Tuesday, September 7, 2010

Baju Raya Asya 2010

Sambil-sambil tu, jom menari & menyanyi bersama Asya diiringi lagu Cleopatra Stratan.
Best lagu ni... Asya suker..


1st.. Baju ni adalah istimewa untuk Asya kerana menang giveaway dari blog WANIE . Baru jer dapat hari Ahad baru2 ni. Wanie bagi kebebasan untuk memilih design yang kita nak untuk baju ni. So, oleh kerana asya suke bertoncang.. saya request nak kartun gegirl bertoncang. Woww.. wanie.. sgt2 berpuas hati. memang cantik hasil kerja tangan awak. Terima kasih yer. Sangat2 hargainya & terima kasih kerana memilih saya sbg pemenangnya.


So.. inilah koleksi baju raya asya.. Semua baju ni memang yang dah sedia ada.. Yang dari tahun lepas pon ada ni. Sebabnya, asya ni kecik n baju ni besar.. Raya ni pon, ntah muat k x lagi.. Esspecially seluar tu.. Rasanya terlondeh lagi walaupun dah alter.. Sabor jer la.. Just baju T kaler putih n pink belang2 tu yang saya beli baru2 ni utk di match dengan seluar+skirt asya. Dan ada antara baju2 ni hadiah daripada tok ma asya n mak sedra asya..

Dan ni baju gown y abang lya belikan untuk raya tahun lepas(kaler biru)... Tapi besar.. Baru2 ni test pun, still besar kat bahagian lengan tu.. Harap2 raya ni boleh la pakai yer, walau terlondeh sikit.. Dan lain2 tu.. beli online.. Pon dah lama beli.. Tapi x dapat  pakai sebab besor bapok... Pendek kata.. baju raya asya tahun ni xde yang baru.. melainkan t-shirt tu 2 helai.. Xpela sayang.... Buat apa nak membazir kalo dah ada y elok & belum dipakai.


Seluar ni pun beli online, masa ada sale gila2tahun lepas.. Yang ni confirm tahun depan pun x dapat pakai lagi.. Saya ingat nak hadiahkan untuk kawan2.. Sebab kalo simpan lama2 sgt pun x elok juga.  Ermmmm.. nak buat macamana yer??? Kira sistem cabutan bertuah aci x??? Saiz seluar 12-18M.. Tapi.. besar tu... Saya tengok cadangan kawan2 dulu.. kalo setuju nak buat cabutan bertuah.. nanti saya buat satu n3..


MEH AMBIK KAD RAYA DARI SAYA
KAT SINI


--->Part fain dah settle malam semalam.. Just baju t sehelai... Dan saya pun dah nak beli kasut @ sandle j.. Hari ni kot.. Lain2 hal dah xde... elok berkimat cermat. cz lps raya ni bermulala episod berulang ke spital... Salam kemaafan dari saya buat semua blogger2 yang best!!!

16 comments:

mummy_ayu said...

comel comel baju asya...yg iris pulak..semua kena amik bigger size sbb bam bam sgt..plus ada gak b'day present last year..simpan sbb besar, test ari tu dah muat..tu yg jadi banyak tu...

Fieza79 said...

knp tak simpan saja suar tu utk asya...sian asha...ni tgah gila sales punya pasal sngup beli yerk...apa pon ikut Lya la kan..

byk pasang gak ehh baju raya asya...

ha yg baju menang GA tu lawa la..cantek design..

~aSHa~ said...

amboi kemain gelek ye nak...eheheh seronok betul


simpan je tuk asya seluar2 tu.....tak lama lagi kejap je dah besar

Rizziela said...

Wah! banyak gak tu baju2 asya..

Mesti cantik kan dipagi raya nanti

nurulhudaresad said...

comel gile baju hadiah ada tulisan asya tu.....takpe..bersederhana tu lebih baik....pas2 raya pon nk pakai duit gak kan...better simpan....ewaaahhhhh.pandai kata ke org...

makdara TERDIVA said...

alololo..jeles sungguh tengok baju gegirl yg comel2 ni..sbb gegirl sy dah besau..huhu!

azzey said...

byk nj dia....dh mengalahkan mama dia....hi3 ......ye ke?

mamalieyna said...

suka la baju2 gegirl ni..comel2 belaka...alaa takpe tak beli baru pun, byk tuu belum pakai kan..buat apa nk membazir kan..^_^

*alaa nak wat cabutan eh, arif takdpt la offer diri..sbb boboy =P..hehe..

ohh nak ambk kad raya lya, esok la tempek2..

Aleeya said...

cantek2 baju asha...

selamat hari raya lya
maaf zahir batin.
hati2 di jalanraya..
jumpa lagi pas raya yea...:))

AngahSayang2314 said...

tak pe la lya janji ada dari tak ada...

εїз Cik Fasya εїз said...

wah...rayasakan asya..byk baju raya..meh sedekah kt aunty ckit meh..

'NuReeN' said...

ok la lya.. baju tu semua elok2..

pandai asya nari.. klau ellesya dia x pusing2 tp dia aku gelek2 pungkuq dia mcm shakira tue.. hehhee

mama zharfan said...

ya kena beli bj undersize lah utk asya, baru tak jd kes tak leh pakai ;)
selamat hari raya yer

ibunafis said...

salam aidilfitri asya n mama lya..bersederhana itu lebih baik dr pembaziran..baju2 asya cantik2 semua,raya sakan la..

EiJa ZaQuaN said...

cantik2 arr baju raya asya..

Selamat hari raya ..maaf zahir & batin dr kami.. :))

Mak Su said...

wow! cantik baju, siyes!

selamat hari raya :)

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (138) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (61) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Birthday (49) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) Tempat Makan Best Di Terengganu (29) mama+papa+fasya (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) fasyafrinatraveltales (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Papa Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) mama+papa (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) TERENGGANU (1) de (1) fasyafrinavacationtime (1) ma (1)