Monday, October 25, 2010

Islamic Fashion Show 2010

PERTUNJUKAN MELAMPAUI BATAS

Islamic Fashion Show, khususnya yang dianjurkan pada tahun bulan Ogos, 2010 yang lalu, bukan sahaja melampaui batasan penutupan aurat yang diajarkan oleh Nabi. Malah ia juga bercanggah dengan kefahaman sebahagian pendokong ajaran Islam liberal itu sendiri. Namun apa yang dipersembahkan di Islamic fashion show itu telah lebih jauh melampaui kefahaman kumpulan itu apabila ia bukan sahaja tidak menutup rambut dengan sempurna malah, menggunakan nama nabi Muhammad di pakaian seksi mereka, memaparkan kaki, betis, belahan buah dada, peha, bentuk tubuh, belakang tubuh dan dada secara terangan dan menamakannya sebagai Islam. Saya telah menyemak kesohihan gambar-gambar tersebut, dan terbukti gambar-gambar yang paling menyeleweng seperti berbaju dengan nama Muhammad, kain singkat, terdedah dada dan yang dinyatakan di atas sememangnya wujud di pesta fesyen 'Islam' di Monaco.

Fesyen2 yang digayakan





Memakai pakaian mempuanyai khalimah suci???


ADAKAH ITU SEMUA FESYEN ISLAMIK???
KENAPA PERTUNJUKKAN FESYEN ISLAMIK DILAKUKAN DI NEGARA BUKAN ISLAM??
SAMA-SAMA KITA FIKIRKANNYA

INGIN MELIHAT YOUTUBE & INFO LANJUT:


--> saya hanya manusia biasa... masih banyak yang x perfect.. tapi sebagai manusia yang mudah leka, sama2lah kita saling ingat-mengingati.. untuk kebaikan bersama.

16 comments:

mummy_ayu said...

ada gak tgk pasal ni...ntah apa apa tah pesen nie..

Fieza79 said...

ishh melampau btol...tk terpkir ke sensitviti org islam sebelom mereka fesyen tu suma..hurmm...

Fieza79 said...

ishh melampau btol...tk terpkir ke sensitviti org islam sebelom mereka fesyen tu suma..hurmm...

CT said...

tk sesuwei...biasa2 je cantik kan..

~ ms julie ~ said...

sblm ni ada juga tbaca tentang artikel nie.Masalahnya..PM kita pon attend show nieh..so,renung2kan :)

'NuReeN' said...

sungguh kurang ajar la mereka2 ituewww... ms julie plak kata PM kita attend show ni.. aduss x perasan kerr dia????

azzey said...

lya: yg menggunakan nama nabi Muhammad kat baju tu mmg kurang ajar betul! klu jumpalah dgn yg buat baju tu nak je sepak2 muka dia spi tak de rupa muka dah! gerammmmm!!!

az rina a.k.a jaijina said...

bodohlah sape yg anjurkan fesyen show macam ni..takde sensitiviti langsung..baik anjurkan fesyen show free hair ke hape kalau macam ni..

LYaFRINA said...

ayu :

itula... x sesuai kan..

LYaFRINA said...

fieza :

ntah la fieza.. xtau nak kata apa

LYaFRINA said...

CT :

itula.. dh show tu tema islamik.. haruslah ikut tema kan

LYaFRINA said...

~ ms julie ~ :

ooo.. ye k??? PM pon attend.. patut la ada y lya baca psl komen istri najib tu..

LYaFRINA said...

'NuReeN':

itula.. tkejut juga

LYaFRINA said...

azzey :

betul tu.. sbb nak nmpak islamik.. guna ayat2 suci utk diperagakan.. xtau la sape designer tu

LYaFRINA said...

az rina a.k.a jaijina :

spatutnya haruslah diperagakan mgikut tema kan??

mamalieyna said...

patut la ada yg buat demonstrasi membantah pertunjukan ni..mmg melampau!

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (80) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (72) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (24) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)