Thursday, July 1, 2010

RAJA yang memberi keNIKMATan.

Meh tengok
RAJA
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Owwhhhhh..
sungguh nikmat sekali.
Itula.. naik tension pagi ni.. Mula2 pegi blog ROSE citer pasal Raja Buah ni...Sekali naik plok n3 ZUE pun pasal raja ni... Tak lama lepas tu naik lagi n3 FIEZA, pun pasal ini raja... Lepas ni saper lagi???? Act, saya ni kasihan sungguh... nak sangat2 makan durian tap x de geng & hasil keprihatinan Fain dia beli gak durian ni walau pun terpaksa menahan perasaannya time durian ni melepaskan bau kat dalam kete.. Asyik2 uwekk..uwekk jer Fain. Macam org mengandung pun ader.

Kat rumah pun kena makan jauh2... Tapi xbestla layan durian sorang2..xde geng. Fain x makan durian, almaklumla Fain ni kan Mat Saleh Celup Tepung.. Harap2 asya jgnla join group papa yer.. Join mama yer, nanti boleh jadi geng mama kekoh durian ni. Ada tau apa itu kekoh???

HASILNYA
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Sekali harung... Habis semuanya. Itula ngadap sorang2 jer. Mula2 dah dapat warning dari Fain suruh makan sikit je,sebab nak makan ubat lepas tu.. tapi inila gara-gara xde loceng alert time makan ni. Terlajak perahu boleh diundur, terlajak makan..dooommmmm dalam perut.. Sebab dah terlalu banyak makan durian tu, sampai dah naik muak.... Maknanya, lepas ni xleh layan dahhh...


--> arwah tok wan selalu pesan lepas makan durian, minum air dari kulit durian untuk hilang kepanasan akibat makan durian.

29 comments:

.cikfasya.(◕‿◕✿) said...

suka makan durian jgk!!
nak2 durian kampung,asyik!

Ena said...

omaaaiiiihhh!!

dasyat nye lya ngapp durian tu.. ena makan gitu2 jekk wlaupun suke sbb memg buah tu tak leh makan banyak.. sat g ada yg pening la.. tak tahna bau la..


dulu pernah gak camtu.. dah kawen peggy kan si anis baru leh makan balik.. sampai la nie kalo teringin pun just rasa sikit2 jekk.. takut kenagna lama menjelma kembali..

~aSHa~ said...

tak leh tahan gini.sana sini durian..ish ptg ni tgk la....asha plak cari..esok tayang....eh kamera tak leh transfer gambo..uwaaaa

zue @ annaleeya said...

mak aih lya... nih betul2 ngap duyan nih... mkn sorg ker byk gitu????? nih bkn makan nih... mmg KEKOH la klu gini.... hahaha!!!!

Mama Hanim said...

arrrr..jeles la tgk ni.. nk jugak la lya..huhu..

kella said...

hadoooiiii.. tak tahan la macam ni!!! sedap dan nikmat itu!! betull...
hihihi.. kepingin juga lyaaa...!!

Izan Ishak said...

lya...izan pun suka sgt durian. kat rumah ni sume org makan kecuali naufal. langsung x sentuh, jeling2 manja adalah...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

mak ai terliur sungguh ni...mesti beli lepas ni...

az rina a.k.a jaijina said...

perg, tak tahan aku ni..sebot pasal doyan, ade lagi 3,4 ulas dalam peti ais..takde sape nak kasi abis..

LYaFRINA said...

@.cikfasya.(◕‿◕✿)

kalo durian y bru luruh tu..manisssnyer.. best

LYaFRINA said...

@Ena

itula..dh xde geng.. terlanjur sudah.. byk y t'ngappppp

LYaFRINA said...

@~aSHa~

hehehehhe..kna la cari durian cpt22.. oloo pinjam pic google je

LYaFRINA said...

@zue @ annaleeya

ahahahah..hantu durian y cite upin n ipin tu

LYaFRINA said...

@Mama Hanim

hehhehe.. ambik la...

LYaFRINA said...

@kella

waduuhhh..kalo dah kepingin..balik nanti cari cepat2

LYaFRINA said...

@Izan Ishak

heheheh..ok la tu...lya ni sorang j layan.. tsisih rasa

LYaFRINA said...

@Anje a.k.a Mama_Balqis

heheheh.. beli..beli..jgn x beli

AmzaR RafiQ said...

muahahahha...*gelak syaiton*

LYaFRINA said...

@az rina a.k.a jaijina

rina mu wak poyok pon best

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

muahahaha..gelak syaiton! kah kah kah

Zaidah said...

tengah musim dorian sebab tu citer dorian...buat bubur dorian sedapnyer....huhhuhu

AngahSayang2314 said...

amboii lya dasyat sungguh no hang telan durian tue???? sampai tak ingat. Lya angah kalau makan mesti seronok layan ngan hubby malam ni nak cari la durian ....brommmmm

LiLy @ MumMyQiStInA said...

ramainyer member buat posting buah duyan nih..lily x mkn sgt buah ni..klu msk campur bubur baru blh layan... :)

mrs.ecam said...

huwaaaaaaaaa nape sume org cite psl durian jek ni...abesh la ngidam aku ni kang...haruss kne catik duyan blk ni...huhuuhu

e eh...ekceli...salam knal...hekhek...lupe lak

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

jupe geng suka durian..tapi takde lah macam sampai macam tu skali dikerjakan durian sorang2..dahsyat2.

miemiey said...

lya..x yah ajak fain..meh kmi tulun teman makan dorian tu...hehehehe....

Liza said...

lya...xsabar nk mkn durian kt kg ni weekend ni! liza masa ngandung , dr 3 bulan sampai hari nk bersalin sempatlg mkn durian sampai Adam xlalu mkn durian dh skang.. mayb dh muak dlm perut.

Liza said...

bestnyer durian...nak carik this weekend

rynas said...

Lya makan sorang2 jer...wah tabik springlah kat LYa...sib baik tk fenin atau demam ekkk

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (73) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)