Tuesday, July 6, 2010

PHOTOSHOOT : Asya With T.O.Y

Hai..hai..haiiiii
Jumaat baru2 ni hujan lebat, jadi xkemana-mana berkurung je dalam rumah. Petang tu baru kuar.  Tiba2 datang ideal spontan sebab nak join contest suziey yang dah masuk musim ke-3. Tapi x sempatla nok touchup asya skit, kan mengamuk plok kacau mood dia y tgh duk asyik main sepak2 bola.

Mama : Asya, ambik mainan dalam bilik...Mama nak.

glemer aku arini : )

Last2 asya masuk bilik, jalan terkedek-kedek bawak mainan yang kat atas tu. Aiiii,, dalam banyak2 y ni pilihan asya.. Ok la... Mama follow jer.

Susah betul nak dapatkan shoot y baik. Macam2 stail, memang dia layan mainan jer. Langsung x ambik pusing bila saya suh dia kiss mainan tu, peluk.. Aiseyyyyy!!!


Last2, dia p masuk bilik ambik menda alah ni. Lagila x menjadi.. Uishhh sabor je la layan anak dara ni sorang. Lepas dah boring, habis dia buat terabur bola2 tu. Bagi tambahan keje kat mama plok.

Last.. Sebelum dia mengamuk+menangis sebab kepala terantuk dinding, dia p masuk kat celah sofa ni sebab nak ambik bola.. Macam2 ideal yer... Makin besar, makin pnjang akalnya. Nasib baik mama suka layan akal panjangnya.

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Lastly, PIC ni yang diambik secara spontan masa asya bawa mainan ni dari bilik untuk join contest ni ---->


----> Boleh laaaaaa... H.A.R.I I.N.I S.A.Y.A B.O.S.A.N

27 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Pic yg last tu cun..sesuai masuk contest tu..Qis x tau lah ni nk join ker tak..Qis xde Toy..hukhuk..sian dia.. ;)

zue @ annaleeya said...

macam2 pesen asya skang.. sian mama kena kemas balik...

alamak... ni pon blom amik gambo airel lagik.. ingat nak join gak...

Ain said...

nape bosan Yang? hehehe....

ingat ain jer susah nak snap pict. sarah, lya pun sama gak ya....

kalau nak yang candid banyak la kan....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ehehehe..sabar jela
ngamuk2 eh masuk bawah sofa..adeh
makin bijak makin byk akal!

Fieza79 said...

wahh gigihnya lya nk dpt kan photoshoot yg baik..hehee

ehh smpai celah sofa pon di jelajah asya..mcm2..!

Zaidah said...

kekadang memang susah nak ambik gambar diorang nie...sebab diorang nie susah nak duduk diam....ade aje akalnyer...."asya memang sengaja teraburkan bola2 tu...biar mama kutip...hehehehe"

LyNn HaMzAh said...

kesian mama berhempas pulas sebab nak dapatkan shoot yang terbaik utk asya...hehehehe...anyway moga asya berjaya yer...

Farra Dhelina said...

gdluck asya!

Liza said...

Comel!! Nak masuk gak....

mamalieyna said...

kiut! sesuai tuk contest tu..! good luck ye! ayep dh join, ambik piccas sedia ada je..huhu..

LYaFRINA said...

@Liza

hehhehehe.. liza.. silakan..meriahkan contest

AngahSayang2314 said...

cute asya ngna mainan dia hehehe

Ena said...

alahai cutenye...

tu la.. sanggup susah payah nak amik menan.. heheh.. nasib baik kecik lagi kan.. leh la menyelit2 jekk.. heheh

Gd luck yeh!.. mane tau ada rezeki.. :)

mummy_ayu said...

mcm mcm aksi ada yer..good luck..ayu pun dah join dah..

kella said...

amboi... sonot je nampak si asya tu! muka puas je... :)

[-suziey-] said...

hiks..comelnya...lawak la..mcm2 aksi asya yek..menan tu lebih menarik perhatian..ekkekk:D

♥ QaseH ♥ said...

dlm pic ni asya da nampak besaq pun

LYaFRINA said...

@Zaidah

hahhahah. itula zai.. mencabar sunggoh..kna byk bsabo..

LYaFRINA said...

@LyNn HaMzAh

lynn.. saje suka2.. dsamping menambah koleksi gambo.. blh join contest...

LYaFRINA said...

@Farra Dhelina

tq

LYaFRINA said...

@mamalieyna

waa..dh join..gud luck..picas asya dgn mainan y sedia ada x ok..

LYaFRINA said...

@AngahSayang2314

hehehhe..tenkiu

LYaFRINA said...

@Ena

hehhe.. dah beso xdela dpt myelit lg.. tq ena..

LYaFRINA said...

@mummy_ayu

gud luck utk ayu gak

LYaFRINA said...

@kella

kella..muka puas knakan mama dia.. hehehe

LYaFRINA said...

@[-suziey-]

itula..menan tu lg mnarik hati dia.. budak2 katakan.

LYaFRINA said...

@♥ QaseH ♥

hehhe..tp kalo tgk kat luar..kecik j kan

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (139) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (62) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Birthday (49) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) Tempat Makan Best Di Terengganu (29) mama+papa+fasya (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) fasyafrinatraveltales (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Papa Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) mama+papa (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) TERENGGANU (1) de (1) fasyafrinavacationtime (1) ma (1)