Saturday, September 4, 2010

TIPs : Bertemu Bakal Mentua

Raya dah makin menjelma..
Jadi mesti ada segelintir yang akan bertemu dengan bakal mentua di aidilfitri ni.
So bolehla amalkan tips yang saya perolehi daripada MW ni yer.....................


16.3.2006

1. Jangan sesekali tiba lewat
2. Pakai pakaian yang sopan.
3. Berbicara dengan sopan
4. Selidik minat bakal mentua melalui pasangan. Cara ini akan boleh memancing merea dengan berbual topik yang digemarinya.
5. Jangan lupa bawa buah tangan.
6. Ringan tulang, membantu apa yang patut.
7. Jaga kelakuan & tuturkata
8. Jujur & tunjukkan kesungguhan untuk hidup bersama pasangan.
9. Berdoa agar segalanya berjalan lancar


---> Hari ni keletihan yang amat..B'ulang dari utara ke selatan.. Ayah sedara sakit tenat. Semoga semuanya selamat. Amin

12 comments:

♥MAMA♥ said...

hihiii bile tgk tip2 tu rasa mcm kekok ralat plak akak...rasa mcm baru mula2 kawin plak,sbbnyer skang ni akak ni dh abih sempoi sgt dh ngn mak mertua dsbbkn dpt mummy yg sporting abih,hihii

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

semoga ayh sedara awk cepat sembuh yew...

εїз Cik Fasya εїз said...

yeah2..thanks for the info sis.~

az rina a.k.a jaijina said...

wah wah, tingat lak mase mari raye umoh bakal mertua..takut sungguh mule², hikhik..

azzey said...

utk yg dh ada mak mertua pon leh gak praktikkan ni.....hi3.....

mama zharfan said...

zmn ni dh lama berlalu :p

DiNa-DiaNa said...

thanks kak..=)
mmg ada plan pun raye tahun ne naj jumpe mak si dia..

insyaAllah semuanya di permudahkan..amin..~~

h4ni3 said...

hehehe
terkenang zaman muda2 ;)

mama_iris said...

hahahaha...part tolong kat dapur mmg pesanan feveret mak nurul masa nak p umah bakal MIL dulu...hehehee...

~aSHa~ said...

ehehehe...yg dah kawin pun gini jugak ke?

Liza said...

teringat liza masa jumper bakal mentua, sgt berdebar

mamalieyna said...

waah siap bg tips ni, berguna tuk mereka2 yg berkenaan..hehe..kita2 dh lepas part ni..^_^

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (73) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)