Thursday, August 26, 2010

Anak Mama , Kekuatan Mama

Kekuatan Tidak Datang Dari Kemampuan Fizikal,
Tetapi Ianya Datang Dari Semangat Yang Tidak
Pernah Mengalah!!!


Yaaaa...
Inilah anak mama yang penuh semangat dan tidak pernah mengalah pada keadaan.
Tiada orang dapat memahami semangat itu.. Mama sendiri tidak faham...
Tapi mama tahu, anak mama sentiasa kuat & semangat.
Maka, sebab itu lahirlah anak mama di muka bumi ini.

Maafkan mama,
Kerana membawa anak mama ke dalam situasi & keadaan yang menyakitkan dulu.
Maafkan mama,
Kerana terpaksa membiarkan anak mama merasai beban yang mama tanggung dulu.
Dan sekali lagi..... Maafkan mama,
Apabila selalu membiarkan anak mama sendiri disaat mama tersungkur.

TAPI....
Mama yakin, anak mama seorang yang baik
Memahami situasi & keadaan mama
Memahami kesakitan & kesusahan mama
Dan sebab itulah, anak mama selalu membuatkan mama ketawa.

THANK YOU ASYA SAYANG !!!


---> n3 yang ditujukan khas untuk anak mama. Semoga apabila asya membacanya, asya dapat memahami & mengetahui betapa besarnya nilai kasih sayang mama pada asya. Xtau pada saat asya membacanya, mama masih ada atau x.. Atau mama sudah tua ... Atau mama terlantar sakit lagi..

24 comments:

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

cutenyer asya masa baby..
igtkn lelaki td.. huhuhhu..
its so feeling dear!

makdara TERDIVA said...

semoga bila besar nanti dia dapat memahami & mengerti pengorbanan mamanya

LYaFRINA said...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ :

saje ltk pic ni.. sbb xpnah upload lg.. heheheh.. mcm boy kan.. dgn rambuut botak.. n kena balut dgn kain batik time ni

LYaFRINA said...

makdara TERDIVA :

insyallah..
--haaa asya.. dgr kata aunty ni..

Fieza79 said...

semoga satu hari nanti asya dpt menilai betapa besar nya kaseh syg dn pengorbanan Lya terhadap Asya..!

LYaFRINA said...

Fieza79 :

Insyallah.. tq..

Ena said...

InsyaAllah..

mudah2an asya mewarisi ketabahan mamanya & kasih sayang seperti papanya.. ;D

Mak Su said...

sy menyokong lya, take care

az rina a.k.a jaijina said...

iye betul, anak² lah kekuatan bagi semua ibu bapa..echa pon kekuatan aku jugak..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

comelnyeee
betul tu
anak adalah kekuatan kita sebagai ibu..semoga mereka tahu bertapa sygnya kita pada mereka..

mama zharfan said...

can't agree more :)

zue @ annaleeya said...

betul tuh... anak2 la dorongan dan semangat kita... smoga bila besar nanti, asya dpt hargai semua kesusahan mamanya...

'NuReeN' said...

cute la asya.. muka x der berubah sama mcm skrg...
anak kekuatan utk kita l
kan lya..
nureen pon bila jauh ngan husband anak la yg jd peneman setia..
tp husband dh dpt tukaq.. 1/9 ni ;)
happy sgt2.. hadiah buat ellesya utk 2nd besday esk..

h4ni3 said...

tomeinya asyaaaa.. =)

mama_iris said...

sayu....
tapi sweet....asya bertuah sangat sbb lya tak pernah abaikan dia walopon lya sakit...:-)

Farra Dhelina said...

asya mesti bangga pya ibu yg setabah & sekuat mcm lya

Zaidah said...

pengorbanan seorang ibu tiada galang gantinya...

aSmiDar said...

Asya kuat..dan budak baik
mesti Asya paham nnt..:)

Dilla Ady said...

tomelnye asya..

musti asya terharu bace entri nih..cam dilla jugak..

mamalieyna said...

syahdu jer..huhu..1 day, bila asya dh pandai membaca, sure tersentuh hati dia..!

kella said...

Asya msti akn baca coretan lya ini nnti.. asya mesti tahu yg asya sgt btuah dpt mama mcm lya! mama asya kuat, mama asya kuat disebabkan asya.. asya kena tahu tu..

asya anak seorg wanita yg tabah... :)

AngahSayang2314 said...

salam ramadhan 16

asya seorang anak yg memang memahai sangat2 dia memang kuat...

LyNn HaMzAh said...

lya kena kuat tau...jangan mudah putus asa...asya sudah pasti memahami apa yg berlaku pada lya sebab dia berada di dalam perut lya waktu tu...sedih la lynn setiap kali baca entry lya lately nie...huhuhu...

mummy_ayu said...

touching nye entry...
musti dia paham nanti bila dah besar nanti....

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (79) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)