Wednesday, August 4, 2010

The Italian Garden Cafe : Pappar Delle

Saya jumpa sebuah lagi cafe y menarik di Kemaman, Trg.. Hihihi.. sbnarnya cafe ni dh lama wujud.. Tapi takut nak pegi, sbb nampak drp segi deko dia mcm x setaraf j dgn lya ni org2 biasa jer.. N baudget mesti mahalnyer..

Akhirnya... Fain ajak gak terjah... Owhh.. harganya standar cafe/kopitiam.. Mybe sesuai dgn bandar kemaman ni.. Kalo duk kat KL, msti hrganya ikut standard kat sana kan??



Cafe ni terletak di Taman Cukai Utama.. Dekat area NIOSH.. So saper2 dh smpai kemaman jangan lupa singgah yer..

Jom intai deko cafe ni.. English style.. Bersih n sgt selesa.. Penggunaan warna yang sgt mendamaikan.. Mmg pandai owner cafe ni buat susun atur.

Menu Fain.. apatah namanya.. Tapi lebih kurang kuew teow lakna kuahnya.. Tapi rasanya lg best.. Punya la banyak..

Dan saya.. just sup cendawan + roti bakar.. Ermmm bestt!!

Ermmm..ais batu x dapat lekang..

Dan si Asya.. ada disediakan biskut ais krim utk kanak2.. Free jer...

" SELAMAT MENJAMU SELERA "


---> n3 ni sebelum sakit lg dah draf.. Tapi xperasan belum publish.. So drp x b'n3, better publish n3 y sedia ada.. Sib baik dari dulu mmg suka draft n3 utk dsimpan..

---> Segala n3 berkaitan makanan & terjahan ke mana2 cafe adalah krn ingin mempromote cafe/restoran/warung y menarik y ada di Kemaman & dimana-mana saja tempat y menarik.

---> Terima kasih atas segala sokongan & doa y  x putus2 drp kwn2 semua... Saya dpt kehidupan sy kembali.. Alhamdulillah, dah datang keje & sy dh start turun padang.. try.. dh tgk kapal dr jauh2.. x de panjat memanjat..  just tgk di bahagian atas.. N remark utk di survey.. Ok la.. slow2.. start dgn y ringan2 dulu.. Ermmm kali ni rasa lbh cpt recover.. TAPI... SELERA BELUM MARI.. PERUT LAPAR ni..

12 comments:

az rina a.k.a jaijina said...

maju kamamn skang ni ye..sungguh aku tak tau ade kedai macam nikat kemaman tu..balik baru ni mane lah merayap sangat..

baguslah kalau mu dah okeh..lega sket aku dgrnye..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

kena pi terai skali nim..

zue @ annaleeya said...

menu kuetiau ladna tuh sedaplah tgk.. mmg peberet tau..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cantik Cafe nih..Deko dia mmg cantik..Menu pon nampak sedap..terutama kuew teow ladna tu..terus teringin nk mkn.. :)

Zaidah said...

kena cubalah....nampaj sedap...

Ena said...

nampak sedap la lya menu tu.. menyelerakan jerk..
sian lya selera belum pulih tu.. tap kena la cuba makan juga yeh!..
jgn tak tauena pulak lately sangat berselera tiba2..a syik nak makan jekkk.. dah naik 2 kilo dah nie.. huhu.. tak sabar nak puasa.. nak kasi turun semula la.. :D

.cikfasya.(◕‿◕✿) said...

mcm best je kak!
nk2 sup tuh......

Fieza79 said...

sgt menyelerakan....rasa lapo je Lya...tu nk sup cendawan tu...
tmpt besh ye cam kafe mahal2 kalau taktau nk singgah pon tak berani kan...! takot wet melayang2 kuar..huhuu

lya dh btol2 sihat ke...dh leh jln2cari mkn...! alhamdulillah...

LYaFRINA said...

To All :

skali gus aci x???
itula.. benar pepatah.. dont judge a book by it cover.. hehhee..

harganya biasa2 jer... mcm kopitiam lain.. mahal pizza lagi.. hehehe..

kalo dtg jgn lupa test kat sini... kat tgh bndar ni jer..

Ermmm.. ni bukan pic terkini.. n3 ni dah lama draft, b4 admit ICU dulu lagi.. tp blum publish.. jd lya publish j la harini.. xdela x update lgsung.. just note last kaler merah j.. y lya tulis tiap kali nk publish..

Ermm.. xdemood lg nk berbambar k.. edit megedit pic.. ambik masa utk buat tu semua... kna rehat skit.. masa utk bblog.. ambik sikit j.. msa slebihnya.. keje n rehat utk badan.. lps ni blh back to normal.

Liza said...

sedapnyer kuew teow tu, lapo nie

Little Mama™ said...

sedapnya..kalau balik ganu boleh singgah kemaman ni

btw.. i lahir kat kemaman, kampung jerteh.. ramai sedara kat kemaman/chukai tapi tak berapa kenal :)

kella said...

Lya byknya entri terlepas kita nih!
hmmm
nampak cam menarik!
nak try test tengok!

biskut yg asya pegang tu besar dari kebiasaan kan?

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (139) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (62) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Birthday (49) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) Tempat Makan Best Di Terengganu (29) mama+papa+fasya (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) fasyafrinatraveltales (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Papa Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) mama+papa (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) TERENGGANU (1) de (1) fasyafrinavacationtime (1) ma (1)