Thursday, September 30, 2010

Edisi raya bersama BLOGGER

Selamat pagi semua.... Dah lama n3 ni terperam gara2 badan x sihat baru2 ni.. Ni haa.. nak publish jugak buat tatapan seisi alam.. Ada kenal dgn org didalam pic dibawah??? Cuba tgk betul2... Yeahhhhh ASHA & FAMILY datang beraya kat rumah minggu lepas. Sori asha x smpat nk prepare apa2 ptg2 tu.. Itu pun ingatkan sha x jd datang..


Kali ni baru boleh tengok real MDM 1 & MDM 2 .. Fuhhh.. semuanya comel & hencem macam mama & papa dia.. Alang2 tu sempatla snap pic kanak2 riang ni. Tapi pic MDM 1 susah sikit nak capture cz dia sibuk bermain & x nak bergambar.. Ooooo..kiranya low profile la ni. MDM 2 ni pandai berposing.. bila hala j kamera, terus bagi senyuman y menawan g2..

Pose Asya & MDM 1

Owh.. ada mana blogger y nak datang ke rumah jangan segan utk bgtau yer.. Sgt2 saya alukan & tersangatla happy kalo dapat bjumpa secara real ni. Malam ni edisi saya menerjah ke rumah Asha pula.. Tunggu Sha..

Nak selitkan sikit pic semasa kita org pakat beraya kat rumah salah seorang bos. Muka saya xdela kat dlm pic ni, cz sy p'capture pic ni..


Selain tu, saya juga nak bkongsi kisah pertemuan saya dengan Haryanie pada hari raya baru2 ni. Dah tak ingat raya ke berapa, tapi cukup happy bila Yani kata dia dah ada kat Kemaman time tu. Katanya dia datang berubat cara kampung kat sini, jd dkesempatan tu, ambik peluang utk btemu 4 mata dgnnya. Dan utk kalipertama btentang mata, saya xtau nak kata apa..terkedu melihat keadaan Yani y sgt2 kurus akibat pnyakit y dideritainya. Dan pluang untuk melihat anak yani. Anak lelakinya y esar tu nampak pandai berdikari mungkin mengetahui keadaan ibunya y sakit. Bsusah payah cuba bantu ibunya keluarkn kerusi roda. Dan y kecil, masih belum mgerti apa.. teringat peristiwa aiman y pernah hilang seelum ni. Agaknya kerana peluang untuknya terdedah d dunia luar x selalu datang, jd sebaik saja berada di luar aiman akan berasa bebas & berlari k hulu & hilir. Walaupun Yani dapat berjalan, tp keadaannya cukup lemah. Jadi belum terlewat utk semua kawan2 memantunya sama ada melalui sokongan moral, duit mahupun membeli produk y dijualnya untuk menampung kos perubatannya.

19 comments:

mamaaerish@eb said...

kalo lya dkt... insyaallah eb sampai... anyhu... welcome back dear... ;p

Zaidah said...

jauh tu nak gie t'ganu...klu kat skitar jb kita memang serbu rumah lya...

Ain said...

apakata lepas ni lya ngan asha datang beraya kat paka nie...

hehehe...

tapi kuih raya dah habis tau. ain jamu teh o panas cicah kepok keping jer la....

Ena said...

kalo la ena doh belah sana leh la nyingah kan lya.. tapi tu la.. namanya je org ganu tapi balik sekali sekala & raya aritu pun kojap bonar.. sendiri yg mearasa kurang puas..huhu..

az rina a.k.a jaijina said...

ala, jelesnyenye tgok kawan² bloger beraya sesame..aku ni pakkal lahjauh, kalu tyak hari² aku serbu rumah korang..

mummy_ayu said...

ayu bab jalan raya nie..tahun nie memang kureng sbb hubby busy sgt...
but seronok tgk aktiviti cam nie..

Yan said...

Salam Alya,

seronok nya

Sricahaya said...

meriahnya tgk..mesti sonokkan..

[-suziey-] said...

sweet je..asya nk kiss MDM 1 tu..hehe..
best ye dpt beraya bersama blogger..kt xberkesempatan lg nk ketemu blogger..

mamalieyna said...

waaah ada sesi beraya bersama blogger gitu..best2x..hikhik.. sweet je diorang ni pandai berkawan! ^_^

EiJa ZaQuaN said...

edisi raya brsama blogger..srnoknye dpt mengeratkan lg perhubungan yg terjalin..eija x prnah lg jumpe sesama geng blogger ni..

Fieza79 said...

mmg best kalo sesekali jumpa blogger kwn...sonok sgt2 mcm baru2 ni 2 org kwn blogger dtg beraya...best..!

tingin jgk nk g umah Lya tp nnti la...kalo dkt bl2 masa pon boleh...nnt kalo g melawat adik kat kelantan boleh la lajak2 kot sana...hehee

zue @ annaleeya said...

tu ar lya... dok berkesempatan nok gi umah lya... bila x tau... klu dpt jupe dgn kwn blogger, best kan???

cepat asya kwn dgn mdm 2 tuh... muke mdm 2 mmg fotostat muka asha.... heheheh!!

mama zharfan said...

best nyer :)
me pun ingat nak ajak kwn2 blogger mkn2 kat umah me--next year lah :)

AngahSayang2314 said...

bestnyer lya kalau angah dekat angah dah pergi dah....

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

sonot leh jupe kwn2 maya real kn..
huhuhu, aritu blk kmn x raya memane pn Lya.. titon aje kijean. somi pn sama, bg greenlite suh pi umah geng2 ye pn x mboh.. huhuhhuu. qadar titon je la.. ;-)

kella said...

jelesnya tengok kome kome beraya jumpa blogger blogger...
mai la lya datang umah kita juga kat selayang ni.. bestnya kalo dapat jumpa...

:)

Farra Dhelina said...

bila la dpt jumpa lya kan..tergin sgt..

~aSHa~ said...

LYA...sori lambat tgk gambo ni..

alahai muka sha..teruknye tanpa bermekap...ehehehhe

best jumpa lya....

aritu kita terserempak tu...lya baru abis event kat sini la...tu yg pakai baju putih, tudung merah..

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (73) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)