Tuesday, August 10, 2010

Ibarat Dedaun Yang Berguguran



Rasulullah s.a.w bersabda,

“Tidak ada seorang muslim yang ditimpa cubaan berupa sakit dan sebagainya melainkan dihapuskan Allah Taala dosa-dosanya seperti pohon kayu menggugurkan daunnya.”


adakah saat ini.. saya sedang berbicara???  Jelas kelihatan tangan saya y sembab.
(pic from ZATI )

Kita diuji kerana ALLAH mahu kita berbicara denganNya
(kata2 indah ini saya temui diSINI)


---> Syukur.. kerana aku pilihanmu...

16 comments:

Liza said...

lya, setiap kali baca entri awak..saya terfikir begitu tabahnya awak dengan hubby awak, Fain... Begitu baiknya, banyaknya pengorbangan yg dilakukan... Awak masih bertuah kerana punyai hubby yg sangat baik. Lya juga sgt cekal. :)

sarah shafie said...

lya kena tbah okey..semua msti akn okey je nnti..kuatkn smangat okey..brjuang utk fain dan asya dan utk semua yg syg lya..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

segala yg berlaku itu..pasti ada hikmah disebaliknye..Moga Lya terus tabah yer..!

mummy_ayu said...

ah ah..ayu pun bila baca entry lya, kagum sgt dgn ketabahan lya & Fain..apa pun..terus tabah hadapi dugaan nie...okey!!

mamalieyna said...

Indahnya kata2 tu..ya..pasti ada hikmah di sebalik kejadian, bersyukur Lya pilihanNya..dan Lya tabah menghadapinya. Harap ketabahan itu terus kekal..

zue @ annaleeya said...

semoga lya terus tabah k... betul kata eina.. pasti ada hikmah disebalik semua nih...
take care..!!

p/s : lya... hr ahad zue gi ke chukai... gi kt hoong loong moto tuh... ma zue ader hal kt ctu.. pastuh rasanya fain la naik moto gi situ... fain keje city link kan??? nak tegur tp takut salah org...

mama c'fa said...

semnjak2 ni bile bace post kak lya.. metsi diri ni rase sayu je, xceria dulu.. kite tau kak lya cube untuk ceriakan diri tp air muka xdpt kite elakan.. pepun semoga kak lya ceria,n tbah n sbar menghadi dugaan n ujian darinye...yg terbaik adlah buat asya n fain disisi kak lya..

Zaidah said...

semoga lya mendapat ganjaran daripada Allah berkat sabar...

az rina a.k.a jaijina said...

sesungguhnya manusia yg diuji itu Allah swt nak uji sejauh mana keimanan terhdapNya..jgn pernah berhenti memohon & berdoa kepada Nya, sesungguhnya ada sinar di sebalik mendung itu..

Fieza79 said...

Lya adalah insan yg jadi pilihan Nya...kesakitan yg Lya tanggung ada hikmah di sebaliknya kan...? moga Allah terus melimpahkan rahmat wt Lya...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

bertuah lya..menjadi insan terpilih..semoga makin tabah ye..:-)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

ye, bil kita diuji , kita semakin dekat dengannya..
sabar je, ada hikmah disebaliknya..
begitu jua seadanya.. =)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

semoga Lya semakin tabah menghadapi hidup yang akan bakal mendatang...

makdara TERDIVA said...

salam lya..

memang tika ujian datang, Allahlah tempat kita mengadu, bukan pada manusia..
selamat menyambut puasa buat lya sekeluarga

kella said...

segala kepayahan dan kesusahan ada hikmahnya..

indah sungguh kata2 itu.. :)

Ain said...

lya insan terpilih....

moga terus tabah menerima setiap ujian dariNya....

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (136) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (97) MyHappyFamily (79) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Ramadhan (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (44) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (27) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (21) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Tempat Makanan Best Di Kuantan (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) Mamalovefasyafrina (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1)