Friday, June 11, 2010

Pujuk BINI di RESTORAN DINNIE 3


Selepas sesi photoshoot--> http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com/2010/06/photoshootbudak2-makan-cokelat.html.. Patutnya Fain dah janji nak balik awal dari keje, nk bawak asya p playground.. Tunggu punya tunggu x sampai2.. Last2 kol kata kena balik lwt skit..banyok keje, sbb pc hangggg.. Aiiii..hati ni dah mendidih + geram.. sebabnya, kemain g saya bersiap+melaram...hahhahahahahaaa... Lagi kesian kat asya tunggu papa dia.. Jadi konon2nya nak pujuk la ni... Fain ajak la rasmi kat Restoran Baru ni.. (Ni bila Fain baca n3 ni..msti kutuk2 kat i ni... ahhahahaa)


Oppsss..sila jangan keliru dengan menu ni.. Sebabnya dikesemua rangkaian restoran Dinie ni main copy paste menu dari restoran Dinie 1.. Kiranya, kt org ni org t'awal merasmikan restoran Dinnie 3 ni. Baru jer buka malam ni.. hehehehehee.. Act, restoran DINNIE ni ada 4 buah.. Orang kat kemaman mesti tau kan kat aner. Restoran Dinnie 3 & 4 baru jer buka.. Dinnie 3 ni dekat sgt2 dgn rumah..kalo jalan kaki 5 minit jer.. Restoran Dinnie 4 plok  dekat dengan ofis.. hari2 p pelahap kat situ... 


Wall Dinnie 3... saya suka kalo p restoran yang ada dekorasi y menarik.. + makanan sedap + harga bpatutan..


Tengok betul2... Dapat A tu... Dapur dia tu..simple y amat.. Ruang makan pon ok la.. Ada gak dia letak kerusi kat luar bg sesiapa nk makan beratapkan awan + bulan+bintang+hujan... hehehehehehe...


Ini dia... Mee Hoon TOM YAM Fain yang punya.. Try rasa skit... ermmm best!!! Cukup rasa!!


Dan... saya mencuba MEE BANDUNG.. Mmg best!! Kiranya kali ni puas hati.. time makan tu, tiba2 berasa diri berada di BANDUNG INDONESIA... maaf ya mbakkkk..

Dan ini dia..very2 notti!!! sekarang nak makan punya la susah.. Dia sibuk nak main bawah.. Skali nmpak coklat (huhuuuu,,, kt trg gula2 kt org panggil kelat - coklat)... aper lagi mulala memecah kedinginan malam.. Nk kasi senyap..ambik jer la.. baru dia duk diam.. Ahhaiiiii...nanti rongok la gigi tu syg.


---> Laporrr perut la... saper ader makanan..tlg hantar sini skit.. hehehehee

17 comments:

Zaidah said...

PANDAILAH SI FAIN TU PUJUK LYA...DAH JANGAN MERAJUK..TAK BAIK TAU...HEHEHEHE

LYaFRINA said...

zai :

BUKAN LYA MERAJUK.. TLG MERAJUKKN UTK ASYA..WAKIL.. HEHEHHE

h4ni3 said...

cantik deko kedai tu

zue @ annaleeya said...

dah melaram lawo2 tapi fain lambt eh... tp pandai fain pujuk... heheh!!

LYaFRINA said...

h4ni3 :

simple plan...

-----------------------------------

zue @ annaleeya :

haaaa.. tu y tension tu.. hihihi

kella said...

hmmm nampak cm sedap.. tapi tak datang pula selera ini...

* terima kasih atas nasihatmu itu wahai Lya! :)

LYaFRINA said...

kella :

uhuuuu,, nk buat camana..kasi itu selera datang???

mamalieyna said...

pujukan berhasil ni..hehe...nmpk best tom yam tu ngn mee bandung..lama tak makan kt luor la..huhu..

az rina a.k.a jaijina said...

kat menlah rstoran tu? balik nnti bleh torai..

kuat sungguh asya makan coklet, bulat lah pasni..

az rina a.k.a jaijina said...

kat menlah rstoran tu? balik nnti bleh torai..

kuat sungguh asya makan coklet, bulat lah pasni..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Nampak cantik lah restoran nih..Suasana tenang..Menu pon nampak sedap tuh..

Sama lah Asya ngan Qis..kita mkn diorg x reti duduk diam..nk main jer..adeii..

Nasiblah Fain pandai memujuk..klu x kecewa Asya..bukan Asya jer..mama pon..hiks.. :D

rynas said...

wah sedapnya tom yam tuh. decor pun cantik sangat

Ena said...

lya,

camtu leh la merajuk selalu kan!.. hhhehehe.. :)

kella said...

Lya terima kasih ya! :D

'NuReeN' said...

lya merajuk selalu la baru best dpt mkn kat tempat cm ni.. hehee.. nmpk sedap tol mee hoon tomyam 2.. sure mmg terangkat kan.. nak jgk...

LYaFRINA said...

mamalieyna :

heehhehe.. xlah bhasil sgt..
lya plok rindu nk makan kt rmh.. msk sndiri..

-----------------------------------

az rina a.k.a jaijina :

restoran dinnie ni ada 4..
kat geliga, bandar chukai, bukit kuang n y kat rumah i, jln air putih..

-----------------------------------


LiLy @ MumMyQiStInA:

heheeh..itula..makin besar mkin ssh nk mkn ni.. slalu j kecoh.. xpela..ank kecik skali ajer.. kna la bsabarkn.

-----------------------------------
rynas :

not bad la ... semuanya ok..

-----------------------------------

Ena :

pasni merajuk nk mde lain plok.. haa..dslr..ok x??

-----------------------------------

kella :

welkem dear

-----------------------------------
'NuReeN':

hheheheh..terangkat habihhh

acme_snippergurl90 said...

aku nimpekerja restoran dinnie 4 dlo0..
bru je bnti 3 hr lepas c0z continue aku pnyer stdy..dinnie is the besh...

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (73) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)