Wednesday, July 28, 2010

Kick...Kickapoo.. TAK HALAL!!



Setelah menerima kiriman e-mail dari officemate..
Terus terpaku!!!
Sebenarnya sy & Fain penggemar air Kickapoo....
Dan saya pasti ramai yang gemar aitr tersebut.
Skali dapat email tersebut..
Betul2 buat hati tersentap...
 Sakit hati!!
Rasa Tertipu & Ditipu!!

"Sebenarnya, air kickapoo yang kita selalu beli dan minum itu berasal
daripada SYARIKAT ARAK !
Nama syarikat itu adalah Monarch Baverage.

Untuk bukti lebih lanjut, layari:
http://www.monarch-beverage.com/home.htm
http://www.kickapoojoy.com/history.html

Tolong sebar2kan kepada semua.
Tolong berhenti membelinya...

p/s :-
 tenet arini slow.. susah nak buka blog.. Ni try byk kali. Apa lg nk jalan2.. tunggu yer.. Nanti dh ok sy pegi.

---> Byk lagi email yang menggejutkan.. satu2 yer..
---> Hanya mampu buat posting y simple & copy+paste.. Sakit mata, silau, kelabu, pedih..

25 comments:

fatin shahar :) said...

really?...gahhh...macam2
thanks eniway xD

zue @ annaleeya said...

huhhhh.... sib baik tak bape beli air nih...

mtk izin kopi pes yer lya... nak sebarkan kt kwn2...

Fieza79 said...

la iya ke...tp fieza tak penah la minum air tu...mmg tak halal ke knp taktau dari dulu ehh...dh salah ni kan...?

Ena said...

hah? teruknyer..
ada juga minum tapi jarang..
thanks ye lya..

kella said...

lya, memang betul tu, sebenarnya dah tersebar lama menda ni..
tahu memang dari kilang buat arak.. tapi rasanya cam ada tanda halal kan? iskh! musykil!

mamalieyna said...

oooh eina dh tau psl ni dh lama la lya..tp tgk cam byk je terjual sana sini..eina mmg tak prnh beli..huhu..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

owwhhh....sy pernah minum ni tapi bukan peberet...thanx for sharing ya :-)

mummy_ayu said...

ye ker..baru tau...hubby ayu suka gak layan air nie..tq for sharing..

Farra Dhelina said...

sies?? ishhh gila ah!

thnx 4 sharing lya..

lya, klu tak larat, jgn pksa sgt diri tu..nnti menggangu kesihatan pulak taw

notti netti said...

e'eh ye ker,,,,,tak tau lak I...

AngahSayang2314 said...

ye ke lya tapi apa2 pun pelan2 ye lya gi terjah blog org jgn terlalu ikut hati

Zaidah said...

pernah minum tapi tak berapa suka...tak sangkakan...patutpun plik aje

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

bio betul??memng tau ramai yg gemor air ni.nasib baik saya n hasben tak suke.

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

ooouch, iye ke?
tq 4 share informasi ni yek lya..
sikit masa dlu sgt femes, asal jamuan kelas aje cr la sebotol 2, hihihih

kella said...

lya jom tengok gambar kat blogku.. coba..coba.. :D

az rina a.k.a jaijina said...

uiks, naseb baik aku bukan penggemar minuman bergas..pasni mung takyah ar bli lagi keh..mu minum je air masak sudah, halal dan toyibah lagik, ekekek..

makdara TERDIVA said...

rajin lya post N3 dlm sihat x sihat pun..syabas :)

tima kasih info ni

.cikfasya.(◕‿◕✿) said...

hah..yeke..thanks for the info lya..jaga diri..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Owh..ye ke..Nasib x pernah minum..Thx for sharing..!

Liza said...

suka air ni. huhu.. baru semalam minum tp betul ke tak halal?

Liza said...

thanks for the info, tak sangka lak cause liza suka this drink

Anonymous said...

Saye ade search article dekat jurnalhalal.com pasal Kickapoo~ Ni link die..

http://www.jurnalhalal.com/2010/03/adakah-kickapoo-joy-juice-halal.html#more

As said in the article, Kickapoo is registered as Halal product under JAKIM. Kalo ade yang rajin, boleh lah go through article tu~ Just sharing. Correct me here if ade latest info from other sources. Takut jugak bagi salah info. T_T

To Lya, semoga Allah kurniakan kesabaran, keikhlasan dan redhaNya atas ujian2 yang diberikan kepada Lya sekeluarga. Smoga redha kalian, Allah balas dengan Syurga terindah. Ameen. :)

munna said...

thanks for the info lya... selama ni mmg suka giler dgn air gas ni

Mama Hanim said...

info yg bagus..tq lya..

Ain said...

ain tak pernah minum air nie....

thanks sharing dear...

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)