Tuesday, September 21, 2010

Potret Raya 2010 - Part 1

Bismillahirahmanirrahim

Pembuka tirai Potret Raya 2010 dimulai dengan PINKY COUPLE. So, inilah tema 2010... My Family In Pink. Saper y pilih kaler ni??? Orang y berdiri disebelah i tu y bermata KUYU di pagi Syawal.

My Family Potrait. Macam biasa asya sibuk dengan satenya. Sgt2 susah nk bgambar time ni. Asal org ambik kamera je..nangis.. Asal ambik kamera j nangis... sebabnya dia just nak MAMA DIA SORANG JER YANG SNAP PIC. Maknanya--> DILARANG MENYENTUH KAMERA MAMA SAYA PUNYA!

Asya y tersenyum girang di Pagi Syawal dengan mukanya y dicomotkan bedak.

Kalau rasa nak duit tepuk tangan

Asya In Action

My Big Family Potrait

Sebenarnya sgt2 susah nk berkumpul macam ni. Kebetulan kakak y mengajar di Perak dapat balik sini last minute cz suaminya y bkerja sbg polis tu kdg2 harus bkorban cuti utk bsama keluarga demi utk bkhidmat pada negara. Ntah tahun depan dapat balik beraya @ tak.. Cam abg2 y duk KL sememangnya akn balik beraya kat sini cz roomatenya pun org sekampung juga.. Jadi xde poblemla.. Y lain2nya still mnjadi anak jati TRG kiterrrr.. Eyhhh tapi dulukan saya jd gok org NOGORI sebetor...

Sgt2 lucu bila ingat saat ni.. Banyak kali ambik pose ni cz mula2 nampak mata asya j sbb terlindung meja. Lepas tu sorang tengok situ sinila..Lepas tu itu ini la.. Akhirnya jadila banyak versi dalam beberapa biji owner kamera.. Tapi x perfect ni, cz 3 org xde dlm pic ni. Family abg no.7 sbb beraya di Marang, family abg y sulong cz bejerja di hari raya & abg rock sy y no.5 cz menjadi PHOTO G di hari itu.. Ada pic kat n3 sebelum ni.

With my beloved Mama.
 
Family abg k-7
(pic ni baru upload ni.. cilok dr FB dia.. dia berada kg. isteri dia)
AMRAN's GENERATION

Bapak2 Only

Girl Only

Setelah settle sesi bergambar, masing berkonvoi ramai-ramai ke rumah saudara-mara. Sama seperti tahun2 sebelum ni.. Tapi sedih :- ( sbb tahun ni saya x join konvoi ni cz ikut famili fain berkonvoi beraya di Dungun. Rela hati yer... Sbbnya famili sebelah Fain xde org. Jadi apa salahnya bekorbankan???


46 comments:

mummy_ayu said...

nice la combination pink purple..sweet jer...seronok bila kumpul reramai mcm nie kan?

mama_izz said...

tahun ni pun saya pakai pink.. nampak sweet aje kan pakai pink di pagi raya.. hehhee

Rizziela said...

Cantiknya warna pink..naper akak x pakai pink ek tahun ni?

LYaFRINA said...

mummy_ayu:

heheh,, tq ayu..
itula bla bkumpul ramai2 ni..smuanya happening.. sgt2 seronok & kecoh jdnya..

LYaFRINA said...

mama_izz:

waa..kt samala idah..btul tu.. sgt2 sweetkn kaler pink..nanti nk kna pikir thn dpn punya

adoiii..puasa blum lg dh nk pikir

LYaFRINA said...

Rizziela :

tq.. xpe..next year masih ada kan?? pink+biru pun sgt2 cantik.

iem said...

Cantiknya warna pink..nampak sweet je 1 happy family...meriah sungguh raya lya ..itu yg best bila bkumpul ramai2 nikan..

LYaFRINA said...

iem :

tq iem.. alhamdulillah dberi ksempatan utk merasai kemeriahan kali ni.. harusla dimanfaatkan.. smoga thn depan pun dpt nikmatinya lg..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

tomeynyer asha in pink!
u ols pn sama lya.. =)
thn ni sy pn pakai pink, dark pink tp hubby saya x seswai la pakai pink, tak naik seri.. hihihi
InsyaAllah, de umur nk terai wat tema maroon lop la.. hihihi.. =)

idah @mama izzya said...

apsal potret pembuka tirai tu..fain dok ckp tido ker?ralit dok bakor stae erk..kih..kih..

Ena said...

Syok arrr.. gambo raya lya.. banyak.. best tu.. cantik!

LYaFRINA said...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ :

hhehhehe.. blhla.. ni pun fain bkenan sgt kaler pink..nmpak j kain ni trus tkenan.. folo j la...

kaler maroon pun cantik.. thn depan fain kter nk kaler pelik2.. dok taula guane hok pelik2 tu.. tunggu j la.

LYaFRINA said...

idah @mama izzya :

hahahaha.. tu la ..buat mata stim plok..

LYaFRINA said...

Ena :

blhla ena..pic bnyk pun sbb adik bradik lya mmg kaki gambo.. kt org main share2 j pic tu.. dr kamera abg2 n kakak serta kamera lya..

mamalieyna said...

cantiklah lya!!! mmg boleh dipotretkan ni..^_^

alaa..eina jgk takde pic bercouple gitu...jeles ni..hehe..

byk gak snap2 tu..best! ^_^

zue @ annaleeya said...

cantik ar kaler pink... klu thn dpn wat tema pink aci tak??? hehehe...

gambar couple tuh nape fain masham jerk??? hehe..

Farra Dhelina said...

penuh warna warni..suka tgok

Fieza79 said...

cantek dan menarik...! tema Lya pink kaler ye...nmpk cute2 belaka...hehee

best la Lya sempat begamba sefamili...huhu

Ema said...

lembut pink tu...

MamaYatie said...

cantik plak kaler pink..suka kaler pink, tp knape tak penah ada baju raya pink yer?hihi..bley suggest tuk raya 2011 nih

EiJa ZaQuaN said...

sama la kita thn ni tema pink purple..sweet kan kaler pink.. :))

az rina a.k.a jaijina said...

eh, sakan bergambakan family mu..aku tahun ni tadop posing² macam tahun² lepas..lepas aje salam² terus kuar beraya, tak besh sungguh..gamba yag ade pon gamba candid² aje, hukhuk..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

eh nak cube gak la lepas ni kaler pink..tak pernah lagi buat..wekkeke

alor..cutenye..nak mama dia je eh snap2..org len takleh..wekekkek...

family sy pon besar tau lya tapi haram satu pon tak snap gambor ramai2..:-(

LYaFRINA said...

zue @ annaleeya :

ITU R..BLA DH JD BAJU.. OK JUGAK.. SBLUM NI KEMAIN LG..
K.ZUE..SILA2 KAN..AMBIKLA TEMA PINKY2 NI..HEHHEHEHE..

TAU LA FAIN NI.. PG2 RAYA BUAT MUKA G2 PLOK

LYaFRINA said...

Farra Dhelina :

WARNA WARNI AIDILFITRI 2010

LYaFRINA said...

Fieza79 :

TQ FIEZA.. SBB FAMILY LYA MMG SUKA BGAMBAR..SLALU KECOH2 PART NK BGAMBAR NI; KALO IKUT ADA MCM2 POSING LG..

LYaFRINA said...

Ema :

SGT2 SWEET KN

LYaFRINA said...

MamaYatie :

A AH.. BLH CUBA TEMA PINK UTK 2011..

LYaFRINA said...

EiJa ZaQuaN:

O.. YE K.. BTUL TU.. SGT2 SWEET & NICE

LYaFRINA said...

az rina a.k.a jaijina :

OLOO RINA.. Y PENTING KENANGAN TU ADA DLM HATIKAN???
CANDID2 PON..OK APE..

LYaFRINA said...

rose --{@ ibuRafiq @}--:

HHEHEEE.. ITULA..NK MAMA DIA J Y SNAP PIC..ADUHH..SABO J LA...
XPE ROSE.. THN DEPAN PLAN ELOK2..KUMPUL2 N AMBIK PIC FAMILY.

'NuReeN' said...

pink clr... ni la fvret clr ellesya.. mmg plan raya thn ni pink tp cr baju utk elly x dak so beli hijau thn ni...

jom join contest ni..
sure lya byk gambar candid
http://nureenasir.blogspot.com/2010/09/candid-camera-contest.html

AngahSayang2314 said...

wah lya meriah sungguh di pagi syawal ye lya.. happy2 belaka jer.. seronok angah tengok tapi angah tak seronok kalau beraya di kampung hubby kalau kampung sendiri seronok next year seronok la kot hehehe

lia said...

wahhhh family besar nyer.... mesti seronot & riuh...

selamat hari raya, lya...

LYaFRINA said...

'NuReeN' :

LYA TAUN LPS DH IJAU... XPE..NEXT YEAR BLH KALER PINK .. KNP X TEMPAH AJER?? LYA KALO RAYA PERTAMA MSTI NK TEMPAH KAIN CZ NK SEDONDON.. MATCH DGN KAIN BJU MELAYU..KALO BELI Y READYMADE SSH NK JUMPA Y ADA SAIZ N BKENAN D HATI

TQ NUREEN CZ INVITE LYA JOIN CNTEST.. INSYALLAH..LYA AKN JOIN

LYaFRINA said...

AngahSayang2314:

SETAHUN SKALI J ANGAH BLH KUMPUL2 GNI.. THN DPN NTAH CKP KORUM K X.. KNP X SERONOK PULA RAYA KG HUBBY ANGAH?/ BIASALA..BILA DH KAHWINKN..KNA LA BKORBAN N BTOLAK ANSUR KN..

SMOGA ANGAH DPT MERASAI KEMERIAHANNYA THN DEPAN :- )

LYaFRINA said...

lia :

FAMILY BESAR + ANK2 SEDARA Y BESAR2 BELAKA.. MMG RIUH. MCM TONGKANG PECAH BILA SESEKALI BKUMPUL

Liza said...

Wah, meriahnya Lya...Macam macam warna tema... Selamat hari raya..

Sricahaya said...

meriahnya...ramai..
sonokkan sekali dalam kumpul reramai..
comel asya berbaju kurung

LYaFRINA said...

Liza :

WARNA WARNI AIDILFITRI

LYaFRINA said...

Sricahaya :

ITULA.. HARAP SETHN SKALI J BRU BLH KUMPUL GNI..

hamzah ian said...

nice...

LYaFRINA said...

hamzah ian:

TQ

Ain said...

banyaknya foto raya lya....

jelessss tau....

LYaFRINA said...

Ain :

ain byk tu sbb kita org main share2 pic dr kamera msing2..

alyyani said...

sweet je 1st pic tu. part asya nangis org pegang barang mama dia sama dengan nia la. over protective. kita dah ada bodyguard kan? kalau org lain amik je mesti cakap mama punye... hehehe..

semua family bersedondon. senang cam family yg mana. besar jugak keluarga lya kan?

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)