebab dia tengok cokelat tuh cam konfius ..

"ehh.. cokelat jenama apakah ini ?
mesti mahal . sedap gileerrr ! "

hehehe

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

amboi.. siap berphotoshootlagi ek..
holololo, abes disuapnye..
btw, gud luck ye lya..
re:tqvm dear 4 ur wishes.. =)

~aSHa~ said...

i love choc too...nanti kita makan sama2 ye dak asya..

lya..sha vote no. 3..sedang mengunyah

LYaFRINA said...

AngahSayang2314 :

hehehhe... itu r... dia slalu tgk sepupu dia mkn. tu y ikut..pahtu, mulala ssh kalo xbg.. mgamuk la jwbnya.. tp coklat ni dbeli semata-mata utk cntest ni.. eheheheh

-----------------------------------

LiNda :

thankss...

coklat cap tango sajer.. hehehheeh

-----------------------------------

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ :

hehhehe..giler contest sgh mama asya ni erk...

its ok leily!!

LYaFRINA said...

~aSHa~ :

tq..untie tomei!!!
jom mkn sama2...asya blanjer..

AYU said...

em.......sedapnya asya makan coklat...budak2 kalau bg coklat memang no.1..

LYaFRINA said...

AYU :

memang.. budak + coklat xleh dipsahkn.

zue @ annaleeya said...

gambo no 3 comei.. asya tgh kekoh cekelat tuh... hahaha!!! kekoh tuh gigitla lya... wat malu ar klu org ganu dok tau....

ijau naunggg.... hahaha!!! lame dok dengor....
ader lagi warna lain...
meroh merangggg
kuning siyoooo (hahah... dok reti nok eja)
putih leputttt....
hitam letunggg

hahaha... byk lagi tuh...

LYaFRINA said...

zue @ annaleeya :

HIHIHII.. TQ TANTE!!!!

WARNA2 D TRG SEMUA COMEL2 LOTE.. HEEHHEHE

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (73) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)