Sunday, August 1, 2010

Dugaan Yang Tak Berkesudahan




Bukan mengeluh nasib diri,tapi sekadar meluahkan apa yang terjadi.. Saya baru nak pulih dari segi kesihatan. Tapi masalah terus menimpa. Tangan2 bengkak & air kencing berdarah. Sekarang dah demam + ketar2 pula.. Berat badan pun dah turun mendadak... iaitu 10kg..

Lagi x terkawal bila asya pun jatuh sakit. Asya skarang mgalami demam panas . Muntah2 dan badan ketar2. Malam2 hari pun dah x dapat tidur macam sebelum ni. Yang kesian kat Fain lah, tpaksa jaga saya & asya.

Tapi sbg seorang ibu, walau sesakit mana pun, kerana anak akan tetap kuatkan semangat dan diri. Jadi maafkan saya jika blog x b'update krn ingin menumpukan pada kesihatan diri & asya.. Asya betul2 perlukan saya saat ini setelah lama tinggalkan dia krn saya dimasukkan ke dalam ICU.


TERIMA KASIH ATAS SEMUA SOKONGAN KAWAN2 BLOGGER!!

--> ASYA baru tdo..

31 comments:

umialya said...

Sabar ye Lya.. kami sentiasa mendoakan yang terbaik buat Lya sekeluarga.. Amin

idah @mama izzya said...

SABAR LA LYA..IDAH DOAKAN LYA & ASYA CEPAT SEMBUH..

miemiey said...

sabar lya ye...lya ada kat umah sekrang ke?maaf lya semlm lya tegur kmi dekat email tp tak terjawab sbb kmie dop sedor lya antar..kmi tgk mesej tu pun masa lya off dah...kmi minta maaf sgt2..kmi ni kdg2 on je email tapi kmi ralik buat kerja lain...sorry lya ye...kmi doakan keperitan yg lya alami akn di bals seribu kemanisn oleh ALLAH masa hadapan...

mamalieyna said...

Cekalkan hati ye lya..Insyaallah kami semua rakan blogger sentiasa mendoakan spy lya n asya cepat sihat.lya bglah perhatian pernuh kt asya tu, hope dia cpt sihat & lya jugak! sabar ye lya..

Myluv-Sylvia said...

hi dear..
semoga awak cepat sihat. :)

mama zharfan said...

be strong yer dear. i doakan u tabah & cepat sembuh. Amiin

Ain said...

tabahkan hati lya....

berat mata memandang berat lagi bahu yang memikulnya...

ain doakan lya dan asya cepat sembuh...

Ena said...

moga lya terus kuat & tabah lalaui ujian nie..
MOga lya & asha cepat sembuh ye.. Moga fain juga terus tabah..

SuZiE said...

suzie doakan smoga lya tabah hadapi dugaan n ujian ini.. smoga lya n asha cepat sembuh n sihat walafiat spt sediakala..

AINA said...

begitu la dugaan hidup alyani..semua manusia merasakannya..apa yang berbeza cara@keadaan yang allah berikan pada kita..kesabaran adalah sebahagian dr iman..sebagai ibu,aku pernah merasakan apa yang kamu rasakan..semoga cepat sembuh dan kembali bahagia sedia kala..

~aSHa~ said...

xpe lya..kami faham..jaga asya elok2 ye...nanti lya plak jatuh sakit kalo tak cukup rehat....

mommyYen said...

smoga cepat sembuh lya n asya..xpe blog tak berupdate,kesihatan yg paling penting.get well soon dear..

sarah shafie said...

lya tbahkan hati ok..insyaallah semua akn okey je nnti..

alyyani said...

rehat banyak2 ye lya. asya lg penting...

Liza said...

take care and have a good rest, liza sekeluarga akan sentiasa mendoakan lya cepat sembuh...

Momma Mia said...

Sabar Lya. Ya Allah, Semoga semuanya cepat sembuh dan sihat2 semula...Amin

Zaidah said...

semoga lya n asya cepat sembuh...amin...

Rizziela said...

Banyakkna berehat yer leya. Leya kena jaga diri liya dulu...jangan terlalu tumpukan pada asya..nanti takut kesihatan lya plak terganggu lagi..

Asya biarkan Fain yg uruskan...Liya boleh monitor ajer...

Semoga keluarga liya sekain tabah menghadapi ujian dari ALLAH

Fieza79 said...

kuatkan semangat ye Lya...sian Lya tak abis2 di timpa dugaan...plng sedih asya lak demam...btambah2 la

fieza hrp sgt la moga lps2 ni Lya diberi kesihatan yg berpanjangan dr Allah..amin..

EiJa ZaQuaN said...

hai..salam kenal..

sedihnya bila baca n3 tentang kesihatan lya..semoga lya cepat sembuh seperti sediakala..n asya jgk semoga cepat smbuh dr demam..AMIN.

LyNn HaMzAh said...

lya...
moga lya dan asya cepat sembuh...
sedih tgk keadaan lya dan asya...
kuatkan semangat yer lya...

az rina a.k.a jaijina said...

mmg berat dugaan Allah kasi pd mu..ape2 pon, aku doakan yg terbaik untuk mu & family..

Farra Dhelina said...

sabar byk2 lya.. semua org tau..lya seorg yg kuat..

kella said...

lya, takpe lya.. lya rehat dan jaga asya secukupnya..

kami semua faham, tak mengapa tak dapat update blog pun.. asalkan lya sihat..

semoga lya, asya sekeluarga sihat kembali!

kami semua doakan kesihatan dan kesejahteraan lya sekeluarga. tk

kella said...

lya, takpe lya.. lya rehat dan jaga asya secukupnya..

kami semua faham, tak mengapa tak dapat update blog pun.. asalkan lya sihat..

semoga lya, asya sekeluarga sihat kembali!

kami semua doakan kesihatan dan kesejahteraan lya sekeluarga. tk

♥S@R@♥ said...

semoga cepat sembuh

'NuReeN' said...

kesihatan lya N asya diutamakan.. lya & asya rehat cukup k.. InsyaALLAH... moga cepat sembuh

MamaYatie said...

semoga Allah SWT memberi kekuatan & ketabahan utk Lya sekeluarga menempuh ujian dari Nya..insyaallah, Amin..Semoga cepat sembuh yer..

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

semoga cepat sembuh :(

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

once a week kalo sis update pun xpe.. at least kitorg tahu keadaan sis skrg.. get well soon ya,,

Fakri Mia Farhana said...

get well soon kak..smg akak & asya kuat utk hadapi smue ni..sy kt sni doakan cpt2 sht to both of u..

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (73) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)