Wednesday, September 1, 2010

Ingat Tak Nak Update... Last2 UPDATE JUGOK.

Sebenarnya xde mood sangat2 hari ni.. Sakit badan... letih yang amat. Arini saya MC.. Sebabnya tadi ada appoitment jumpa pakar. Walaupun awal2 pagi lg dah pergi, tapi tempoh menunggu tu lama sangat2.

Apa menariknya kali ni , saya berjumpa balik dengan pakar yang pertama kali merawat saya ketika lumpuh dulu. X sangka dia dah tukar ke hospital ni. Lg senang, dia memang dah tau kes saya dari A-Z, dan memang lama sgt2 berbual tadi. Yela... dah hampir 7 tahun...xsangka dia boleh ingat saya lagi.

Pasal appoitment kali ni, doc suspek ada something... Saya pun xreti nak citer, sbb tu kena buat MRI lagi. Begitu gak dengan saraf mata. Dan sekali lagi kena buat ECHO, dikhuatiri masalah injap makin teruk. Semuanya lepas raya..

Walaupun banyak sgt perkara yang dibincangkan dengan doktor tadi... Tapi x dapat dijelaskan disini. Apa2 pun, doakanlah supaya semuanya OK dan baik2 saja.. Mungkin juga ini  takdir & ujian buat saya. Cuma berharap jangan la ada kejutan2 lagi macam dulu... Kesian kat Asya.. Dulu xpe, xde Asya. (opppsss.. emo plok)

Hasil untuk harini. Stok ubat seminggu... Next week kena datan lg. ambik sbb tadi xde stok.. Ubat ni susah sikit, especially y kotak putih tu.. Sbb ubatan terkawal.. Biasakat hoppital besar jer ada.


--->Ok.... nak gi round2 rumah2 kawan ni.... hehehheheee.. Ke hospital kuantan plok, 23.9.2010, lepas raya...

32 comments:

Ena said...

moga Lya terus tabah & kuat ye.. ;D

AngahSayang2314 said...

mak oii bnayk ubat-ubatan lya seram angah tengok..apa2 pun ubat jgn lupa makan tau.. nanti cepat sembuh

LyNn HaMzAh said...

banyaknyer ubat lya...huhuhu...moga lya cepat sembuh...

~aSHa~ said...

wah byknye ubat...leh ke abis seminggu tu...

semoga sihat2 selalu ye

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

adui..bbyknye ubat..
bagusla jumpa doc yg dah tahu sala silah kita..senang cerita

take care k lya..

az rina a.k.a jaijina said...

bnyak gile ubat mu lya, kalau aku ni failed okeh nak makan..kene bantai gelak ngan laki aku kalau nak makan ubat..

hope mu cepat sembuh ye..

MamaYatie said...

adehh...banyok sungguh ubat Lya..semoga Lya terus tabah & kuat semangat..demi fain & asya

mamalieyna said...

Banyaknya ubat Lya..!! ikut jer nasihat doktor..hope lya kuat n tabah selalu ok!

h4ni3 said...

jangan culas makan ubat yer lya
=)
semoga semuanya baik2 aja

iem said...

Banyaknya ubat..jangan skip makan tu ye hehe..

semoga lya terus kuat!!

idah @mama izzya said...

idah doakan lya cepat sembuh..

mak uii byknyer ubat..lekat tekok jawabnyer

mama zharfan said...

me doakan agar lya tabah & cepat sembuh :)

umialya said...

Kami sentiasa mendoakan kesejahteraan Lya

ieyza said...

lya..banyaknyer ubat yg lya kena makan tu...semoga lya bertambah sihat yer...jaga diri bebaik coz ader org yang menyayangi lya yang mengharapkan lya supaya tabah menghadapi hari2 mendatang...iza sekeluarga sentiasa mendoakan kesejahteraan lya...InsyaAllah....

LYaFRINA said...

Ena :

tq ena.. insyallah... akn trus btahan..

LYaFRINA said...

AngahSayang2314 :

itula angah.. smpai naik panas kpala mkn ubt ni..

LYaFRINA said...

LyNn HaMzAh :

tq lynn

LYaFRINA said...

~aSHa~ :

kalo mkn dgn kosisten.. mmg blh hbis.. tp blh caya ke??? hehehhehe.. stok y dberikan tu just utk seminggu j tu.. tp lya blh jdkannya stk utk berbulan.. kih,kih... lya mlas nk ikut sgt mkn.. sakit kpala.. jd pnas kpala mkn..

aiii.. tu y slalu sakit tu, sbb x mkn ubt betul2.

LYaFRINA said...

rose --{@ ibuRafiq @}--:

betul tu rose.. jd semuanya senang n mudah jer...

LYaFRINA said...

az rina a.k.a jaijina :

itula rina.. smpai aku naik giler mkn ubt ni sume...

LYaFRINA said...

MamaYatie :

insyallah.. tqvm...

LYaFRINA said...

mamalieyna :

insyallah eina...

LYaFRINA said...

h4ni3:
baik doc hanie!!!

LYaFRINA said...

iem :

insyallah.. tq yer

LYaFRINA said...

idah @mama izzya :

idah.. sgt2 hargainya.. tq yer...

LYaFRINA said...

mama zharfan:

tq suzie...

LYaFRINA said...

umialya :

tqnm.. sgt2 hargainya

LYaFRINA said...

ieyza :

itula ieyza.. tu pon ada ubt y xde stok tu... ntah r,, nk x nak telan j la..

Ain said...

banyaknyaaaaa ubat....huhuhu

jangan lupa makan pulak nanti lya...

ain doakan lya sentiasa sihat hendaknya.....

LYaFRINA said...

Ain :

itula...\nasib lya...
apa2 pun tq ain.. cz slalu bg smangat kat lya

Farra Dhelina said...

yg penting lya kena selalu mkn ubt ye.
tc lya..berehat byk2..tu yg penting utk kesihatan lya..

chent@ @ty sh@h_f@zz said...

salam..
kak lya..moga tabah ya..
actually kenal sgt ngn ubt yg kak lya mkn tu..
yg ina igt..kalo kat cni..da buku kalo nk amek ubat tu..
utk xblock drh beku..
xpela kak lya..hope kak lya kuat ya..
rajen2 mkn ubat ya..

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (132) WEEKEND (104) in N.A.T.U.R.E (95) Kata HATI LYA (94) M.A.K.A.N.A.N (75) About Me (72) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) MyHappyFamily (64) MACAM2 ADA (57) Friend (56) Asya's School (54) M.E.M.O.R.Y (52) Sinopsis (51) CAREMONY (50) Ramadhan (49) Shopping (47) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) DapurLyaBerasap (45) H.A.D.I.A.H (45) Birthday (44) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (39) My L.O.V.E (39) NuFF (33) CINEMA (32) Check-Up (32) D.I.A.R.I (31) Let's Eat (31) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (28) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Tempat Makan Best Di Kemaman (24) Tempat Makan Best Di Terengganu (24) Beauty N Health (23) MamaAsya (21) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (17) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) VillaCintaku (17) I care..U Care.. We Care (16) Novel (15) Artis (14) Bento Asya (13) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Deko VillaCintaku (10) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) PETUA (9) Idea Bento (8) KuMeowww (8) Travel (8) mama+papa+fasya (8) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) mama+papa (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1)