Wednesday, September 22, 2010

Santai Raya 2010

Huhuhu.. Akhirnya sampai ke part ini. Maka semuanya disatukan dlm n3 ni sajer & diceritakan secara lintang pukang..maknanya x ikut detailla..hari raya ke-2 ke..ke-3 ke...Sebabnya..saya udah lupa. Jadi saya citer ringkas2 ajer. Masuk j 2 Syawal... PHOTO G dah lingkang pukang.. Ekceli pic tu ada.. tp xnak masukkan.. hehehehe     :- )

OK.. 1...2...3.... Goooooo
Kesian sungguh ank mama ni. Semua baju raya santai dia beso2. Contohnya skirt y ni.. xleh pakai dengan baju y mmg dah satu set cz saiz baju tu besar n labuh.. Last2 guna T belang2 ni y patut d pakai dgn seluar. Percayala... Semuanya nk kena alter..

Time ni kat rumah MIL. Buat open house sikit, masak Nasi Ayam + Laksa Penang. Semua sedara-mara belah Dungun datang.. Tapi hampehhhh.. satu picas pun xde.. Sbbnya, hnya saya sorang j photo g kat elah MIL.. Aduiiii.. Last2... dah petang, asya gak jd mangsa deraan saya b'posing.

Asya & Adelia

Time ni pula membuat lawatan ke rumah adik-beradik sebelah Mama saya.. Macam yang sy gtau di n3 Potret Raya 2010 - Part 1 , sy kan xjoin konvoi famili sy cz ikut famili Fain ke Dungun. Maka.. berkonvoi la saya dengan abg no.7 tu kerana dia pun beraya di kg isteri dia raya pertama tu.. Tapi still frust, cz xsemua pergi.. Kalo ramai2..lg meriah.. Y ni pun sy x ambik pic bsama sedara-mara..Kalo thn lps, smua lgkap..

Time ni odwy ke Kerteh, rumah adik-beradik Ma Fain.. Memang happening sgt2.. Siap buat xtvt bakar sate. Itu yang best. Tapi syg.... saya x amik pic. Sbnarnya, nak sgt amik... tp tau2 j la. Tp sbnarnya dia org tu sporting j. Sy j kot malu2 ayam.. Lg plok time bakar sate tu fain x bbaju. Sampai ke malam juga kt org lepak2 sini.

Time ni odwy alik dari Kerteh. Sempat lagi singgah kat Mesra Mall

 Yang ni masa nak siapkan asya nk ke rumah k.zam. Awal2 dah plan dgn Shida nak konvoi sama2 ke rumah k.zam. Menu y di hidangkan Mee Kari. I Like!!! Ecececceee.. k.zam tau2 j y saya nk mee kari, tu y dia buat tu.. (msti k.zam tersengeh time baca entri ni...hehheheee) Juga xde pic.. sbb malu.. elehhh padahal k.zam tau doh kn kite ni tegar orgnya..

 
 Time ni berkonvoi ke rumah sepupu, cz melawat ank sepupu saya yang dh koma hampir 2 tahun kerana xcident. Masih muda orgnya, thn ni baru umur 23 tahun. Sgt2 sedih tgk keadaanya tbaring kaku. Tiada respon apa2. Nampak mcm tdo ajer sepanjang masa. Ekceli, ini 1st time saya melawat, cz pada thn sama dia kemalangan, sy koma ketika pregnantkn asya. Semoga ada sinar harapan utknya kemali hidup normal.Paling tsentuh melihat abgnya, y juga schoolmate sy y bkorban demi mjaga adiknya. Sanggup henti kerja. Iye la.. manala kuat kudrat mak& apak y makin uzur tu.

Diwaktu & ketika ini juga, saya odwy ke rumah Jasma di Kijal..Juga ke rumah ofismate. Asya suker kemain g situ s ada monyet.

 Lps tu, terus ke rumah Shida, juga ofismate. Kali ni menu sgt special..Kiranya langkah kanan la. Masakan special & 1st time makan ni, Mee Sarawak. Siyes... memang sedap. Nanti nk blajo dgn shida cz fain suka menu tu.. Shida, request ni... sila2la buat resepi mee sarawak ni kat blog awk yer.. Pic jugangak ado..sb ramai org kat rmh dia time ni.

Dan xlupa juga rumah teman gelok gelepor ku ini, OYA... Yang menghidangkan sate y eso2 tu.. Almaklumla tokey sate katekn.. Tq oya... Haaa.. y ni ada picnyer.. Tp bukan omak2nyer, tp ank teruna Oya & ank dara ku.. aihhhhh....

Ayooooo... Kemain lg yer. Ni kes asya kacau darwish tgh syokk tdo la ni

Bab kata Awang nanor,, Darwish jeling macam abah dia.. Iye k?? Padahal jeling sbb asys dpt duit raya. Tba masa nk balik, buat hal la plok si asya ni. Meraung-raung mcm nk bpisah dgn kekasih pojaan hati.

Akhirnya..kembali senyum bila dh dpujuk rayu.

Sebenarnya, ada byk lg xtvt antaranya makan2 Laksa Kuah Masak kat rumah abg, berkonvoi ke rumah MIL k.long, bkonvoi ke rumah abg sulung dan.... yk lg. JANJI DALAM DIRI..thn depan, setiap detik mesti ada pic kenangan

Ok...bye...
Citer raya dah habih.. Papa saya cuti raya 3 hari sajer!! Kalo ada pon, pic raya mama saya bergedikss. Tgkla pulish k tak.. heheehe.

23 comments:

Rizziela said...

sakannya asya

mummy_ayu said...

seronokla asya jenjalan..cantik cantik baju raya dia..suka nengok..

~aSHa~ said...

wah raya sakan..

asha tak sempat lagi nak beraya rumah kawan2...

rasanye nak start minggu ni kot...eheheheh kak zam..sy nak terjah rumah kak zam jugak ni...dan lya...ehehheehe...

tapi mr.hUBby mcm agak sibuk kot..sbb kursus dah start..weekend pun ada kelas..haishhh tgk la mcmane..

LYaFRINA said...

Rizziela:

HEHEHHEE..gigih mgumpul duit raya

LYaFRINA said...

mummy_ayu:
ayu..gigih kumpul duit raya tuh..
tp syg baju2 bsr blake :- (

LYaFRINA said...

~aSHa~ :

itula.. thn ni dh dpt kaki.. itu y sakan benor..
sha meh la rmh lya yer.. dtg tau

iem said...

Sakan asya raya ye..tak pe baju raya tak muat tahun ni tahun depan leh pakai plak hehe

az rina a.k.a jaijina said...

mmg meriah le raya mu ork tahun ni..tahun ni raya aku lagi hampeh..3 buah rumah aje aku pegi raya, mmg sengal..

kat umah mil time aku sebok² nak kuar beraya kawan laki aku pulak datang..sudahnye sampai kesudah aku tak pegi mane²..umah tok belah laki aku pon tak dan nok pegi..gamba lagilah, hampeh..bnyak amik dalam kete aje..

Fieza79 said...

citer raya dh nk abis ke...huhu tk best la kita tk abis lg ni...

fieza pon tk byk snap gamba beraya umah sedara...malu jgk kn nk suruh dorang tu begamba..yg ada gamba2 sniri ms on t way nk g tu...tu je...

Dilla Ady said...

sori lame tak singgah sini jenguk lya..

nak wish selamat hari raya tuk lya sekeluarga..

mama_iris said...

hamboi dak asyaaaa.....kemain bergaya....tp nurul kdg2 tgk muke asya ada sikit2 muke khayra....hahhhaha...tang mana ehh....tang pipi kembong tu kot......

'NuReeN' said...

meriah la raya walaupon 3 ari ja fain cuti merata lya sefamily g beraya.. nureen x der la g mana sgt juz blk umah tok asben ja pas2 blk umah mak..

lya nureen bru siapkan n3 raya
http://nureenasir.blogspot.com/2010/09/di-pagi-1-syawwal-1431-h.html
bole la terjah.. ni bru pic raya 1 syawal.. 2 3 syawwal x sempat lg

mama zharfan said...

sukanya me tgk pics asya..semuanya cute sgt!!!!!!!!!

AngahSayang2314 said...

wah lya sempat lagi yer si asya mengedik dah macam mak dia yer heheh
apa2 pun cute la..

mamalieyna said...

haaa sekali harung! byk nooo aktiviti lya ye...syok! tp tulah, kalau dpt snap semua, sure lg pnjg citer kan..hehe..takpe janji semua memori terpahat di hati! ^_^

meriah betul raya lya kan...!

uiik ada aksi panas ni, asya with boy berpelukan..hehe..sepupu eh...tecik2 takpe! =P

'NuReeN' said...

lya ambik tag nureen k
http://nureenasir.blogspot.com/2010/09/adam-1st-besday-ga-by-zurazari.html

makdara TERDIVA said...

suka tengok baju gegirl, comey2 belako :)

h4ni3 said...

amboi meriahnyaa
semua tempat lya terjah yer
hehe

kella said...

amboi amboi.. seronoknyaa.. :) asya sonok le mama papa beli baju raya cantik2...
tumpang bahagia lya.. :)

eT said...

xper...baju besau leh pakai lama...hehhe

Yan said...

Salam Alyani,

seronok anak gurl..banyak choices of baju..akak anak jate sume..balik2 t shirt, shit and pants/jeans..

zue @ annaleeya said...

hamboi... raya sakan... bykla asya kutip duit raya...

samalah lya... thn nih x byk sgt amik gambo klu gi umah sedare... segan ar... hehehe!!

Ain said...

sakan beraya anak beranak yer, ain tak gi mana pun....

asyik duk ulang alik rumah mak ngan mil jer...

nak jenjalan jauh hati tak senang coz sarah on n off jer demam....

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)