Tuesday, July 20, 2010

Sehari Sebelum Di ICU

Mula2, jutaan terima kasih buat suami yang mbantu n yokong saya dalam m'update blog ni. Tak lupa juga buat semua blogger yang membuatkan saya hdup bukan seorangan d didunia ini. Yang trut sama-sama support saya. Sesungguhnya saya amat2 bererima kasih dgn niat2 murni para blogger dalam membantu saya.

Hingga ke hari ini saya masih berehat dirumah, belum ada kekuatan untuk bekerja. Masih lemah, pitam2 n selalu muntah2. Petang kelmarin pun sy pengsan lagi dan 1 jam lps itu baru sedar. Masih x ada kudrat utk berjalan sndiri.

Sebenarnya, saya xtau nak ucapkan macammana betapa saya hargai semua niat murni para blogger. Sesungguhnya saya amat tersentuh hati. Sememangnya masih mengharapkan keajaiban dalam kehidupan. Saya sedih kerana x dapat memberi kasih sayang sepenuhnya buat asya. Selalu ditinggalkan bila saya sakit.

Rawatan lanjut, akan teruskan utk merawat mata.. sbenarnya suatu masa dulu saya pernah kehilangan penglihatan mata kanan. Takut ianya b'ulang lagi. MRI CT SCAN utk kesan parut dalam kepala yang mungkin menyebabkan sawan. Saya pernah menjalani pembedahan Ketumbuhan Otak ketika berusia 15 tahun(2000).. Dan pelbagai lagi insiden y berlaku selepas itu.. Saya mengalami kerosakan peti suara sehingga kehilangan suara. Dulu juga saya pernah mengalami kelumpuhan badab Transfer Myeletis..berpunca dari virus Enchephelitis yang juga menyebabkan sawan yang teruk hingga kini. Ketika menjalani pembedahan ketumbuhan otak sebelah kanan dulu, ketika itula masalah Injap Jantung Berlubang dikesan. (thanks buat oya utk kos itu.. biarla rahsia kami bersama)


Pada hari Jumaat sebelum dwarded, sempat singgah hospital cz Fain sakit perut.. Cari toilet.. Rupanya sya dah say hi..hi la....


Asya pon sempat layan posing mama dia.. 1st time asya datang sini ni. Last2 masa dia kecik dulu.


Sayang mama... teruskanlah jadi kekuatan buat mama.


" TO ALL BLOGGER... I MISS U SO MUCH"
SAYA HARGAI SEGALA YANG DILAKUKAN, TAPI SAYA SGT2 X LARAT NAK TINGGALKAN JEJAK..
PADA SEMUA KENALAN BARU, BILA SAYA MAKIN SEMPUH SEPENUHNYA, SAYA AKAN KEMBALI MENJEJAK KAMU SEMUA

57 comments:

cik paro said...

semoga akak tabah menempuhi sgala dugaan..
jangan putus asa kak!!
saya tau akak kuat!!

Aleeya said...

alhamdulilah lya beransur pulih, moga makin tabah dan kuat bertarung demi sebuah kehidupan, semoga Allah melindungi lya sekuarga..amen...

Ena said...

sempga lya terus pulih.. rindu sangat dengan celoteh lya.. picture tu buat ena rasa sejuk je.. cantik picture tu lya..
asya pun sama.. sangat cute..
semoga terus kuat & tabah lalui ujian ini.. Banyak pahal yg lya perolehi..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

alhamdulillah lya dah sembuh.lya kita betul2 tak tau lya admit kalo tau leh la kita pi melawat.kita tau pun dari ain...syukur lya dag sembuh..pasni rajin2 makan ubat k...jaga kesihatan baik2 kita doakan yang terbaik untuk lya...amin

anin said...

Subhanallah Maha Suci Allah
Dia mengatur segala macam keperluan perjalanan kita... Lya berjaya harunginya Alhmdulillah.. Semoga terus berjaya..Asya pasti kuat sebab mama nye kuat

LYaFRINA said...

@cik paro

terima kasih ts smua support tu.. lya akn jdknnya sbg kekuatan utk truskn khidupan ni.

LYaFRINA said...

@Aleeya

thanks aleeya.. semua kata2 tu akn lya jdkn kekuatan dlm menempuhi khidupan ni.

kella said...

Lya! tak mengapa.. lya rehat lah secukupnya...

kami kat sini sentiasa berharap lya cepat sembuh seperti biasa..

gembira membaca update dari lya ini! alhamdulillah...

lya jaga diri.. makan ubat..
setelah usaha telah dilakukan..tawakal pada ALlah..
InsyaALlah..

:)

LYaFRINA said...

@Ena

thanks ena.. pic tu sehari sebelum lya msuk icu.. mcm2 tau2 je nk msud.. siap dh dtg singgah u.. hhhehehehehehe... ena, lya ucapkn byk2 terima ksih ats smua kata pransang n sokongan slama ini.

az rina a.k.a jaijina said...

rindu kamu lya..smoga terus sihat ye my preng..kalau balik kg nnti aku banje kat fatisya ye, jgn majuk2 agi tau pas ni, hehehe..

mamalieyna said...

sedikit terubat rindu ni sama Lya n Asya..moga diberikan kekuatan sepenuhnya tuk kembali sihat dan aktif dan ceria sprt dulu ok! ^_^

kawan2 semua tak henti2 doakan yang terbaik buat Lya! terus tabah, cekal & kuatkan hati ye! hope semuanya kembali pulih..Aminn..

LYaFRINA said...

@Anje a.k.a Mama_Balqis

xpela anje.. tp tkilan gak cz x bpluang nk jumpa anja.. insyallah, ada pluang, kesana nanti blh jumpa nake.. thanks ats smua support tu

LYaFRINA said...

@anin

alhamdulillah.. umur masih pnjang.. ramai y msh perlukn lya dsisi. trutama asya.. anin.. tq ats semua doa n sokongan slama ni

LYaFRINA said...

@kella

alhamdulillah.. tq kella... rindu gk nk baca blog kella.. tp keadaan x berapa mizinkan.. bila rasa ok bru online.. bisa minta tlg fain j baca uopdate2 dari blog.. btw.. tvm ats smua kata semangat n support utk lya sblum ni.. sgt2 hargainya

nuraitul said...

takpe kak..perlahan2..yang penting kesihatan akak tue perlu diutamakan dulu..insyaAllah..ini semua ujian utk akak..akak sabar ye..we'll pray for u..sihat selalu..ceria selalu tau kak.. :)

LYaFRINA said...

@mamalieyna

alhamdulillah eina.. keadaan makin better dr sebelum ni.. apa2 pun kata2 perangsang dr kwn2 la y byk mbantu lya slama ni.. sgt2 hargainya

makdara TERDIVA said...

kuatkan semangat!..:)

LYaFRINA said...

@az rina a.k.a jaijina

aku main2 jerf la... xpe lps ni kt pakat g mkn sama2 eyh.. skali dgn oya...

LYaFRINA said...

@nuraitul

tq adik..akak2 sgt2 hargainya.. smoga tuhan membalas segalnya..

LYaFRINA said...

@makdara TERDIVA

tq : )

zue @ annaleeya said...

entry nih lya taip sdiri ker??? td masa zue call sore lya mcm tak daya jer...

Alhamdulillah lya dah makin sembuh... rehat cukup2 dan jg diri yer...

terubat rindu tgk gambar asya... chumell..

Farra Dhelina said...

tiap kali ke sini, mesti sy tarik nfs yg pjg dulu.. terkedu pon ade..

hrp lya lekas sembuh yea

Ina Hashim said...

Lya,

akak doakan moga sakit Lya segera sembuh..u take care dear :)

miemiey said...

dik lya...kmi sayang dik...jaga diri baik2..yg penting mkn ubt..insyaallah lya akan sembuh...rehat cukup2 yee...kmi mendoakan ada keajaiban buat lya..allah hanya menduga..tabah dan sabar dgn dugaan ni yee...

kmi tingat ke asha..hari tu jumpa asha byk dia cakap..main2 dgn tengku..masa lya sakit tengku pun ada dtg..dia kirim salam kat lya...

sI tEDI said...

berat sungguh ujian untuk kamu.

Apapun yg kamu hadapi , kamu kena ingat, Allah sentiasa di sini.

Semoga kamu terus kuat

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

Alhamdulillah sis.. banyak banyak kan rehat.. blogwalking tu bila2 pun boleh.. kuatkan diri dulu.. kami smua ada.. walaupun tak disamping sis.. kami sentiasa mendoakan kesihatan sis :)

mamazana said...

mamazana doakan semoga lya cepat2 sembuh...

take care...

mummy_ayu said...

alhamdulillah Lya makin sihat..harap cepat sihat sepenuhnya...
kami semua sentiasa doakan Lya sihat...and semoga be strong selalu!!!

AngahSayang2314 said...

lya angah harap lya tabah menghadapi kehidupan dunia angah rindu nak chat2 ngan lya.. angah akan doakan kebahagian & kesihatan lya kembali seperti biasa.. aminnn

LyNn HaMzAh said...

syukur lya dah semakin sembuh...moga lya sentiasa sihat dan penglihatan lya kembali normal...take care yer lya...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alhamdulillah Lya semakin sembuh..
Semoga diberikan kekuatan & tabah utk melalui semua ini..Rindu ngan celoteh Lya..& aksi Asya..Take Care yer..!!

Rizziela said...

Gembira tengok ALya dah boleh online
Saya harap sangat semoga alya semakin sihat & kembali seperti biasa

Ingat yer..jaga kesihatan. Jangan lupla makan ubat dan jangan terlalu bekerja keras tau..

Sayang lya

maszmadi said...

alhamdulillah, swonok dpt bc n3 lya smula.. smoga lya smakin kuat yerk..

mama zharfan said...

semoga terus tabah dan sihat.u got to be strong for asya yer..take care

littlehumblelynn said...

semoga allah melindungi anda...anda insan yg kuat!!

Fieza79 said...

alhamdulillah dh beransur pulih...risau dgr Lya masok wad ari tu..tak sangka sbb sebelom tu elok je kan..

fieza doa2 kan agar Lya cpt2 semboh...rehat secukop nya k..

adda said...

alhamdulillah. syukur sgt lua dh beransur sihat.. rehat byk2 dirumah ye. doa utk lya tak putus dari kami supaya segera sembuh kembali.. aminn

umialya said...

Alhamdulillah, syukur sgt2.. moga kesihatan Lya bertambah baik, kuatkn smgt

Liza said...

take good care of yourself, get well soon...

.cikfasya.(◕‿◕✿) said...

semoga kak cepat sembuh..kami disinisyg n doa agr akak sentiasa sihat hendaknya..

zai kulim said...

Semoga cepat sembuh leh kembali join contest cam biasa...

zai doakan ok..

rynas said...

harap Lya tabah menempuh dugaan ini..walau berat mata memandang berat lg bahu Lya yang merasanya. jadikan Aisya sebagai kekuatan Lya untuk terus bangkit dan tabah menempuhnya. semua kawan2 blogger semua akan sentiasa memberi kata semangat buat Lya.

Zaidah said...

alhamdulillah...semoga lya semakin pulih...kuatkan semangat...

Adyshariz said...

smoga lya kembali sihat insyaAllah..

Nurshahfamily said...

SALAM LYA,
SEMOGA LYA LEBIH TABAH MENGHADAPI DUGAAN ALLAH.... WE ALL SENTIASA MENDOAKAN KESIHATAN LYA... AMINNN

Asyeida said...

alhamdullillah..
terkedu eida baca entry akak,,semoga akak cepat sembuh yerk..eida doakan semoga akak tabah menghadapi dugaan hidup..

cik zatil said...

salam..

semoga cepat sembuh kak
dan kuatkan smgat
akak oke..

insyaallah akak boleh
lalui semua ni
dgn mudah..

amenn...

*hugs*

cik zatil said...

salam..

semoga cepat sembuh kak
dan kuatkan smgat
akak oke..

insyaallah akak boleh
lalui semua ni
dgn mudah..

amenn...

*hugs*

sYaFiQa said...

salam lya...
smg cepat sembuh n sihat spt sedia kala...
Amin..

'NuReeN' said...

moga lya tabah N kuatkan semangat.. nureen doakan lya cepat sembuh..

JuE-aNNa FaUZiE said...

moga terus tabah menghadapi dugaan yang mendatang..moga suatu hari seribu sinar kebahagian akan menyinarimu sampai bila2

mama c'fa said...

lya.. teruskan perjuangan...saye xtahan sebak bile bace ntry awk phtu lihat si asya yg sedng membesr...memikirkan mama die supaya cepat sembuh... asya fham tp sbbkn die kecil lagi byk perhatian dan sokongan diperlukan.. semoga lya cepat sembuh n tabah menghadpi hari2 yg mndtg brsame fain n asya

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

semoga kamu cepat sembuh. Ingat Allah sellau k, kami juga sentiasa di sini :)

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

lya, kuatkan semangat.jangan putus doa, insyaAllah saya berharap keajaiban dari Allah akan datang pada Lya..

~asha~ said...

yang..jgn risau...takyah la jejak kami kembali.kami akan sentiasa ke sini lihat2 kamu...jgn risau ye...byk kan berehat...kami tak kesah lya nak ziarah kembali ke tidak...sbb yg ptg lya sihat sihat cepat ye laling...leh dtg singgah kedai ai ye...

kim salam kat fain...

oYa said...

lya...cayang....aku suka n syukur sgt bila dpt tau ko dah sihat walaupun slow2..aku nak minta maaf byk2z.. coz sekali je p jenguk ko...aku bukanyer ape..tak tahan tgk ko sakit...hr tu pun aku tahan wei... aku mmg takleh tgk kawan2 aku sakit or ape2lah yg menyedihkan....tp apa yg pasti aku cayang ko..cayang asya n cayang fain ( hahaha bahaya ni)...nanti bila ko sembuh mcm yg dijanjikan FATISHA ek...walaupun aku tak tgk ko doa akun duan always utk ko n utk abg ko tu (heheheh) moga2 sumer yg berlaku ada hikmah..AMIN.. byk mende yg aku nak story kat ko...so..cepat2lah sihat ek..

Imma said...

Alhamdulillah Liya dah semakin sembuh dan pulih..Syukur and lega dengar tentang khabar baik Liya..

Anyway..Imma harap tabugn utk Liya ni akan terus bergerak since Lya masih dalam rawatan..insyaAllah..kita usaha setakat yg dapat yer Lya..Semuag Lya bakal kembali ke kehidupan sedia kala..Aminnn...

Senang2 jemput singgah ke blogshop Ima yer..
http://babycool-one-stop.blogspot.com/

BTW, mintak maaf kiranya post Imma ni tak membantu sangat..maklum saja laah..followers pon tak seramai mana..but harpaan tuh masih ada mereka yang masih bermurah hati..insyaAllah..

http://immasurya.blogspot.com/2010/07/tabung-kami-bersamamu-lya-lyafrina.html

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (73) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)